metodat e mesimit ne fillore

romeo

Forumium maestatis
metodat e mesimit ne fillore

Ne shkollen e sotme sa po vjen dhe po zhduket ajo figura e mesuesit te vetem (po flas per filloret natyrisht). Mbaj mend qe kur une bera filloret kisha vetem nje mesuese qe na bente çdo gje, matematike, lexim, educate qytetare, etj.
Metodologjite e reja kane vene ne pah se prania e me shume mesueseve mund te jete ne ndihme te nxenesve. Natyrisht kjo ka ndodhur edhe me hyrjen ne mesimet fillore te gjuhes se huaj, keshtu qe eshte pare e domosdoshme prania e nje personi me aftesite perkatese per gjuhet e huaja.
Mendoni se me shume figura referimi ne shkolle mund te jene ne ndihme te femijeve apo kjo gje mund te provokoj edhe njefare çorientimi tek ata?

komino

Valoris scriptorum
Re: metodat e mesimit ne fillore

kam pershtupje se jo te gjithe nxenesit e filloreve ndiheshin mire me nje mesues

mendo nje mesuese qe nuk te ka me sy te mire e femija e ndien kete

nqs mesuesit jane me teper se 1, atehere jepet mundesia per te shkuar me me deshire ne shkolle e te gjithe pasojat pozitive qe kjo sjell

femija krahason (pa e ditur) pikepamje te ndryshme (te mesuesve te ndryshem) mbi nivelin e rreptesie mbi ndeshkimet mbi detyrat etj

pra mendoj se do te ndihmoje rritjen me te shpejte te femijeve

fatkeqesish nuk do te egzistoje me MESUESI NENA E DYTE e kjo do te ule ne mendjen e mesuesit nivelin e pergjegjesise per femijen

mostro

Putraku

mendoj se vetem nje mesuese eshte shume me edukative se sa shume te tille.eshte veshtire qe nje mesuese te marre nje femije 7-8 vjec me sy te keq sic mendon gene...mendoj se shume mesues me tekat e tyre mesojne keq femijet...kush me shume e kush me pak...deri ne klase te 4 femijet nuk kane ate kapacitet te perballojne shume njerez te ndryshem qe flasin per lende te ndryshem...duhet qe ne c'do lende te kene te njejten metode,sjellje,te folure,te ulerituri(me raste) dashurie dhe shtytjeje....
edhe kur ishim ne gjimnaz te kapte tmerri per ndonji profesor te eger apo ndonje zysh kucke,e jo me kur je kalama qe mush breket pa ra akoma ceerrrjjaaaaa /pf/images/graemlins/laugh.gif

giulia

Primus registratum

Per mendimin tim sot eshte e pamundur qe nje mesuese e vetme ti plotesoje te gjitha dmth te jete e gjithanshme nuk e di ne shqiperi po ketu ne itali flas une vete jap mesin ne nje shkolle fillore klasa ime ka 22 nxenes e pervec meje jane edhe 5 mesuese te tjera si pike riferimi me kane mua per cdo gje si femijet ashtu edhe prinderit lendet si muzika fiskultura religione gjuha e huaj dhe informatica jane te gjitha lende specifike qe dy here ne jave zhvidhohen nga mesueset perkatese, nuk me duket aspak e veshtire per femijet biles e kunderta sepse jane me te hapur dhe vihen me shume ne pah prirjet e tyre pastaj ketu ne itali qe ne cerdhe femijet mesohen me me shume se nje edukatore keshtu kur arrisin ne shkolle per ta nuk eshte nje traum .