Ku jane traditat e vjetra?!

alma-milano

Primus registratum
Ku jane traditat e vjetra?!

Te dashur shkodrane dhe shkodrane.........Ka kohe qe nuk jetoj ne qytetin tim (shkoder)..por sa here qe kthehem rri e zhgenjyer!
Me duket se traditat,jane duke u tretur dalengadale......rinia me duket si e ç'mendur sepse kane kaluar nga nje ekstrem ne tjetrin......!!!
Ndoshta edhe gabohem...por ju lutem jepni mendimet tuaja!
Me respekt Alma

OROSHI

Primus registratum
Re: Ku jane traditat e vjetra?!

Per cilat tradita e ke fjalen,sepse nuk besoj qe jane zhdukur te gjitha!! :wave:

Oliver/Andi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga alma-milano:
[qb] Te dashur shkodrane dhe shkodrane.........Ka kohe qe nuk jetoj ne qytetin tim (shkoder)..por sa here qe kthehem rri e zhgenjyer!
Me duket se traditat,jane duke u tretur dalengadale......rinia me duket si e ç'mendur sepse kane kaluar nga nje ekstrem ne tjetrin......!!!
Ndoshta edhe gabohem...por ju lutem jepni mendimet tuaja!
Me respekt Alma [/qb]
Ehhh ke te drejte, ikme ne maroj shkodra....

genci

Primus registratum

Kur ikum nga Shkodra mendojme se njerzit ose situata ose koha do jete njesoj sikur e kemi lene qoft edhe largimi per 1 vit. Pra ne kohen qe jemi ne mergim mendojme se gjithcka rrin pezull, nuk ndryshon. Por ne te vertet gjithcka ndryshon, edhe pas 1 viti te shkosh shef ndryshime ne njerz e ne situate. Ajo qe nuk ndryshon jemi ne. Prandaj cdo ndryshim ne na duket si dicka e huaj. Njerzit jane bere gjithe me halle se secili shikon punen e vet.

100%SHKODRANE

Primus registratum

Me duket se ti e ke fjalen ma teper te njerizit qe jane ba ma te hapur me kalimin e kohes, mentalitet kane ndryshuar.Une kur kam shku ne Shkoder ka 2 vjet e kam gjet gjeneracionin tem ma t'emancipum por e keqje esht se ky evolucion nuk esht njekur me nryshimin e kushteve,ambientit por nejse. Ne qe kerkonim ma shume liri dhe mirekuptim them qe sot jemi ne rrugdalje , por ktu qendron edhe rreziku te dish ta perdorish lirin qe te japin duke mos ra ne extrema.

rovena

Primus registratum

Po mire ca mendoni ju se rinia duhet te
kaloje te njejten kohe qe kena kalu na, apo ca..
Jo se une jam plake, por them kur kam kene une ne shkolle te mesme 1996-2000 shume gjana kane
kene tabu..dhe jena detyru mi ba tinzash..
Traditat e Shkodres masandej nuk shifen te rinia, traditat e shkodranve jane mikpritja fisnikeria..zemra e bardhe artdashes etj etj..
Jane krejt dy gjana te kunderta..
Rinise i lumte qe jane emancipu dhe jetojne ne menyre me te civilizuar..!

alma-milano

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PeRLa:
[qb] Po mire ca mendoni ju se rinia duhet te
kaloje te njejten kohe qe kena kalu na, apo ca..
Jo se une jam plake, por them kur kam kene une ne shkolle te mesme 1996-2000 shume gjana kane
kene tabu..dhe jena detyru mi ba tinzash..
Traditat e Shkodres masandej nuk shifen te rinia, traditat e shkodranve jane mikpritja fisnikeria..zemra e bardhe artdashes etj etj..
Jane krejt dy gjana te kunderta..
Rinise i lumte qe jane emancipu dhe jetojne ne menyre me te civilizuar..! [/qb]
Ke shume te drejte qe rinia ka emancipuar......dhe duhet te emancipoje!!!kete nuk e luan as topi,por ama si eshte edhe nje thenje "beje hapin sa e ke vrapin"......
sipas mendimit tim e kan tepruar sepse te shohish vajzat te veshura ne nje menyre skandaloze ose ti degjosh kur flasin....te betohem te bian krahet!!!
Kur degjon argomentet qe bisedojne nuk kan asnje kuptim dhe nuk jan apsolutisht kostrutive... argomentet e tyre jane veshja,truku,kengetaret...dhe marrina te tjera!
Me pak fjal po humb edukata ne rradhe te pare dhe intelekti!
/pf/images/graemlins/frown.gif ma vjen shume keq!!!

