Kur mungon ...

S6T6N6

Forumium maestatis
Kur mungon ...

Te lesh nje vend bosh
Ne jete
Te kthehesh perseri
Per ta plotesuar.
Te lesh nje vend bosh
Ne rradhen e njerezve.
Te kthehesh perseri
Per te qene ti.

eniad

Forumium maestatis
Re: Kur mungon ...

PRESENT IN ABSENCE
Absence, hear thou my protection
Against thy strength,
Distance, and length;
Do what thou canst for alteration:
For hearts of truest mettle
Absence doth join, and Time doth settle.

Who loves a mistress of such quality,
He soon hath find
Affection's ground
Beyond time, place, and all morality.
To hearts that cannot vary
Absence is Presence, Time doth tarry.

By absence this good means I gain,
That I can catch her,
Where none can watch her,
In some close corner of my brain:
There I embrace and kiss her;
And so I both enjoy and miss her.

By an anonymous poet.

eniad

Forumium maestatis

Mungese: Nje Poezi
Nga Amy Lowell

Kupën ka mbetur bosh kete nate
Te ftohta e te thata buzet e saj,
Rrenqethen prej eres permes dritares se hapur.
E zbrazet e kote, nen hene leshon drite te bardhe
Dhoma gelon nga aroma e cuditshme
E gonxheve zambak
dhe pas mureve ngjitet
Por, kupa e zemres sime eshte ende
E Ftohte, ende e zbrazet

Kur ti vjen, ajo fergellon
E kuqe dhe dritheron me gjak
Gjak zemre per goten tende
Qe goja te te mbushet me afsh
E me te emblen shije te hidhur te nje shpirti

Mungesa eshte e bukur, eshte e lodhshme, rraskapitese, entuziazmuese (te mbush shpresa). Ajo cka mungon eshte e dashur, ah e embel, eshte enderr, te ngroh, te rendon qepallat, te konsumon. Keshtu vazhdon te jetosh... me mungese... dhe ndoshta... pak i lumtur.

alinos

Forumium maestatis

La Figlia Che Piange (The Weeping Girl)
O quam te memorem virgo . . .

STAND on the highest pavement of the stair --
Lean on a garden urn --
Weave, weave the sunlight in your hair --
Clasp your flowers to you with a pained suprise --
Fling them to the ground and turn
With a fugitive resentment in your eyes:
But weave, weave the sunlight in your hair.

So I would have had him leave,
So I would have had her stand and grieve,
So he would have left
As the soul leaves the body torn and bruised,
As the mind deserts the body it has used.
I should find
Some way incomparably light and deft,
Some way we both should understand,
Simple and faithless as a smile and a shake of the hand.

She turned away, but with the autumn weather
Compelled my imagination many days,
Many days and many hours:
Her hair over her arms and her arms full of flowers.
And I wonder how they should have been together!
I should have lost a gesture and a pose.
Sometimes these cogitations still amaze
The troubled midnight, and the noon's repose.

T. S. Eliot

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Pishmon:
[qb] nese nuk mungon kurre..
je i tepert?? [/qb]
Ti jo qe le vende bosh
por as merr mundimin ti plotesosh!

epremte

Primus registratum

kur nuk mungon ose (1) je gjithmone aty ku duhet, pra nuk le vende bosh kurre
ose (2) je statistikisht i parendesishem

kur mungon je kombinim linear i -1 dhe -2.

une thejesht bej enigmatiken per te testu ku jam /pf/images/graemlins/laugh.gif

eniad

Forumium maestatis

Too far away you are my dear
Too steady my brain in this phantom show
That takes the nightly road above
And returns again below.
Kur mungon jemi gjithnje dy, kur vjen jam gjithnje vetem.......

epiphany

Primus registratum

kur le nje vend bosh nuk mund te kthehesh serisht per ta plotesuar.mund te zesh nje vend tjeter, po asnjehere ate qe ke lene dikur.e nese kthehesh, nuk kthehesh per te qene serisht ti.do jesh ti dhe shume te tjrera...

