Ligjet e Murphy-it!

olti

Neo
Ligjet e Murphy-it!

1- Nese dicka mund te shkoje keq, atehere ajo ashtu ka per te shkuar!

2- Qesh, se neser do jete me keq!

3- Gjerat demtohen ne proporcion me vleren e tyre!

4- Gjithcka shkon keq ne te njejten kohe!

5- Nese je ne humor te mire, mos u shqeteso, sepse do te kaloje shume shpejt!

6- Nese gjerat jane duke shkuar mire, atehere me siguri duhet te kete dicka keq qe ne se kemi vene re!

7- Propozimet kuptohen gjithmone ne menyra te ndryshme nga persona te ndryshem!

8- Lerini gjerat ne rrugen e tyre, sepse ato kane tendence te shkojne nga keq ne me keq akoma!

9- Tere zbulimet e medha behen rastesisht dhe si rezultat i nje gabimi!

10- Mos e ler kurre te dashuren/in nese nuk ke ndonje tjeter me te mire!

11- Cdo gje qe shkon keq, duhet te shkoje me pas shume mire!

12- Kur gjendet nje gabim dhe korrigjohet, do kuptohet me pas se ishte ne rregull dhe aspak nje gabim!

13- Nese nje eksperiment ka shkuar keq, me siguri, sepse dicka ka shkuar keq!

14- Ne cdo shume te dhenash, shifra ne dukje me e sakta dhe qe duket se nuk ka nevoje per kontroll, eshte pikerisht ajo gabim!

15- Kur dicka ngaterrohet keq „lesh e li“ atehere cdo tentative per ta permiresuar dhe rregulluar, nuk do beje gje tjeter vecse do e keqsoje me tej!

16- Mundesia qe dicka te ndodhe, eshte e barabarte me deshirushmerine per te. Sa me shume te deshirohet, aq me te shumta jane mundesite qe te mos realizohet kurre!

17- Cdo gje heret a vone bie dhe behet cope-cope!

18- Ne cdo rast krize, kur njerezit detyrohen te zgjedhin rrugedalje, gjithmone zgjidhet me e keqja e mundshme!

ana karenina

Primus registratum
Re: Ligjet e Murphy-it!

Shume pesimiste, shume deterministe, shume e shemtuar :mad:

Neo keshille: larg nga keto shkrime, jane te tepruara.

Le_Routard

Forumium maestatis

Ehhhh si nuk na u nda ky Murphi. Nga nje ane keto ligje kan nje te mire se tregojn qe jemi me ligjin. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ema

Goddes

Une kam ligjet e mia dhe jam e bindur se po me shkon jeta me mire se Murphy!
/pf/images/graemlins/laugh.gif

Ema

Goddes

Ku t'iki re gaxho,nuk te del k**rikja jote ty?

:wave:

glamdring

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga ana karenina:
[qb] Shume pesimiste, shume deterministe, shume e shemtuar :mad:

Neo keshille: larg nga keto shkrime, jane te tepruara. [/qb]
Per mendimin tim, Ligjet e Murphy jane me te vertetat e mundshme. Pelqei ose jo, nuk mund t'ia mohosh vertetsine.

Guest

Shume te bukura sidomos ajo e para po dhe te tjerat jo keq

Dua

Primus registratum

Eshte e vertete se jane te dhimbshme, por me e verteta eshte se jane reale, njeriu cdo dite e me shume bindet per kete.
Kjo s'do te thote qe une i pranoj keto ligjet e ketij tipit....ncuk, s'me pelqejne! :smash:

D.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Per mendimin tim, Ligjet e Murphy jane me te vertetat e mundshme. Pelqei ose jo, nuk mund t'ia mohosh vertetsine.