alma-milano

Primus registratum

Fillimisht postuar nga I00%SHKODRANE:
[qb] "Me duket se traditat,jane duke u tretur dalengadale......rinia me duket si e ç'mendur sepse kane kaluar nga nje ekstrem ne tjetrin......!!!"

Me duket se ti e ke fjalen ma teper te njerizit qe jane ba ma te hapur me kalimin e kohes, mentalitet kane ndryshuar.Une kur kam shku ne Shkoder ka 2 vjet e kam gjet gjeneracionin tem ma t'emancipum por e keqje esht se ky evolucion nuk esht njekur me nryshimin e kushteve,ambientit por nejse. Ne qe kerkonim ma shume liri dhe mirekuptim them qe sot jemi ne rrugdalje , por ktu qendron edhe rreziku te dish ta perdorish lirin qe te japin duke mos ra ne extrema. [/qb]
jam shume dakort me ty!

rovena

Primus registratum

[/QUOTE]Ke shume te drejte qe rinia ka emancipuar......dhe duhet te emancipoje!!!kete nuk e luan as topi,por ama si eshte edhe nje thenje "beje hapin sa e ke vrapin"......
sipas mendimit tim e kan tepruar sepse te shohish vajzat te veshura ne nje menyre skandaloze ose ti degjosh kur flasin....te betohem te bian krahet!!!
Kur degjon argomentet qe bisedojne nuk kan asnje kuptim dhe nuk jan apsolutisht kostrutive... argomentet e tyre jane veshja,truku,kengetaret...dhe marrina te tjera!
Me pak fjal po humb edukata ne rradhe te pare dhe intelekti!
/pf/images/graemlins/frown.gif ma vjen shume keq!!!
[/QB][/QUOTE]

Me fal per ca mendon ti se duhet me fole rinia.?
Per politike..??
Pse ca ka me diskutu per kengetare e per veshje?
ka me ju ardhe koha tanve me pase halle e mu ba me femi e me kriju familje..
Pse jo mos me dite edhe gjithe rreziqet qe mund te ekzistojne prej maredhnieve seksualE, AIDS
droges etj etj..
Une se kuptoj pa fyerje ndaj jush, por me dukesh pak me kohen e kaluar ne mendime...!
Ca kupton ti me edukate edhe intelekt..??
Njeriu vjen tu pjeke dhe intelektin e fiton me kohen, dhe jo kur je i ri..
Sa te rrosh do mesosh..apo jo!
Une do gjykoja per gjera te tjera, nqs psh
rrine ne lidhje dashurie sa me nje sa me nje
tjeter..se po te duash nje person s'eshte
ndonje nam i madh..
Apo kur ja vejn shqelmin familjes mbas poshtersirave..por jo se flasin per trukun
apo per veshjen...
Sinqerisht se kuptoj sesi nje vajze e re ( mendoj se je e re) mund te mendoj keshtu!

100%SHKODRANE

Primus registratum

Fillimisht postuar nga alma-milano:
[qb]
Fillimisht postuar nga I00%SHKODRANE:
[qb] "Me duket se traditat,jane duke u tretur dalengadale......rinia me duket si e ç'mendur sepse kane kaluar nga nje ekstrem ne tjetrin......!!!"

Me duket se ti e ke fjalen ma teper te njerizit qe jane ba ma te hapur me kalimin e kohes, mentalitet kane ndryshuar.Une kur kam shku ne Shkoder ka 2 vjet e kam gjet gjeneracionin tem ma t'emancipum por e keqje esht se ky evolucion nuk esht njekur me nryshimin e kushteve,ambientit por nejse. Ne qe kerkonim ma shume liri dhe mirekuptim them qe sot jemi ne rrugdalje , por ktu qendron edhe rreziku te dish ta perdorish lirin qe te japin duke mos ra ne extrema. [/qb]
jam shume dakort me ty! [/qb]
felemderit naqe :thumbsup:

