Mrebti3gut 10 fakte per Android

admin

Administrator
android.jpeg

• Android është produkt i Android Inc. që zanafillën e ka nga viti 2003. Në vitin 2005 u ble nga Google për 50 milion dollarë.
  • Android është sistem operativ me kod të hapur i cili bazohet në Linux Kernel.
  • Për shkak të natyrës së tij të hapur, ekzistojnë më shumë se 250000 aplikacione të cilat mund t’i gjeni në dyqanin virtual të Android.
  • Sistemin operativ Android mund ta instaloni në kompjuterë telefona celular, personal; laptopë, tabletë, Streak Dell, Samsung Galaxy, etj…
  • Përderisa në iPhone mund të hapni vetëm një aplikacion në një moment të caktuar, në telefonat që përmbajnë Android mund të hapni më shumë se një aplikacion njëkohësisht.
  • Aplikacioni i parë i krijuar për Android është ai për lojën me gjarpërin (Snake).
  • Telefoni i parë me Android ishte HTC Dream G1 i cili u promovua më 22 Tetor 2008.
  • Televizori i parë në botë që filloi të përdor Android është Scandinavia.
  • Secili verzion i realizuar emërtohet me emra interesant të pastave, si: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread…
  • I gjithë kodi i sistemit operativ Android përbëhet nga gjithsej 12 milion rreshta kod të shkruar.

Lexo origjinalin...