Re: Kur mungon ...
Mungesa eshte koncpet vital.Pushojme se ekzistuari kur nuk i mungojme askujt.Ja tani as mua s'me mungon askush.Eshte sikur gjithcka te ishte reciproke.Refuzim per refuzim,mungese per mungese,mendim per mendim.Me vret te mendoj se udhetimet brenda nesh jane te ndryshme.Duhet te jene paralele,me gjatesi te barabarta,me shpejtesi te njellojte,me intensitet te njejte.
Une nuk dua ti mungoj askujt.Kjo sepse sot,te henen ne ora 11.00 une nuk kam mall per asnjeri.(Hiq normalen,mamken,shtepine).
Une jam normale(?!) dhe nuk mallohem per askend,nuk me vret nostalgjia e asnje zeri,e asnje veshtrimi.Sa bosh eshte hapesira brenda meje?(Apo eshte thjesht erresuar prej gushtit ? )
Duket sikur gjithcka me perket,ne siperfaqe po qe ne thelb asgje s'eshte e imja (Zot i madh,qekur jam bere kaq pak posesive? Une qe kisha ne gjak te drejten e prones dhe mbajtjen pa leje te rrenojave,ne gjak,ne zemer.)
Dikujt ju deshen dy ore per tu liruar prej peshes se guas.Prej imazhit te femres qe duhet mbrojtur,te gruas qe kerkon mbeshtetje,qe te kujton nenen.E gjithe kjo vuri ne dyshim ekzistencen e kesaj peshe,rendesen.
As une s'e kisha menduar se sot ne mengjes do sillesha si parashute,si ne mungese se forces se rendeses,si tollumbace qe e kane pas mbushur me rere dhe tani e kane zbrazur.Tani po,i shohim nga lart gjerat :idea: (Ah,harrova librin,ose fati vete me nguti te dilja heret,per te harruar dicka qe konsideroj si nje fillim rendese.Me mire keshtu se ksaj here me mungonte vec Ana Karenina ne duar dhe njesohesha me Terezat e imagjinates sime.Ti nuk beson ne keshtu gjerash...)
Fakti qe te kujtoj nuk do te thote se mungon.Me ke dhene ca nga botkuptimi yt.Nje per nje,njeqind per njeqind,asgje per asgje.Keshtu duhet te ishte.Une nuk i besoj dashrise platonike(C'pohim i trishtuar per nje pseudo-poeteshe).Quaje delir,une kisha kohe qe doja te hidhnja.Tani qe nuk besoj,nuk dua,nuk mungoj,nuk mallohem.Eshte e rende lehtesia?
Kur mungonin njerezit,puthjet,dashurite nuk mungonin dhimbja,gezimi.Gati-gati tentonim lumturine.
Por sot,sot mungojne mungesat(dhe e di qe s'eshte prej plotesimit perfekt).
...
Ne pritje(per fat te keq)...
/pf/images/graemlins/wink.gif