Keshu menoj ene una. Sa here atje ke puna harrojme te beme dicka nga linja, vec ate na kerkojne :mad:

eros111

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] Une kam ligjet e mia dhe jam e bindur se po me shkon jeta me mire se Murphy!
/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ja si te pergjigjet murphy :
5- Nese je ne humor te mire, mos u shqeteso, sepse do te kaloje shume shpejt!

glamdring

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Kristiana:
[qb] ca dmth ajo firma jote unforgiven ? [/qb]
Lexoje mbrapsht, dhe do e marresh vesh. Nese dikush mendon qe zgjuarsia e nje njeriu matet nese arrin te lexoje nje rresht mbrapsht, te ben te vesh ne dyshim zgjuarsine e atij qe e jep kete mendim...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ligjet e Murphy-t nuk duhen shikuar per mendimin tim si pesimiste apo optimiste. Nuk mendoj te jene bere per kete gje. Pavarsisht nga vertetesia e tyre, une qesh (pasi jam trishtuar mjaftueshem) sa here qe diçka shkon keq duke thene: "There goes one another one for Murphy..."

eros111

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Glamdring:
[qb]
Fillimisht postuar nga Kristiana:
[qb] ca dmth ajo firma jote unforgiven ? [/qb]
Lexoje mbrapsht, dhe do e marresh vesh. Nese dikush mendon qe zgjuarsia e nje njeriu matet nese arrin te lexoje nje rresht mbrapsht, te ben te vesh ne dyshim zgjuarsine e atij qe e jep kete mendim...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ligjet e Murphy-t nuk duhen shikuar per mendimin tim si pesimiste apo optimiste. Nuk mendoj te jene bere per kete gje. Pavarsisht nga vertetesia e tyre, une qesh (pasi jam trishtuar mjaftueshem) sa here qe diçka shkon keq duke thene: "There goes one another one for Murphy..." [/qb]
eshte e kote te te them qe me ke lene pa fjale dhe sdi se cfare te te pergjigjem :tipsy: :goofy: :goofy: :goofy:

ishte thjesht shaka plako, po derisa nuk e konsideruar si te tille me lejo te te them
"there goes another one for Murphy" /pf/images/graemlins/wink.gif

Wii

Grupi i të moçmëve!
Ligjet e Marfit jane thjesht fantastike dhe e verteta e hidhur! Nuk e besoni? Kam nje koleksion te ketyre ligjeve dhe po shkepus disa :D

Kur shefi flet per te rritur rendimentin e punes, nuk e ka fjalen per veten e vet!
Sa prej atyre qe jane ne pune, do thonin qe kjo nuk eshte e vertete :D

80% e provimit final bazohet ne te vetmin leksion qe nuk keni lexuar (Ligji i Trete i Terrorit te Aplikuar)
Me thuaj nje student qe do te thonte qe nuk eshte e vertete :D

Nese keni 50 celesa ne dore, i fundit qe do te provoni eshte ai qe hap deren.
Kush mund te thote qe nuk eshte e vertete? :D

Ne momentin qe i ke duart me graso, do filloje te te kruhet hunda!
Komente? :p

Mundesia qe buka me gjalp te bie nga ana qe ka gjalpin eshte ne perpjestim te drejte me cmimin e tapetit!
Kundra ndonje? :D

Por mund te nxjerrim edhe paradokse duke mbledhur 2 ligje bashke. Ju jap nje shembull:
Paradoksi i maces se lyer me gjalp
Dy ligje per kete paradoks:
1. Nje mace bie gjithmone ne kembe (e kurre me kurriz)
2.Nje fete buke e lyer me gjalp bie gjithmone nga ana e lyer (derivat i ligjit te Marfit)
Nese marrim keto dy ligje si te vlefshme, mjafton te marrim nje mace dhe ti lidhim nje fete buke te lyer me gjalp ne kurriz :p
Nese e leshojme macen nga nje lartesi e pafund nga ana teorike, macja do tentonte te bjere ne kembe ndersa feta e bukes te bie nga ana e lyer. Kjo do shkaktoje nje numer te pafund rrotullimesh :p

Kundra ndonje? :D