LapTopi i pershtatshem

antip

Primus registratum
LapTopi i pershtatshem

Keto kohe do kem mundesi te blej nje laptop ne USA dhe do te doja keshillat tuaja rreth produktit qe mendoni se mund te jete me i miri. Pa hyre ne specifikime teknike (pasi kuptohet se kerkoj parametrat me te mira per parate qe do jap) mund t'ju them se cmimi tavan per laptopin eshte 800 USD. Cfare me keshilloni si me te miren per kete cmim?

Po shihja verdalle neper internet dhe me terhoqi vemendjen Sony Vaio FE770G. Eshte pak me cmim me te larte se shuma qe kam ne dispozicion por per parametrat qe ka duket se ja vlen. Any comment?

Faleminderit.

P.S: Hiqni nga lista Apple pasi nuk ja kam haberin Mac-ut.

Sirena

Primus registratum
Re: LapTopi i pershtatshem

Shiko gjithcka qe te ofron per ate shifer "DELL" ...ne USA eshte nje nga markat me te perdorura dhe nga me te mirat gjithashtu. Une vete jam shume e kenaqur.

pinkparadise

Forumium maestatis

Dell, ka ca kohe qe vetem po humbet % tregu dhe sidomos ne usa...
problemi qe ka marka Dell eshte qe shesin vetem online, sherbimi pas shitjes eshte gjithmon e me beterr....
i vetmi avantazh eshte cmimi....

Hp, jane te mire por te shtrenjte

nuk te keshilloj te blesh kompjuter ne ndonje marke qe nuk jane specjalista ne kete dege,
nga ana tjeter do ishte mire te bleje nje kompjuter, qe nese ke probleme, te gjesh pjese kembimi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif ose ta riparosh kollaj, edhe qe te kesh te pakten kujt ti drejtohesh ne rast nevoje...

kam degjuar qe ACER jane qamet te mire per quality-price.

ps: nese do te blesh online dhe jo ne dyqan, mund te te dergoj ca adresa sitesh (IT, De, UK, etc etc etc...)

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wave.gif

Diddy19

Su@mi

Me 800 USD Mac-un e shef ne anderr ti! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif
Pervec shakave, nqs ke leke, bli Mac packa s'di ta perdoresh. Mbi kete pike nuk pranoj kundershtime. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/goofy.gif

DELL eshte sh performant por me ate cmim s'besoj se do gjesh ndonje produkt interesant.

Sa per Sony Vaio, nuk di ca te them sepse nuk di te dhenat teknike (nqs mundesh postoji dhe te tregoj nese ia vlen apo jo). Grafiken e ka super ( gjithmone mbas Mac-ut /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_angel.gif ).

Sot per sot me 800 USD asht veshtire te gjesh dicka te mire.

Keshille: meqe do te blesh Laptop, perqendrohu tek procesoret Intel (jo AMD). AMD eshte OK per desktop, per Laptop te keshilloj Intel.

Diddy19

Su@mi

Pink, duhet te jesh vertete pafat nqs nuk te punon DELL-i mbasi e ke blere.
Cmimi i DELL nuk eshte edhe aq interesant duke pase parasysh performancat. Per te njejtat performanca, kushton sa nje HP.

Sa per ACER, sh dakord (une ate kam : Intel Core Duo, 1.66 GHz, 1 GB RAM; 80 GB HDD 5400 rpm etj etj).

Nuk jane keq as Toshiba apo Assus, por gjithmone duhet pase parasysh raportin cilesi/cmim, dhe ate qe ke ndermend te besh me ate laptop.

M

Mortal

Guest

'Permbi shalin' me aq para mund ta blesh tek DELL. Madje mund te te teprojne nqs nuk ke deshire te besh disa shtime ne memorie apo te marresh ndonje driver.

Une do e marr nje tek DELL. Per nje vit pa interes pagese mujore. Shkonte $650-$700. Ndersa nje miku im e mori MAC dhe i shkoi $1300- i think?

antip

Primus registratum

Faleminderit vajza! (sa t'mira jan gocat n'ket forum mer amon /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif )

Une mbetem te Sony Vaio FE770G (gjithmone nese e gjej me cmimin e siperpermendur) Karakteristikat:

CPU and Memory
Processor Brand Intel
Processor Class Core 2 Duo
Processor Speed 1.83 GHz
Mobile Technology Intel Centrino Duo
Installed Memory 1 GB
Memory Technology DDR II SDRAM
Cache Size 2 MB

Storage
Hard Drive Capacity 120 GB
Included Drives DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM
CD Write Speed 24 X
CD Rewrite Speed 16 X
CD Read Speed 24 X
DVD Read Speed 8 X
DVD Write Speed 8x (DVD±R), 4x (DVD±R DL)

Display and Graphics
Display Type TFT active matrix
Graphics Processor Intel GMA 950
Resolution 1280 x 800 pixels

Communications and Networking
Modem Speed 56 Kbps
Network Support Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b,
IEEE 802.11a, IEEE 802.11g

Software Operating System: Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005

Tani po m'pelqe qamet dhe ky Acer TravelMate 4200

CPU and Memory
Processor Brand Intel
Processor Class Core Duo
Processor Speed 1.66 GHz
Mobile Technology Intel Centrino Duo
Installed Memory 1 GB
Maximum Memory 2 GB
Memory Technology DDR II SDRAM
Cache Size 2 MB

