Lepuri? Ndonje recete te hatashme?

edda

Primus registratum
Re: Lepuri? Ndonje recete te hatashme?

Recete franceze (mos me pyt si quhet se s'i maj kurr men)

Marrim lepurin, siç eshte pa e prere ne copa te vogla, dhe e lyejme me pak kripe. Ne nje tigan skuqim 3-4 thelba hudher ne vaj ulliri dhe 1 qepe te thate. Kur te jete zbut qepa (qe te mos digjet hidhi nga nje luge uje dhe perzieje vazhdimisht!) vendosim edhe lepurin ne tigan per ta skuqur pak. E vendosim pastaj ne nje tave dhe rreth e qark i hedhim harxhet. Pak kripe, piper, ca gjethe dafine, ca ullinj te zi, 3 gota vere te bardhe ene n'furre. Po u shteru hidhi pak uje. Serviri me patate te pjekura ne furre me gjalp dhe majdanoz.

REceta e dyte (une kte e gatuaj ne dimer se serviret me polenta)

Marrim lepurin e ndajme ne copa. Skuqim gjithmone ne vaj ulliri 1 ose 1 e 1/2 qepe ne tigan bashke me lepurin dhe 3 karrota te grira ne forme kubesh. Kur qepa te zbutet i hedhim domatet e grira ose ene salce domatesh. Pastaj kripe, piper, majdanoz. I hedhim pak uje (gjys gote) dhe e veme ne furre pasi ta kemi mbuluar tiganin me leter alumini. serviret me polenta qe gatuhet kshu: merr polenta nga ato qe behen per 5 min. ver tenxheren me uje ne zjarr, kur te vloje uji hidhi pak kripe dhe polenten. Pas 5 min. eshte gati per tu servir. Qe te behet e mire fare siper polentes hidh pak gorgonzola ose shtro ne pjate nje shtrese fetash.

Te befte mire

Guest

si sju vjen gjynah iher qe hani lepuj aiiiiiiiiii gjynah

Seriozi

Primus registratum

Une nuk ha lepur por lepurushe.

Edda pse thua ti :marrim lepurin ....nuk do ishte me bukur:marrim lepurushen dhe e ndajme copa-copa dhe pastaj e hame.Na befte mire.

O zot,qind here them qe s'do hy me tek kjo tema dhe prape qe prape s'me rri by*tha rehat.Po i fus ndonji buke e djathe tani.

edda

Primus registratum

Merr Ryanair dhe ec se t'ftoj per dreke: kam byrek me peta te pjekura dhe meqe po te ftoj ty po bej edhe lepurin me ullinjte. Ti piace il mio menù?? :wave:

champaign girl

Primus registratum

Oh My GOOOOOD....how can you eat a cute bunny??? /pf/images/graemlins/frown.gif

Seriozi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PiNk-MaGGiT:
[qb] Oh My GOOOOOD....how can you eat a cute bunny??? /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
O Kordele po ashtu i bie mos me ngrone fare.Se lepuri gjynaf po edhe qingji dhe viçi gjithashtu, dhe kushedi sa mund te shkoj lista e gjate.Nuk e besoj qe ti nuk ha mish qingji(qingjushi) sepse i gjalle ai eshte "cute".Keshtu na ngelet te hame vetem mish kau,gomari dhe derri.Keta po e meritojne te hahen, sepse pamje e jashtme e tyre e lejon kete gje.

Seriozi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga edda:
[qb] Merr Ryanair dhe ec se t'ftoj per dreke: kam byrek me peta te pjekura dhe meqe po te ftoj ty po bej edhe lepurin me ullinjte. Ti piace il mio menù?? :wave: [/qb]
Me gjithe qejf Edda dhe thnx per ftesen. :kiss:
Ndersa fraza "Ti piaçe ...." me duket shume provokuese......per stomakun tim kuptohet,tani qe po shkruaj,imagjinoj tavolinen me byrekun me peta ,me mishin e lepurit .. mmmmm.... veren dhe camemberin e sjell une dhe /pf/images/graemlins/smile.gif ...........eh.
Çohu mistrec se boll u jargavite para kompjuterit dhe bo nji veze se t'iku stomaku vendit.
:wave:

Fillimisht postuar nga SELENA:
[qb] si sju vjen gjynah iher qe hani lepuj aiiiiiiiiii gjynah [/qb]
Une te ha ty, jo me lepurin me kujtohet njehere ne adoleshence provova te behesha vegjetarjane, mirepo pa piken e ngushellimit nga ata te shtepise qe i vinin flaken grill-it dhe piqnin llokma mishi cdo buzembremje. Per ta shtuar insultimin kishin gjetur edhe nje ferme ku shkonin dhe zgjidhnin vicin qe ju mbushte syrin, dhe e benin "deshmor" ne moment. Rezistova por ehe...

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 'Mistreci':
[qb]
Fillimisht postuar nga edda:
[qb] Merr Ryanair dhe ec se t'ftoj per dreke: kam byrek me peta te pjekura dhe meqe po te ftoj ty po bej edhe lepurin me ullinjte. Ti piace il mio menù?? :wave: [/qb]
Me gjithe qejf Edda dhe thnx per ftesen. :kiss:
Ndersa fraza "Ti piaçe ...." me duket shume provokuese......per stomakun tim kuptohet,tani qe po shkruaj,imagjinoj tavolinen me byrekun me peta ,me mishin e lepurit .. mmmmm.... veren dhe camemberin e sjell une dhe /pf/images/graemlins/smile.gif ...........eh.
Çohu mistrec se boll u jargavite para kompjuterit dhe bo nji veze se t'iku stomaku vendit.
:wave: [/qb]
carezza.gif