lule-bore

Primus registratum

Shkodra asht ba si germadh lufte .
Kat skan than si eshte vendi behet kuvendi ?
Nuk te sheh syri gja tjeter vec se klub-konfeksione-parukeri te vetmet gjana qe te bien ne sy
Ne shkoder rinia trunin se fut ne pune jeta po i
shkon tu u vesh dhe tu u gadit dhe kambe per me kembe neper kafe ,dhe si rrjedhoje cdo gje humbet tradita ka met fjal e huje,po ne qe jemi jasht pra larg shkodres sone i mbajme me me fanatizem mendoj traditen ,gje qe vihet re dhe neper forume se si shkodranet mbajne lidhje dhe diskutojn vazhdimisht pe rshkoderlocen

Pop Tart

Primus registratum

Para nje muaji isha ne Shoder nuk mendoj se traditat ne pergjithsi kane ndryshuar .Por sa per rinin doja te thoja se vajzat i japin shume rendesi vetes, veshjes, mendojn se e kan kap laviten po pa as nje te ardhme. Besoj se s'kan me qa te merren vetem mendojn si te vishemi sot qe te bejn nje gjiro rreth erreth shatervanit dhe per ato ai esht Parisi. Me te vertet qe me vjen keq per disa vajza qe jan ne kete situhat dhe doja te theksoja se jan ber qe spreken me pupel dhe mundohen ta quajn veten princesh. Une mendoj se kudo qe jetojm si jasht vendit si brenda vendit qoft duhet ti pershtatemi ambjentit ku ne jetojm .Si pershembull rruget gjith gropa dhe balta pa fund vajzat mu vishnin me taka te larta dhe me minifunet ku ishin me te shkurter une nuk jam fanatike jam me kohen po dhe keshtu pa doreza fare sme pelqen shpresoj te ndryshojm me kalimin e kohes se me qa kam pa rinija jone kishte ikur per lesh .

neta

Forumium praecox

a perfaqesohen traditat me menyren e veshjes edhe te lyerjes???

Qe vajzat shkodrane lyhen e veshen nuk ka noj gja te keqe. Thjeshte po bajne ate qe i lejon mosha. Gabimi asht se po veshen ekstravagante ne nje vend te pazhvillum ne te cilin gjykohen vazhdimisht.

Jam dakort me mendimin e Perles. Pse mos me u ly e vesh vajzat e reja ne Shkoder?? Ne mos sot, kur?? Ato kan gjana te tjera ne te cilat jan te pazhvillume, e aty asht e drejte per me i gjyku. Si psh, lajne shkollen edhe I vejne rendesi veshjes, aty po. Nejse, se ky asht nji diskutim ne vedi.

Per sa i perket temes, desha me e dit per cilat tradita e ka fjalen Alma. Nqs veshja tradicionale asht pika e diskutimit ajo dihet qe ka kohe qe nuk frekuentohet, persa i perket veshjes konservative ose moderne aty s'me duket se ka pune traditet ne mes, thjeshte ceshtje preference dhe zhvillimi individual.

bebi

Primus registratum

sorry se pritoj me shkru g'jate po 1 koment t'vogel e kam, meqe ra muhabeti.
me u ly e me u vesh s'ka kurgja, po jo me dal me ble qepe me taka e me shku ne shkolle me vathe si pem vitit t'ri e me make up.
sa rrin e prishin kpuc me taka perdit neper gropa, t'blejn libra e t'lexojne pak.
sa per punen si tha perla a s'di kush ma siper, ca ka me fol per tesha e per kangtare, prep s'ka kurgja t'keqe, kur ky tip muhabeti/diskutimi asht sekondar.
ka mjaft gjana ma t'bukra se ato me diskutu, arte figurative, letersi, muzike (cilsi muziket, jo jeten private t'kangtarve), informacjone t'reja, teknologji, kinematografi, turizem etj etj etj. (thjesht shembuj kto ma siper).

