Linux!!

aspahiual

Primus registratum
Linux!!

Pershendetje te gjitheve!
Kisha shume deshire qe te pervoja ta instaloje Linux-in por kam nja dy probleme :-(,problemi i pare eshte qe une jam nul fare me Linux-in nuk ia kam idene fare dhe e dyta nuk e di se si do te me punoje ne comp tim 700Mhz Duron dhe 128 DDR eshte e mjaftueshme Ram-i dhe a do me punoje me shpejt Linux-i e kam fjalen me shpejt dhe me mire se Xp?Ma hangri shpirtin Xp nje e dy me ben numra nuk e di pse....
C'fare me keshilloni?
Ahh po,dhe nqs do te kem ndonje problem me Linux-in ka ndonje njohuri te mira qe te me ndihmoje nqs do has ndonje problem ne instalimin e tij?
Edhe dicka :),ku mund te lexoj ndonje gje rreth Linux-it,do te ishte shume mire ne shqip te ishte teksti por edhe ne Anglisht nuk ka problem....
Gjithe te mirat

ladio

Primus registratum
Re: Linux!!

AMD,

Linux si sistem operues eshte shume i mire (RedHat, Suse, Manderk...). Vetem mendoj se ne qofte se nuk ja ke idene fare linux atehere do ta kesh pak te veshtire qe ta ndryshosh Windows me Linux, sepse Linux eshte pak me komplex se Windows. Megjithate per mendimin tim Linux eshte great!!!

Sa per informacione rreth linux ti zgjidh se ke OS do instalosh (Redhat, mandrek, suse...) edhe pastaj shko tek website i tyre dhe aty mund te lexosh me shume. Eshte edhe nje faqe e mire ne shqip http://www.albalinux.org ne qofte se nuk gabohem edhe ai/ata cuni/at qe e ka/kane bere besoj se mund te ndihmojne per ndonje problem qe mund te kesh. Une e kam pas perdor RedHat v7 edhe me ka pas pelqyer shume megjithese me kane thene se Mandrek eshte jashtzakonisht User Friendly dhe i afrohet shume windows-it nga ana e GUI.

Megjithate ti shiko e bej, degjo 10 e bej si di vet /pf/images/graemlins/wink.gif

cheers,
mySteRioUs

lor

Primus registratum

oneo

Forumium praecox

Kjo faqja www.alblinux.net mua me pelqen shume. E vizitoj shpesh. Hallall lor.

Ndersa kete www.albalinux.org sot e pashe per here te pare. Bejuni reklamen ketyre lloj siteve se nuk eshte se mund t'i gjejme dot kollja.

Sa per problemin e AMD, mua me duket se eshte newbie dhe deshiron thjesht te gjej nje alternative ndaj windowsit duke mos e ditur se cfare eshte ose se si punon linuxi. Nuk i keshillohet debian apo slack. Mund te punoje me Mandrake, por duke pas pare disa tutorial me pare se ndryshe....

Ato pjese qe permende ti per komjuterin mjaftojne dhe teprojne; eshte e sigurte qe kompjuteri do te punoje me shpejt se sa me XP.

Per probleme instalimi, mos e nis direkt pa pas lexuar asgje. Nuk eshte njesoj si ne Windows.

Te fala Psyche

gurax

Pan ignoramus

Hehe, sa per te filluar lidhur me Linux, AMD : Perpiqu te mos pertosh nje 10min per te pare se nje teme e tille eshte hapur ketu , perndryshe do te te cojne dhe ty ke tema e klonimit . /pf/images/graemlins/tongue.gif

--------------
Freefall! The art of getting smashed.

oneo

Forumium praecox

nuk te erdhi mire qe e kane hapur dhe njehere temen gurax... /pf/images/graemlins/wink.gif

nejse, tani sapo me duhet te mbaroje se downloaduari Lindows 2, do ta provoj njehere nese punon.

Kush arrin te me gjeje nje Xandros, do i lutesha te me jepte adresen .

aspahiual

Primus registratum

Pershendetje cuna!
Ju falenderoj te gjitheve per ndihmen qe me dhate...
4_Gurax...Kurse puna jote Gurax asgje fare,nuk na ndihmove fare :-( e per sa i perket asaj temes qe me thoje une e kam hapur biles e shikova mire...nuk mendoj se kam bere ndonje gabim qe kam hapur teme te re nqs ti je kundra futia nje delete e ishallah po gezohesh pastaj :-(...
Gjithe te mirat