Mund te ma shpjegoj njeri ndryshimin midis Dedicated server Unlimited dhe Unmetered ?

SiL3nT

Super Moderator
Anëtar i Shtabit
Lexova ne nje kompani qe ofronin dedicated server unmetered dhe isha i interesuar, por nuk e di ku eshte e fshehta midis unlimited dhe umetered.

Al-Punk

Still here
Normalisht nuk ka asgje Unlimited! Kompanite qe reklamojne sherbime unlimited, ne termat e perdorimit kane klauzola qe shpjegojne nje definim te Unlimited, psh: unlimited deri ne 3000GB

Ka disa kompani qe kane futur nocionin e Unmetered! Pra qe ne as e masim fare se sa shpenzon ti (behet fjale per bandwidth). Teorikisht jane nje hap me mire se ato Unlimited, por praktikisht nese shikohet qe resourcet qe ti po perdor demtojne serverat e tjere ne te njejtin subnet, atehere ... fillojne kufizimet!

SiL3nT

Super Moderator
Anëtar i Shtabit
Kete kam frike dhe une se do fillojne me kufizime.
Ka pasur ndonje server ne leaseweb unmetered, dhe mund te me flasi per eksperiencen qe ka pasur?

tech-boy

Primus registratum
Tani, në qoftë se një kompani hostimi ju afron bandwidth apo hapesire unlimited, por kan rregullat e tyre të mënyrës së përdorimit të drejtën që thotë diçka si "ne rezervojmë të drejtën të pezullomjë faqen tuaj nëse keni një ndikim mbi përdoruesit e tjerë", atëherë ajo nuk është e pakufizuar. Prandaj ajo është një gënjeshtër.

Por në qoftë se një Kompani Hostimi thotë se është e bandwidth dhe hapesire unmetered atëherë ata janë duke thënë se ata në fakt nuk masin bandwidth dhe hapesiren qe ju përdorni dhe kjo do thote qe ju eshte me mire ti bazoheni kesaj..

Nga një pikë geek të parë, diferenca teknike është që të gjithë serverat janë të lidhura me botën e jashtme me anë të një kartë te rrjetit të bashkangjitura me një router. Këto karta janë vetëm fizikisht, te afta të mbanje një sasi të caktuar të bandwidthit si ato janë të kufizuara në shpejtësinë e transferimit.

Për shembull, nëse keni një kartë 100Mbit, dhe ekziston një kufi për sasinë e bandwidthit karta mund të ndaloje masen,nëse lidhja është e pamatur. atere kjo eshte e sigurje qe ata nuk e afrojne kete nga serveri i tyre po e terheqin nga jashte, m

Sa për hapësirë në disk, kompanitë e vetme që mund të ofrojë hapësirë
"te vërtetë" të pakufizuar jane Google dhe Amazona qe egzistojne ne kete bote reale.

Al-Punk

Still here
Kete kam frike dhe une se do fillojne me kufizime.
Ka pasur ndonje server ne leaseweb unmetered, dhe mund te me flasi per eksperiencen qe ka pasur?
Sil3nt kam nje server qe kemi me Unmetered dhe kemi hostuar me sukses disa video shume te medha qe bllokonin 100Mb shpeshhere.

SiL3nT

Super Moderator
Anëtar i Shtabit
Deri tani po me duket shume mire gati 1 muaj dhe kam hostuar me shume se 20 Gb video dhe ka harxhuar gati tek 15TB Traffic dhe nuk me kan ber asnje limit shpresoj te heci kshu :)

Al-Punk

Still here
Deri tani po me duket shume mire gati 1 muaj dhe kam hostuar me shume se 20 Gb video dhe ka harxhuar gati tek 15TB Traffic dhe nuk me kan ber asnje limit shpresoj te heci kshu :)
Kur te te vije ndonje dite ndonje kollare ne dere e te te thote ja urdher-arrestin ta shohesh ti :)