Multiuser...???

Eri

Primus registratum
Multiuser...???

Pershendetje...

Do te doja te dija se cfare funksioni ka perdorimi multiuser ne windows/linux.
Psh une dhe vllai im kemi nga nje user te ndryshem me passworde te ndryshme. Une a mund ti shof te dhenat e vllait. Nqs dicka nuk shkon mire tek account i vllait kjo a ka efekt tek accounti im???
Ndonjeri a di se si funksionon ne brendesi ( me shume detaje )???

Keshtu pra...shpresoj te marr pergjigje... megjithese gjithmon ka pergjigje ketu :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Pershendetje te gjithve...

Admirali

Primus registratum
Re: Multiuser...???

Pak a shume, funksioni multiuser ka avantazhin qe me nje gur vret dy zogj. Pra 2 ose me shume persona mund te perdorin te njejtin PC pa qene nevoja qe te blesh PC me shumice. Kjo per efekt kostoje. Ju ndani te njejtin HDD ose ti mund ti percaktosh kuoten e lejuar ne MB ose GB qe cdo user te perdore. Fakti qe ti i sheh dokumentat e vellait ka te beje me ate qe ti hyn si administrator ne PC, dhe keshtu e ke komplet PC ne doren tende, kurse yt vella hyn si vizitor(guest) ose ti i ke percaktuar nje llogari qe ai te hyje. Por yt vella nuk te sheh dot dokumentat qe ti ke, pasi ti je Administrator, ai eshte user. Ti je me pozite, ai eshte me opozite. Pastaj per me shume detaje, varet se cfare kerkon, dmth don te dish sesi te hapesh me shume user account, apo cfare.

Nuk eshte turp te pyesesh per ate qe nuk e di.