me ndihmoni pak mua?

beshbossi

Primus registratum
me ndihmoni pak mua?

kam nje problem qe sot e mora vesh se eshte problem.
Punoj ne internet me Dial up te albtelecom,dhe ka ca kohe qe me ben lojra e me nxjerr shpesh nje faqe me nje ERROR te madhe.
Sikur faqja s'ekziston,ne kete kohe me bllokohen edhe msn!
Tani mendoj e ka fajin modemi!
Si i behet.Se harrova kam Laptop e modemi eshte ne te,i instaluar!

Admirali

Primus registratum
Re: me ndihmoni pak mua?

Hmmm, besoj se nuk e ka fajin modemi, pasi ti thua qe nganjehere te del ajo faqe me error, pra per mua fajin do te thosha se e ka Albtelecom, jo modemi yt.

Erjon rapper

Forumium praecox

Jam dakort me Admiralin. Edhe mua me jep te njejtin problem.
C'TI BESH ALBTELEKOMIT :smash:
Nuk te ka faj modemi /pf/images/graemlins/wink.gif

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Admirali:
[qb] Hmmm, besoj se nuk e ka fajin modemi, pasi ti thua qe nganjehere te del ajo faqe me error, pra per mua fajin do te thosha se e ka Albtelecom, jo modemi yt. [/qb]
po te tjereve qe perdorin kete linje s'ua ben!

^_^

Primus registratum

Une e kam perdorur shume telekomin tashme jo me.

Megjithate nese do qe te ndihmojme nuk mund te them asgje se cfare ndodh me laptopin tend pa ditur perpara disa gjera qe jane te domosdoshme.

1. tipi i laptopit
2.mesazhi i plote ose pjeserisht cfare thote (mesazhi i errorit)
3.shpejtesia me te cilen modemi juaj komunikon me telekomin.

kete te fundit e nxjerr vete ne momentin qe lidhet nese ju perdorni xp por e dhe me versione te tjera sistemesh operative.

arsyet e errorit mund te jene te shumta vetem duke ditur keto te fundit mund te filtrojme dicka per te nxjerre konkluzion.

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ^_^:
[qb] Une e kam perdorur shume telekomin tashme jo me.

Megjithate nese do qe te ndihmojme nuk mund te them asgje se cfare ndodh me laptopin tend pa ditur perpara disa gjera qe jane te domosdoshme.

1. tipi i laptopit
2.mesazhi i plote ose pjeserisht cfare thote (mesazhi i errorit)
3.shpejtesia me te cilen modemi juaj komunikon me telekomin.

kete te fundit e nxjerr vete ne momentin qe lidhet nese ju perdorni xp por e dhe me versione te tjera sistemesh operative.

arsyet e errorit mund te jene te shumta vetem duke ditur keto te fundit mund te filtrojme dicka per te nxjerre konkluzion. [/qb]
IBM pentium II
shpejtesine s'e di!!
ERROR
The requested URL could not be retrieved

--------------------------------------------------------------------------------

While trying to retrieve the URL: http://www.fonetastic.com/channels/mobile/sendoplogo/logos/preview.php?

The following error was encountered:

Could not forward this request at this time.
This request could not be forwarded to the origin server or to any parent caches. The most likely cause for this error is that:

Your browser is to old to perform this action or
Your request was corrupted along the path to destination.
Your cache administrator is webmaster.

--------------------------------------------------------------------------------

Generated Fri, 05 Mar 2004 18:52:18 GMT by proxy.albtelekom.com.al (squid/2.5.STABLE1)

Erjon rapper

Forumium praecox

O Angel e ka FAJIN ALBTELEKOMI :smash:
Edhe mua shpesh me jep kete mesazhin tend.

Nuk te ka asnje gje kompjuteri /pf/images/graemlins/smile.gif

beshbossi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Raper:
[qb] O Angel e ka FAJIN ALBTELEKOMI :smash:

Nuk te ka asnje gje kompjuteri /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
hey po edhe te tjere punojne me albtelecom po s'ua ben!!!!
pastaj te le nje ore ne te o burre se mezi zhbllokohet!!!
le pastaj msn qe s'punojne fare!!!se sa lidhesh te shkeputet!!!!

