Linux Firewall?

Al-Punk

Still here
Linux Firewall?

Kam provuar disa firewalle, para shume kohesh Bastille, tani kam perdorur APF dhe se fundmi dhe CSF.

Me duket sikur CSF eshte me i mire se APF (ne DDOS triggers) dhe nuk e di ne ia vlen te migroj te gjithe serverat ne CSF.

Te dy keto Firewall punojne mbi Iptables. Ka ndonjeri eksperience me keto firewalle e te beje ndonje rekomandim?

Guest
Re: Linux Firewall?

Para se të kalosh në CSF provo njëherë edhe shorewall (http://shorewall.net/). Unë kam vite që e përdor dhe akoma nuk kam ndeshur ndonjë problem. Elastik dhe i personalizueshëm sipas nevojave/kërkesave tuaja.

Pastaj gjithçka varet nga konfigurimi i server-ëve tuaj dhe i shërbimeve që afron.

Al-Punk

Still here

Shorewall nuk eshte tamam firewall apo jo? Eshte me shume nje konfigurues sistemi?
Kam pershtypjen se eshte me i shfrytezueshem ne nje rrjet se ne nje dedicated server? apo jo?

lor

Primus registratum

Përshëndetje Mandi,

Shorewall në rradhë të parë është një firewall. Por jo vetëm kaq: në fakt shorewall afron një seri script-esh që, sipas nevojës, mund të përdoren për të konfiguruar dhe kontrolluar një sistem të dedikuar firewall apo një sistem për shumë funksione si gateway/router/server.

Unë e përdor prej kohësh si në konfigurime të thjeshta (pra firewall i dedikuar) ashtu edhe në konfigurime pak më të ndërlikuar (sisteme kompleksë me disa makina virtuale që afrojnë shërbime të ndryshme: name, file, mail, web, vpn, voip, backup, etj).

Megjithëse shikuar nga jashtë mund të duket i ndërlikuar (nuk ka një interfaqe sikurse csf), llogjika e konfigurimit dhe funksionimit është me të vërtetë çarmatuese. Është një sistem modular dhe shkrimi/shtimi i modulëve shtesë sipas nevojave personale nuk ka asnjë lloj kufizimi.

SiL3nT

Super Moderator
Anëtar i Shtabit
Une per vete jam i kenaqur me APF. Per momentin po perdor APF + DDOS Deflate dhe kam ngelur i kenqaur nga te dyja. :)

Enea Xhani

Forumium maestatis
Une personalisht i kam perdorur keto firewalle por pershtypje me ka lene APF-ja, ndersa kete qe po thote Mandi per CSF akoma se kam perdorur ngaqe jam marre me gjera tjera dhe sme ka dale koha ta provoj, gjithsesi do ta shikoj dhe kete :)