Kush eshte receta e jetes suaj

edda

Primus registratum
Kush eshte receta e jetes suaj

Ajo me te cilen une i bej robt te lepijne gishtat jane cozze alla tarantina e spaghetti alla tarantina

Ingredienti per quattro persone: 400 g di spaghetti, 800 g di cozze, 4 cucchiai d'olio, 250 g di polpa di pomodoro, basilico, 1 spicchio d'aglio, sale, pepe.

Lavate molto bene in acqua corrente le cozze. Scolatele, asciugatele e ponetele in un tegame senz'acqua, coperto e a fuoco basso, lasciando che si aprano da sole. Tenete da parte l'acqua di cottura. Fate imbiondire l'aglio in un tegame con l'olio, eliminatelo, unite la polpa di pomodoro, il sale e un pizzico di sale. Lasciate cuocere per una decina di minuti. Unite le cozze senza guscio e la loro acqua di cottura, dopo averla filtrata. Continuate la cottura a fuoco basso ancora per 5 minuti, in ultimo aggiungete il basilico tritato. Lessate gli spaghetti in abbondante acqua salata, scolateli e conditeli con il sugo alla tarantina. Può essere anche realizzata in bianco, cioè senza pomodoro.

Edhe midhjet vetem me salcen jane mrekulli fare

enderr e njomet

Primus registratum
Re: Kush eshte receta e jetes suaj

cdo gje qe une gatuaj... Nje shoku im, aristokraci e vjeter franceze me thote nje dite pasi hengri dhe tepsine ku ishte bere peshku i pjekur, qe nese gatuaj keshtu per cdo femer skam nevoje ta bej per vete me cilesite e tjera te miat /pf/images/graemlins/smile.gif

TEDI

Valoris scriptorum

Edda Po te Pakten ta kishe perkthyer se jo te gjithe Dine Talisht ... . Provo kete kur te gatuash PRape . Takgliatele ME Gamberi dhe Rucola , QE andej keni me shumice . Besoj e di proceduren si behet ... NEse ke Pasta Freska ke me lepi thonjt e Komve ...

edda

Primus registratum

çuna sot po baj cozze alla tarantina ja dhe procedura per ata qe s'dine italisht:
800 gr midhje te freskta, 3-4 luge vaj ulliri, 300 gr salce domateje, 1 qepe, speca djeges sipas deshires (mua me pelqejne shume pikante dhe i hedh 6-7), kripe, basilico ose majdanoz.

Pastrojme midhjet qe ta bijne ne maje te hundes, i ziejme dhe lengune e tyre e filtrojme dhe e leme menjane. Pastaj grijme

edda

Primus registratum

..qepen e skuqim i hedhim salcen, specat kripe, lengun e midhjeve dhe ne fund pasi salca te jete dendesuar i hedhim edhe midhjet . I leme ne zjarr per pak sekonda dhe para se ti servirim i hedhim majdanoz ose borzilok.

tashti u kenaqe tedi... /pf/images/graemlins/wink.gif

TEDI

Valoris scriptorum

Po une e di me lal si behen dhe te jap dhe 100 Receta po deshe . NUk e kam Hallin Per veten time . Po ka njerez qe u pelqen ta bejne receten tende por nuk e kuptojne ...

qershia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga enderr e njomet:
[qb]cdo gje qe une gatuaj... Nje shoku im, aristokraci e vjeter franceze /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
me thuaj me ke rri te te them se kush je...

p.s ti besoj nuk duhet te kesh cope kusije ne shpi, apo i ke t`kallaisme ..sa te hame kallain ne ti e ke nxjerr mrekulline e tende te tete te gatuarit...

edda

Primus registratum

Fillimisht postuar nga qershia:
[qb]
[qb]cdo gje qe une gatuaj... Nje shoku im, aristokraci e vjeter franceze /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]

p.s ti besoj nuk duhet te kesh cope kusije ne shpi, apo i ke t`kallaisme ..sa te hame kallain ne ti e ke nxjerr mrekulline e tende te tete te gatuarit...[/qb]
lol

mars

Primus registratum

Lol qershi,kam thene une qe je e paperseritshme.

Sot meqe kisha kohe dmth kisha deshire per gatim bera pastico dhe sultic(oriz me qumesht).

Por preferencat e mija dhe qe i qaje eshte tava me kos dhe byreku me mish /pf/images/graemlins/wink.gif .

kurse ato qe nuk do te me merziteshi sikur ti haja perdit jane patatet

qershia

Primus registratum

o mars po ne ti je mall jasht serie po he..

p.s qyqa te tere pastico do hakemi sot ne?

mars

Primus registratum

Me vones qershi,e hengra te gjith vete se tani ketu eshte ora 7:20 keshtuqe duke pritur me zuri nepsi dhe i dhash fund copes se fundit qe kish ngelur /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe tani po me shan stomaku.
por mos u merzit se me kane ngelur kater pjata sultish /pf/images/graemlins/wink.gif

ja me sqaro pse dalin jashte serie ata qe gatuajn? :confused:

qershia

Primus registratum

po dashuria lol kalon ka stomaku para se te ti falet xemres...(une, ti ene ai "i njomti" jemi me verte njohes te mire te enzimave qe stimulojne punen e stomaqeve)

per mos dal ka tema muve me gjen permys per tave me pistil...

mars

Primus registratum

[qb]po dashuria lol kalon ka stomaku para se te ti falet xemres...(une, ti ene ai "i njomti" jemi me verte njohes te mire te enzimave qe stimulojne punen e stomaqeve)

per mos dal ka tema muve me gjen permys per tave me pistil...[/qb]
lol qershi ke te drejte.

sa per pispilitin eshte ai qe behet me miellmisri me duket. /pf/images/graemlins/blush.gif

Petroninsja

Primus registratum

Unicorn tu thafte dora, si e shkrove mer...
Po me shkon goja leng tani, papa kam pothuajse 7 vjet pa ja ndjere shijen trahanase /pf/images/graemlins/frown.gif
O mi mami ku je te ma besh nje tas trahana.
Di njeri si behet ajo e gjore se pjesen e te shtypmesh me shishen e qumeshtit e di vet /pf/images/graemlins/smile.gif

Hani Hani me mire ju se ata /pf/images/graemlins/laugh.gif

enderr e njomet

Primus registratum

[qb]

p.s ti besoj nuk duhet te kesh cope kusije ne shpi, apo i ke t`kallaisme ..sa te hame kallain ne ti e ke nxjerr mrekulline e tende te tete te gatuarit...[/qb]
Me fal per injorancen por nuk po e kuptoj ate te ndejturen me te treguarit e personalitetit... mbase i jam larguar shablloneve per te qene me realist... ndihme?

disku

UNI

Fillimisht postuar nga Petroninsja:
[qb]Unicorn tu thafte dora, si e shkrove mer...
Po me shkon goja leng tani, papa kam pothuajse 7 vjet pa ja ndjere shijen trahanase /pf/images/graemlins/frown.gif
O mi mami ku je te ma besh nje tas trahana.
Di njeri si behet ajo e gjore se pjesen e te shtypmesh me shishen e qumeshtit e di vet /pf/images/graemlins/smile.gif

Hani Hani me mire ju se ata /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
amon mi sa keq qeke per trahana..a do ti them mamit tim te te beje nje tas(se e doke edhe me tas)...jo pergjo po qekemi edhe me nji lagje.... /pf/images/graemlins/wink.gif