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Angeldeviled:
[qb]
[qb] O Angel e ka FAJIN ALBTELEKOMI :smash:

Nuk te ka asnje gje kompjuteri /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
hey po edhe te tjere punojne me albtelecom po s'ua ben!!!!

O Shqiptar(e)shqipen e ha apo hiq??
Raper te thote qe edhe atij i jep shpesh te njejtin mesazh si te tendit kurse ti ahaaa kerkund hiq.

^_^

Primus registratum

nuk me duket faj i telekomit pasi ajo faqe me hapet edhe mua.

jane dy probleme meqe laptopi eshte nje ibm, pentium ii dyshoj se mund te kete dicka modemi por edhe kjo nuk perjashtohet , provo me nje modem external nese nuk po perdor nje te tille.

ne rast te kundert mund te kete faj linja e telefonit e cila mund te kete shume humbje gjate rruges e nese te ben disconect nga msn dhe nuk te mban linjen do te thote qe linja esht shume e dobet, duhet te kesh nje ndarje linje diku e cila dobeson linjen.

se ku ta shofesh shpejtesine e linjes mjafton te vendosesh pointerin e mousit siper lidhjes se telefonit ne toolbar te windows nga e djathta jote poshte aty ku quhet status bar, afer ores dhe te del vete se sa eshte e lidhur te thote qe e connected at 40.0 kbps etj. , nese ajo vlera aty sa me e madhe aq me e mire linja max per mua eshte 52.2,.

edhe nje gje tjeter nese perdor modem te jashtem ne fakt pentium ii si laptop ka pasur edhe pa modem por ibm nuk e besoj , duhet te besh prove nje modem tjeter.

Telekomi ne fakt ishte cope cope pra disa kohesh por sot eshte shume me mire une jam shume i kenaqur edhe pse nuk e perdor me pasi kane bere disa ndryshime adminet , si psh duke mos lejuar aksesin e maileve nepermjet pop3 m linjen e telekomit dhe kshu nuk kane e dyndje virusesh e emaile qe fluturonin me tonelata neper smtp te telekomit. tani telekomi eshte shume mire te rrime shtrembet e te themi te drejten.

megjithate nje update i internet explorer nuk do ishte keq te pakten nje version 5 e lart mund te zgjidhte shume pune ose te bente pak me te shpejte leximin e informacionit.

zgjidhja e fundit ngelet !sille ne servis ta rregullojme! LOL /pf/images/graemlins/tongue.gif

^_^

Primus registratum

Menyra me e mire per update IE eshte te gjesh nje cd me ie ver.6 sp1, menyra me e keqe eshte ta besh update nga www.microsoft.com /pf/images/graemlins/smile.gif

Erjon rapper

Forumium praecox

E kam une ne kompjuterin tim INTERNET EXPLORER 6 SP1.
Perseri do te te shfaqet i njejti problem :smash:
Nuk e ka fajin browseri :rolleyes:
Shiko nese gjen ndonje modem te ri dhe ti besh nje nderrim /pf/images/graemlins/smile.gif

^_^

Primus registratum

o cuna e goca nuk kane faj hardware nese nuk hapet nje faqe ne int explorer, rasti me i keq eshte se microsoft eshte sorce i mbyllur edhe ku dreqin merret vesh car punon sistemi operativ me ie , pastaj truku me i madh eshte qe IE eshte pjese e pa ndare e sistemit operativ ne microsoft do s'do ti e ke brenda , idea ime eshte si ne fillim qe hardware nuk ka probleme deri sa te filloje te japi probleme edhe ne gjera te tjera , pra te shkepusi connection etj etj.
Nuk perjashtohet mundesi a ndonje tool si psh yahoo tool assistant , ose msn toolbar i cili eshte i llogaritur te bllogoje sasi te ndryshme popupesh , por qe shpesh resultojne ne gabime ne memorie mua me ka ndodhur shpesh biles me ndodh edhe sot dita qe kam errore nga internet explorer pikerisht per ket pune.

best Browser per mua eshte Netscape i cili mund te konsiderohet si nje browser me vete pa influencen e madhe te sistemit operativ.