Ema

Goddes

Mungesa eshte koncpet vital.Pushojme se ekzistuari kur nuk i mungojme askujt.Ja tani as mua s'me mungon askush.Eshte sikur gjithcka te ishte reciproke.Refuzim per refuzim,mungese per mungese,mendim per mendim.Me vret te mendoj se udhetimet brenda nesh jane te ndryshme.Duhet te jene paralele,me gjatesi te barabarta,me shpejtesi te njellojte,me intensitet te njejte.

Une nuk dua ti mungoj askujt.Kjo sepse sot,te henen ne ora 11.00 une nuk kam mall per asnjeri.(Hiq normalen,mamken,shtepine).

Une jam normale(?!) dhe nuk mallohem per askend,nuk me vret nostalgjia e asnje zeri,e asnje veshtrimi.Sa bosh eshte hapesira brenda meje?(Apo eshte thjesht erresuar prej gushtit ? )

Duket sikur gjithcka me perket,ne siperfaqe po qe ne thelb asgje s'eshte e imja (Zot i madh,qekur jam bere kaq pak posesive? Une qe kisha ne gjak te drejten e prones dhe mbajtjen pa leje te rrenojave,ne gjak,ne zemer.)

Dikujt ju deshen dy ore per tu liruar prej peshes se guas.Prej imazhit te femres qe duhet mbrojtur,te gruas qe kerkon mbeshtetje,qe te kujton nenen.E gjithe kjo vuri ne dyshim ekzistencen e kesaj peshe,rendesen.

As une s'e kisha menduar se sot ne mengjes do sillesha si parashute,si ne mungese se forces se rendeses,si tollumbace qe e kane pas mbushur me rere dhe tani e kane zbrazur.Tani po,i shohim nga lart gjerat :idea: (Ah,harrova librin,ose fati vete me nguti te dilja heret,per te harruar dicka qe konsideroj si nje fillim rendese.Me mire keshtu se ksaj here me mungonte vec Ana Karenina ne duar dhe njesohesha me Terezat e imagjinates sime.Ti nuk beson ne keshtu gjerash...)

Fakti qe te kujtoj nuk do te thote se mungon.Me ke dhene ca nga botkuptimi yt.Nje per nje,njeqind per njeqind,asgje per asgje.Keshtu duhet te ishte.Une nuk i besoj dashrise platonike(C'pohim i trishtuar per nje pseudo-poeteshe).Quaje delir,une kisha kohe qe doja te hidhnja.Tani qe nuk besoj,nuk dua,nuk mungoj,nuk mallohem.Eshte e rende lehtesia?

Kur mungonin njerezit,puthjet,dashurite nuk mungonin dhimbja,gezimi.Gati-gati tentonim lumturine.
Por sot,sot mungojne mungesat(dhe e di qe s'eshte prej plotesimit perfekt).
...
Ne pritje(per fat te keq)...

/pf/images/graemlins/wink.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Ore si qe tema tamom tamom, kur mungon apo kur s'mungon?

Jo qe ta dim tamom se ka ndryshim thelbesor, mund te mungosh diku po s'mungon diku tjeter.

Meqe ra llafi pergjithesisht eshte me mire te mungosh sesa te mos mungosh hic. Sigurisht ketu perjashtohet ora msimit.

ana karenina

Primus registratum

Nganjehere temat te shtien nder mend gjera qe nuk i mendon duke ndenjur me veten /pf/images/graemlins/smile.gif

Qe lista e mungesave eshte gjithmone e gjate dhe qe nuk do te eliminohet ndonjehere ekzistenca e listes, kete e di mire, po qe ne disa raste asnje nga emrat nuk percjell ndjesi mungese, kjo po qe eshte ndjenje e re! Ka ca kohe qe po i gezohem kesaj ndjenje, cuditerisht as koha nuk po me mungon me aq shume :shrug:

Lullaby, xhaxhi LR :wave:

Le_Routard

Forumium maestatis

xhaxhi LR

Qyqe, me flluqe! /pf/images/graemlins/laugh.gif Do me lesh beqar do me keto para emra qe m've ta dish! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nashti, si ishte ajo puna listes, qe eshte gjithmone pruzente, por qe emrat qe jane ne te nuk te percjellin ndjesi mungese?

