Kungull të fërguar

BeRaTsi_MiZeRje

Aktivist i AlbForumi
1fb7eff37fdb6eca761315e4485e1215.jpg


Përbërësit
  • 1 qerek vaj për fërgesa
  • 4 kungullë verorë, të prerë
  • 1 qepë mesatarë të grirë
  • 2 vezë të tundura
  • 2/3 e filxhanit, miell
  • 2/3 e filxhanit përzierje të mafin misri të thatë
  • 2 lugë caji sodë të bukës
  • 3/4 e lugës së cajit, kripë
Metoda e përgatitjes

1. Të ngorhet vaji në një tigan të thellë ose tenxhere, në 185 gradë C.
2. Vendose kungullin në një enë me ujë të mjaftueshëm që t’i mbuloj ato. Bëji të vlojnë dhe të zihen edhe për 10 minuta të tjera. Të kullohen dhe të shtypen.
2485bf06219957f981876de5de25137c.jpg

3. Në një enë të përzihen 2 filxhanë kungullë, qepa dhe vezët. Në një enë tjetër ndaras të përzihet mielli, mafin mix misri, soda e bukës dhe kripa. Tërësisht të përzihen së bashku masa e bërë nga kungulli me masën që është bërë me miell

4. Me një lugë rrumbullakët të formohen toptha dhe të vendosen në vajin e nxehtë, dhe të pjeken deri sa të skuqen mirë. Të kullohen në faculeta letre.
 
Top