Nuk ma do mendja qe telekomi te japi probleme ne x apo y faqe dhe ne te tjerat jo , megjithate cdo gje ndodh por nje gje eshte e sigurte qe faqet e internetit vijne tek ne nepermjet flowdata ne port 80 e cila eshte http port, nuk e besoj kurresesi qe ne port 80 e cila eshte porte publike te kete filtra te tille qe te ndalojne ket apo ate informacion ose te sjellin errore lokale ne kliente, eshte pak e cuditshme, pastaj po ta shikoni ate faqe ajo eshte nje php e cila eshte e pritshme qe ne kliente te ndryshem mund te sjelli errore te ndryshme por jo per faj te prioviderit.

Kjo nuk do te thote qe une mbroj dhe pelqej telekomin! Por errori mund te jete ne vend tjeter dhe i kalohet ose gjehet rehati duke i vene emrin error nga telekomi.

beshbossi

Primus registratum

ka ca dite qe e ka lene ate marifet.
Mos pati frike????
:lol:
megjithate shume faleminderit!1
Ne vecanti admiralit Raperit Mr amd dhe ^ ^!!!

Erjon rapper

Forumium praecox

Angel, dhe mua ka nja ca dite qe nuk ma ben me, me duket tamam se eshte trembur /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sa per ^_^:

Ti vella ke punuar gje ne telekom, prandaj e mbroke kaq shume. Sa per sherbimin e internetit qe ofron albtelekomi eshte sherbimi me kot qe mund te ekzistoje. Nje sherbim me firewall, qe nuk te le te futesh as ne chat, as ne ndonje file-sharing tip kazaa. Pra i ke te gjitha portat e lidhjes te mbyllura pervec kesaj portes Proxy: 8080. Dhe ne ndonje program si messengeri duhet te futesh patjeter te dhenat Proxy, se nuk te punon pa to. E vetmja gje e mire e ketij sherbimi eshte se duke qene prapa nje firewall nuk merr shume viruse. Pra nje sherbim interneti i degjeneruar vetem per te te rrjepur nga leket, asgje me teper. /pf/images/graemlins/smile.gif

koppertoni

Primus registratum

Pra nje sherbim interneti i degjeneruar vetem per te te rrjepur nga leket, asgje me teper.
Sa ne US dollars kushton Interneti ne Shqiperi. Po e zeme se rri 2 ore ne dite ne Internet = 60 ore ne muaj???

Erjon rapper

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Koppertoni:
[qb]
Pra nje sherbim interneti i degjeneruar vetem per te te rrjepur nga leket, asgje me teper.
Sa ne US dollars kushton Interneti ne Shqiperi. Po e zeme se rri 2 ore ne dite ne Internet = 60 ore ne muaj??? [/qb]
Avash ore koperton, se po ekzagjeron,
po flasim per nje sherbim skarco te internet po jo per cmime stratosferike /pf/images/graemlins/laugh.gif

koppertoni

Primus registratum

po flasim per nje sherbim skarco te internet po jo per cmime stratosferike /pf/images/graemlins/laugh.gif [/QB]
Sa jane atehere? Kjo ishte pyetja.
cPati ky qe mu hodh ne gryke.

Erjon rapper

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga The Koperton:
[qb]
Sa jane atehere? Kjo ishte pyetja.
cPati ky qe mu hodh ne gryke. [/QB]
Nuk tu hodh njeri ne gryke jo :confused:
Po te ishin ashtu sic thua ti do kishim lene leket e rroges ne internet. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nejse cmimet jane tek 1400 leke/ora me duket