Re: LINUX vs WINDOWS ??!!
une i kam provuar te dyja.
Perfundimi qe kam arritur eshte: nese do te perdoresh PC per shtepi (foto, muzike, internet...) Linux eshte GREAT!
Tani... varet cfare versioni merr! Megjithate, sic thoshte ermali86: Kubuntu eshte komplet. Ka te gjitha programet qe duhen, madje ne disa versione.
Ndersa, po te kalojme ne anen profesionale, emmm ketu ngec puna me Linux. Ne te vertete une jam injorant ne boten e Linux, po me gjithe perpjekjet e vazhdueshme (per dite te tera do thoja) nuk arrita dot te perdorja ato programe te avancuara (si Hylafax, ose Cinelerra, etj). Programet thuhet se jane shume te mira, po i bie qe t'i perdor vetem nje njohes expert i Linux-it. Me mire t'i ver ne pune njehere, pastaj t'i perdor. Zakonisht keto jane paketa extra, duhet t'i shkarkosh nga interneti ne ato qe quhet "repository" ate sisteme Linux. Pastaj, te instalohen dhe te konfigurohen. Shumica prej nesh nuk jane experte te Linux. Prandaj Windows ka nje perhapje kaq te madhe. Dhe pavaresisht nga te metat qe ka, per momentin mbetet zgjidhja per shumicen e kompanive dhe profesionisteve per pune.
Ne shtepi, pse jo? Nje kompjuter Linux s'do ishte keq sa per tu argetuar!