Mungesa eshte dhimbje, eshte mundim. Mungesa kohes, per menim tim /pf/images/graemlins/laugh.gif , do te thote impenjim, pra s'ke kohe te te mungoj dicka. Vetem se kujdes, se kur te kesh kohe si do ja bosh? /pf/images/graemlins/laugh.gif

ana karenina

Primus registratum

Beqar ngelin te rinjte jo xhaxhat /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kur te kem kohe? :rolleyes: Do kete kaluar shume kohe prej tani ndaj lista do jete shkurtuar, zvogeluar, ndrydhur, zverdhur, grisur etj etj /pf/images/graemlins/wink.gif Kur te kem kohe do merrem me perpilimin e nje liste te re, nderkohe do me dale ndonje pune perpara (them) :thumbsup:

Le_Routard

Forumium maestatis

Ngjo xhaxhin ti koha kalo shume shpejt. /pf/images/graemlins/laugh.gif

E them nga pervoja personale ket gjo. /pf/images/graemlins/laugh.gif

abelia

Primus registratum

:confused:

mungese, mungoj, me mungon. sa cudi. deri dje nuk i dija fare keto fjale. me sakte nuk i permendja. ndersa sot te gjitha zgjedhimet e foljes mungoj jane bere pjese e imja. shpesh me ndodh te ndjej, se me mungon dicka brenda shpirtit, por nuk arrij ta kuptoj. shpesh me mungon nje ze, qe dikur ishte tingulli me i dashur. dhe te gjithe fajin e pata une. por me e keqja eshte se kam frike, shume frike se nuk i mungoj askujt. kjo eshte me e dhimbshme. megjithese me duhet ende ta zbuloj se c'vend kam zene tek te tjeret, dhe mbi te gjitha tek ai.

Ema

Goddes

Ajo i shkonte per shtat.Kur i pashe bashke pata ndjesine se do ishte perhere ashtu.Askush si ti,i embel e zemer-dobet s'mund ti rezistoje nje gruaje te vogel qe ka driten ne sy.Ku me mire se me te do mbushje deshiren per te mbrojtur dike?
Nuk isha e trishtuar kur kalonit nga ana tjeter e rruges dore me dore.Ndjehesha mire por e cuditshme.Pastaj mbylla syte dhe numerova deri ne 5.000. Ashtu si naten perpara me ty.
Kur i hapa serish ju nuk ishit me,nuk ishe me as ti.

P.s:S'kam ca te bej.I kam premtuar vetes se nuk do qaj me per nje mashkull :devil: :angel:

ana karenina

Primus registratum

Ka njerez qe sa me shpesh i takon aq me shume te mungojne. Jo nga dashuria e madhe po ngaqe jane aq te ndryshem nga c'mendon ti se jane dhe ti kerkon me insistim te paqenen. Shyqyr qe vjen nje moment dhe e kupton!

Kordelja

Valoris scriptorum

Nc, une e mendoj tjetersoj. Kur takon dike qe te thote nje mendje qe eshte interesant, kerkon ta takosh dhe me per te ushqyer ate copen e mendjes qe te thote qe eshte interesant, packa se copa tjeter te thote qe po kalon ne obsesivitet. Me pas kuroziteti vrau macen :devil:

P.s.E kam pa shaka, rruget jane plot me mace te ngordhura, ne shkelim mbi to dhe nuk i shohim.