Storage
Hard Drive Capacity 120 GB
Included Drives DVD±RW / DVD-RAM

Display and Graphics
Display Type TFT active matrix
Graphics Processor Intel GMA 950
Resolution 1280 x 800 pixels

Software Operating System Microsoft Windows XP Professional

Do shofim, do shofim... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

personazh

Valoris scriptorum

acerat jane shume te mire per perdorim normal, dhe me ato lloj karakteristikash qe e do ti i gjen edhe me 700-800 euro te rinj fringo. Hp eshte e njejta kategori si Acer dhe gjen pak a shume te njejtat oferta si ky i fundit. nga ana estetike mua Hp me pelqen me shume biles. sa per Vaio, mua me duket, te pakten nga jashte si loder jo si laptop.

sa per proçesoret: kam lexuar qe Amd eshte i njejti nivel me Intel persa i perket desktop, por per laptop Intel eshte shume e shume me perpara si teknologji.

Qerratai

Primus registratum

Laptopet Mac jane me te miret... pas laptopave ALIENWARE /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif (www.alienware.com ... ua keshilloj te gjitheve te krijojne nje laptop tek ky website, me 6500$ merr laptop nga ata qe perdorin Pentagoni apo Hollywood Studios).

Sony Vaio njihen boterisht si me te miret ne rangun e laptopave me cmim mesatar (deri ne 2500/3000 Euro). Te gjitha pjeset perberese te nje Sony Vaio jane ne harmoni te plote me njera tjetren. Gjithashtu nga ana estetike, Vaio-t nuk kane rivale /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Lubo, edhe une jam i mendimit qe nje Acer apo nje Dell do ishin mese te mjaftueshem per ekzigjencat e tua... dhe per "xhepin" tend. Laptopi me i mire i linjes Dell quhet Inspiron 9400 dhe karakteristikat e tija jane shume te mira. Duke qene se e blen online, ke mundesine qe ti shtosh ca pjese te tjera, apo te permiresosh ato qe ka si te paracaktuara.

Sdq keto kohet e fundit, kane dale ca promocione ne Itali, mbi te gjitha me laptopa Acer qe jane SHUME te mire /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Flasim per kete gje.

Diddy19

Su@mi

Lubo, memorien prej 1 GB e ka condivisa apo dedicata? (s'di si thuhet shqip). Nqs e ka condivisa s'do te mund te lush Counter Strike /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif (shaka se nuk ia kam haberin lojrave, thjesht duhet te kesh kujdes se skeda video harxhon nje sasi te konsiderueshme te memories RAM).

Sh dakord me Mostin, harrova AlienWare.Jane me te vertete turbo!

Dani83

Primus registratum

Nuk e kuptoj kete Mac-un pse e lavderojne kaq shume..

funksionojne mire ok.
por kushtojne shume dhe parametrat e nje notebook mac jane gati
gjysmat e nje notebook tjeter, sidomos karta grafike.. !!

kuptoj qe kane softwaren funksional macintosh,
po nuk vendose windows ben relativisht pak me nje macbook..

keshtuqe.. mund te jete me mire nje notebook mac vetem per perdorim profesional..
ndersa per perdoruesit e zakonshem e shoh relativisht jo te duhur.

Dani83

Primus registratum

Dua te blej kete notebook ne janar 2008..
a ka degjuar ndonjeri per te mirat e te keqijat e ketij?????

sv_m1330_title1_nw.jpg

XPSTM M1330 (ate me 1199euro)
http://www1.euro.dell.com/content/produc...dhs1&l=it&s=dhs

Al-Punk

Still here

d8el,
Une kam nje Dell modest Inspiron 6400.
Nuk e di per modelet e tjera, por nuk me pelqen qe nxehet dhe bejne zhurme fanet. Eshte shume e bezdisshme sapo hap nje program qe kerkon nje fare procesimi.
Te njejten gje e kam pare dhe tek Fujitsu Siemens.
Krejt e kunderta ndodh me Sony Vaio psh.

Megjtihate edhe brenda Dell ka ndryshime keshtuqe ku mund te jete me i mire.

Ergler

Primus registratum

Pershendetje te gjithve!
Kam thyer skrinin e laptopit dhe po kerkoj ta zavendesoj.Ketu ne UK cmimet jane shume te larta per modelin qe une kerkoj,keshtu qe ja vlen me mire te blesh nje te ri se sa nje cope xhami LCD.Ne qofte se dikush ka mundesi te me ndihmoje ,kryesisht ne USA ose ne Canada,brenda rregullave qe rregullojne keto pune une do t'ju qendoj atyre.
Laptopi eshte Sony Vaio VGN-T2XP/S 10.6'' WXGA X-black LCD 1280x768.
Te gjithe screen-et e T series me parametrat e mesiperm jane te pershtatshem.
Kush ka mundesi te me ndihmoje do t'ja dij per nder.E ruaj kete laptop te vogel e simpatik,sepse e kam kujtim,prandaj nuk dua ta flak.
Faleminderit

prodigious

Primus registratum

Une kam 3 lap-top ne shtepi. Nje Sony-Vaio VGN-FE770G, nje Compaq dhe nje Gateway. Mos te beje gabim ndonjeri te bleje Gateway se eshte laptopi me kot ne bote. Te acaron me shpejtesine e tij prej breshke (vjen dhe me vista pale) dhe me mosnjohjen e te gjithe driverave po ti instalosh Windows XP. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif