mbi "tave-n (e) dheu-t"...!

bobo

marksist-enverist
mbi "tave-n (e) dheu-t"...!

nga forumi i vjeter mora receten,per gatimin e"taves se dheut"...,e kam provuar dhe provuar...,por me kot!,sdel qe sdel,ashtu sic e njof un,!ku eshte faji;ke furra,apo gjiza?
thash ta pi i got raki,me tav...,nejse rakin e piva,po me qep,pa tav... :mad:

Ema

Goddes
Re: mbi "tave-n (e) dheu-t"...!

/pf/images/graemlins/smile.gif

Ta shkruj une prape..

Po qe se nuk del mire me gjize merr djathe te bardhe dhe grije me rende(400 gr)
Merr 1 kuti 500 gr pelato di pomodoro(ose domate te grira)
400 gr melci pule(ose vici) dhe griji ne copeza
1 spec te madh te kuq(rreth 100 gr)

Skuq melzite me pak gjalp dhe nje maje luge miell.Kur te marrin ngjyre te zverdhur hidhi nga pak uje qe te ziejne nga pak dhe shtoi nje gjethe dafine per ere te mire.
Ne nje tigan skuq specat te grire ne copa te vogla dhe kur te jene te kuqerremte shtoi domaten.Shtoi kripe sipas deshires dhe leji te zjejne ne lengun e domates gjersa te behet mase e dendur.
Pastaj shtoi melcite duke i perzier me gjizen(ose djathin).Kujtohu te kesh hequr gjethen e dafines.
Idealja eshte qe gjithe kjo mase te hidhet ne tave dheu e te piqet ne furre me dru.Ne te kundert perzjeni mire derisa te shterroje lengu i gjizes,ose i domateve dhe provoni nese melcite jane zier mire...

hajt tani boji edhe nuk ka naze...

Neser te sjell recete per melcite me qepe /pf/images/graemlins/smile.gif !

arbi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] /pf/images/graemlins/smile.gif

Ta shkruj une prape..

Po qe se nuk del mire me gjize merr djathe te bardhe dhe grije me rende(400 gr)
Merr 1 kuti 500 gr pelato di pomodoro(ose domate te grira)
400 gr melci pule(ose vici) dhe griji ne copeza
1 spec te madh te kuq(rreth 100 gr)

Skuq melzite me pak gjalp dhe nje maje luge miell.Kur te marrin ngjyre te zverdhur hidhi nga pak uje qe te ziejne nga pak dhe shtoi nje gjethe dafine per ere te mire.
Ne nje tigan skuq specat te grire ne copa te vogla dhe kur te jene te kuqerremte shtoi domaten.Shtoi kripe sipas deshires dhe leji te zjejne ne lengun e domates gjersa te behet mase e dendur.
Pastaj shtoi melcite duke i perzier me gjizen(ose djathin).Kujtohu te kesh hequr gjethen e dafines.
Idealja eshte qe gjithe kjo mase te hidhet ne tave dheu e te piqet ne furre me dru.Ne te kundert perzjeni mire derisa te shterroje lengu i gjizes,ose i domateve dhe provoni nese melcite jane zier mire...

hajt tani boji edhe nuk ka naze...

Neser te sjell recete per melcite me qepe /pf/images/graemlins/smile.gif ! [/qb]
hidhi gjysme qepe bashke me specat e mos harro ne fund nje veze qe te trashet po e bere me gjize te holle sic eshte ketej por kujdes qe mos te te piqet pa e perzier akoma(f tohe nje cik )
/pf/images/graemlins/smile.gif

Ema

Goddes

Ne nga Elbasani s'e bejme me qepe taven e dheut,paska dale stil i ri nga Lezha.
Veze???? :eek: :eek: :confused:

Hera pare vallaji qi ngjoj kshu makabrash me ushqimet :mad: !
help.gif

Petroninsja

Primus registratum

Ema,
edhe ne nga Tirona , taven e dheut me qepe e bejme. Si se paske dejuar me pare ti mi goc lol
Nejse, mund te them qe eshte gjella ime e preferuar, per receceten e gatimit mund te pyes gjyshen se e qan me lot....

Dashuria, kenaqesia e te qenit 2, frika se mos behesh 3, tmerri se mos ngelesh 1...

TEDI

Valoris scriptorum

Arbi qepe pak sa per shije po po veza ne tave dheu sbehet llaf asnjehere se kam degjuar . Ema do shtoja tava e dheut mund te behet gati ne Tenxhere dhe kur ta serviresh ahere merr nje ose 2 racione dhe i vendos ne tave balte . Ate Receten e Melci Ala Veneciana sdo bojshe keq se spo e gjej n bote anej ka arkivat e mi te detajume . Se nuk e maj men mire qe ta kisha von vete ketu ...

arbi

Primus registratum

nqs tava e dheut eshte ajo qe une quaj fergese gjyshja ime vezen ja hidhte per ta bere me te trashe po edhe mund te gabohem ne kete rast ju kerkoj te falur qe iu prisha receten /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

TEDI

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga arbi:
[qb] nqs tava e dheut eshte ajo qe une quaj fergese gjyshja ime vezen ja hidhte per ta bere me te trashe po edhe mund te gabohem ne kete rast ju kerkoj te falur qe iu prisha receten /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
aspak Arbi dhe Fergese Tironse o e njejte me Tave dheu vetem ndryshimi ne mos gaboj eshte melçite dhe mishi ...