MSI vs EpoX

aspahiual

Primus registratum
MSI vs EpoX

Vendosa qe ti bej upgrade comp por nuk e kam vendosur akoma se cilen nga keto motherboard te blej.:-(
Ndoshta dikush nga ju perdor nje nga keto board-a?
Qejfi im eshte te blej MSI por nuk e di:-(..
4Gujack:Me duket se ti ke MSI,si te ka dale?

MB MSI KT4V <Socket462, VIA KT400,
DDR, AGP8x, Sound, ATA133, ATX

EPoX EP-8RDA3 Socket A, nForce2, DDR400+, FSB400, AGP 8x, ATA133, Sound 6ch, USB2.0, ATX

colorado

Forumium praecox
Re: MSI vs EpoX

AMD nuk e di se si jane mallrat atje ne Rusi se ketu ne Shqiperi nuk ka asnje dallim mes nje Socket A dhe nje Asus, dua te them qe ai qe ti e merr per Asus nuk eshte tamam Asus po kushedi ca dreq prodhimi kinez.
Intel dhe Asus me duken kompanite me prestigjoze
Po te isha ne vendin tend do blija nje Asus P4C800-E
/pf/images/graemlins/wink.gif
Nga lista jote MSI me duket si me i miri, gjithsesi ti pyet 100 vete dhe bej si di vete

GuJack20

Primus registratum

Une votoj per MSI...ate tjetrin s'e kam provuar por KT4V sapo kam bere 10 cope PC dhe ecin tulle fare...me AMD 2200+ dhe karte video 128MB.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GuJack20:
[qb] Une votoj per MSI...ate tjetrin s'e kam provuar por KT4V sapo kam bere 10 cope PC dhe ecin tulle fare...me AMD 2200+ dhe karte video 128MB. [/qb]
Kshilli u mblodh dhe morri kete vendim
Qe sot te blihet MSI :)...

aspahiual

Primus registratum

Gujack sot sapo e bleva dhe po me pelqen..tash dhe nje karte video e mire ne AGP 8x me duhet..
Care karte perdor ti?

GuJack20

Primus registratum

Une kam GeForce 2 Ti 64MB dhe gjithmone me ka pelqyer llahtarisht shume... e pata blere 150 euro para nja 1 viti ose 2 s'e mbaj mend.

Me keta kompjuterat me MSI KT4V kam Geforce 4 128MB dhe ecin shume mire...te pakten une s'kam pare me mire.

aspahiual

Primus registratum

Gujack kam gjete nje te mire fare sot Suma Platinum GeForce4 Ti4200,vjet e kisha nje te njejt si kjo po vetem qe ishte GeForce2TI...Neser po e blej dhe po i fus nje test me 3DMark,ishallah me del e mire

kbridge

Primus registratum

Cfare i doni keto lloj kartash video mer vlla. Une bleva nji Geforce4 MX 440 64MB e prodhuar nga PNY (qe eshte nga me te mirat)nja 19$. So what? Cfare smund te beje une me kete? Nejse une nuk luaj lojra por edhe sikur te luaja kjo lloj karte mund ti luaje pothuaj te gjitha lojrat.
Sa per motherboard do te rekomandoja ndonje ASUS A7N8x-x, eshte me nforce2 ultra 400. Eshte shume stabel. Versioni deluxe eshte me i shtrenjte, nja 140$, pasi ka me 2 ethernet 10/100, ka SATA raid support. Gjera qe sme hyjne ne pune, prandaj morra kete A7N8X-X nja 90$, tani mund ta gjesh edhe me 75$. I vura nje AMD Barton 2500+ 333 dhe 1GB Ram dhe ecen klas fare.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kbridge:
[qb] Cfare i doni keto lloj kartash video mer vlla. Une bleva nji Geforce4 MX 440 64MB e prodhuar nga PNY (qe eshte nga me te mirat)nja 19$. So what? Cfare smund te beje une me kete? Nejse une nuk luaj lojra por edhe sikur te luaja kjo lloj karte mund ti luaje pothuaj te gjitha lojrat.
Sa per motherboard do te rekomandoja ndonje ASUS A7N8x-x, eshte me nforce2 ultra 400. Eshte shume stabel. Versioni deluxe eshte me i shtrenjte, nja 140$, pasi ka me 2 ethernet 10/100, ka SATA raid support. Gjera qe sme hyjne ne pune, prandaj morra kete A7N8X-X nja 90$, tani mund ta gjesh edhe me 75$. I vura nje AMD Barton 2500+ 333 dhe 1GB Ram dhe ecen klas fare. [/qb]
GeForce 4MX440???:)kot qe nuk ke ble noj Riva TNT2 8Mb te njejten pune ben dhe ajo dhe me lire kushton..
Pastaj jo mor lal se me ate karte jo te gjitha lojrat i luan ose do ti luash por grafika nuk do te jete kerkund..
Pastaj nje pyetje kisha une se nuk e kapa...si i ke vene 1 Gb Ram,si shume e cuditshme po me duket..
Pastaj pse duhet te vesh 1024 Mb Ram kur nuk e ndjen fare ndryshimin mes 512Mb dhe 1024Mb apo leke teper?

kbridge

Primus registratum

check this out. http://www.pny.com/products/verto/geForce4/mx4408xagp.asp
Geforce4 MX-440 eshte nga processoret e fundit qe perdoret tani mer ti, ka dhe me te mire por nuk me hyjne ne pune. Cfare tnt2!!!!!! qe ka qe ne kohen e p... Pastaj rendesi ka dhe cilesia, une smarr plera kineze qe tme boot PC nje e dy. PNY bejne mallra te mira, si edhe Crucial (Micron) apo ASUS. Sa per ramet ato jane lire, nuk kam problem. Jep efekte positive, e perdor sistemi si cache sidomos ne linux

aspahiual

Primus registratum

Lal une nuk po e zgjas shume vetem po te them dicka: Shiko cmimin e kartes se sa te ka kushtuar.
Hiqe nga mendja se me 19$ karte video te hajrit ti nuk blen dhe prandaj ta krahasova me tnt2