shndet

rovena

Primus registratum

Fillimisht postuar nga lule-bore:
[qb] Shkodra asht ba si germadh lufte .
Kat skan than si eshte vendi behet kuvendi ?
Nuk te sheh syri gja tjeter vec se klub-konfeksione-parukeri te vetmet gjana qe te bien ne sy
Ne shkoder rinia trunin se fut ne pune jeta po i
shkon tu u vesh dhe tu u gadit dhe kambe per me kembe neper kafe ,dhe si rrjedhoje cdo gje humbet tradita ka met fjal e huje,po ne qe jemi jasht pra larg shkodres sone i mbajme me me fanatizem mendoj traditen ,gje qe vihet re dhe neper forume se si shkodranet mbajne lidhje dhe diskutojn vazhdimisht pe rshkoderlocen [/qb]
Edhe na po te kishim kene atje, me beso njashtu do kishim ba. Sepse asht vete rrjedha e jetes atje qe nuk mundesh me ba tjera gja.
Atje mundesi me punu nuk ka, ndonje argetim i madh nuk ju ka mbete, keshtu qe o burra kush asht ma i bukur atje.
Une jam shume dakort me ty kur thu qe ne i rujme me shume fanatizem traditat tona, dhe per kete duhet me ja dite per nder vendit te huaj, qe po na tregon si ti ruajme keto tradita!

ShkodraniNY

Primus registratum

Me fol per gjendjen ne Shkoder aaa ? Pasi ma i tesh, shkurt me i fjali :

Ush ush, si gjith kush. hahahaha

Nje fjale e urte, pa shume e urte vec !:

"Puna e zbukuron njeriun" - Enver :lol:

neta

Forumium praecox

Swan,
them se i veshin ne shkolle se aq dijne. Ku po kan me shku ato, apo mramjet e mdhaja aristokrate qe po bahen ne Shqipni?? Nejse, un se quj gja te mire, po nuk asht noj katastrofe se kane te meta ma te mdhaja se veshjen. Psh mungesen e intereses per shkollim. Te blemja e librave te nap te drejte, por mosha e tyne kan nevoje per keshilla edhe mesa duket jan familja ajo qe nuk ja ven randesine e duhun arsimit e librave.

Te puna e kangtarve, ato s'kan aq informacion sa me gjyku cilesine keshtu qe gjykojne ato informacione qe i japin revistat me foto te bukura /pf/images/graemlins/tongue.gif

Raptor

Primus registratum

Pershendetje tanve:)
Lexova ata shkrimet ma nalt dhe deshta me shtu qe:
Traditat shkodrane nuk perfaqesohen nga veshja, muhabeti apo naj gja tjeter qe u tha ma siper prej Perles.
Eshte e vertet qe rinia ka marr hov por ca ke me prit kur shef te TV Kopliku femna qe kendojn pa pik gustojet, jan te zhgrryme ne bakam e qe qesin gjoksin ne tepsi? Asht marri me shku ne shkoll me minifund edhe e lyme me 2 gisht bakam e puder e ca di un se ca, demek me u duk ma te bukra. Per mu, bukuria nuk vjen nga kozmetika po nga thjeshtesia.
Per mendimin tem nuk ka ranci se ca bajn muhabet vajzat e reja, dmth per kangtar, kozmetik, tesha etj por ma e rancishme per mu asht me dit me ba muhabet per gjithca. Dhe jo si nji e njoftuna jeme qe po me shpjegote tan emocjon se e dite se anija kozmike "Shuttle" asht e gjat 12 metra :eek: Ma mir mas me ba muhabet hic sesa me ja fut kot. Kjo vjen ngaqe e mbajn vedin per ma te sjuta dhe ma te shkathta, dhe kjo eshte shkak i mendjemadhesise qe ushqehet nga prinderit. "vajza jeme asht e bukur, asht e mecme, asht elegante... etj etj" "ta blen mami (babi) ty minifundin, bakamin, kremin, pudren etj etj..."

Hajt tash se nuk kam koh me shkru ma. /pf/images/graemlins/smile.gif

Shendet e pare tanve
SH10

bellisima

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shkodra10:
[qb] Pershendetje tanve:)
Lexova ata shkrimet ma nalt dhe deshta me shtu qe:
Traditat shkodrane nuk perfaqesohen nga veshja, muhabeti apo naj gja tjeter qe u tha ma siper prej Perles.
Eshte e vertet qe rinia ka marr hov por ca ke me prit kur shef te TV Kopliku femna qe kendojn pa pik gustojet, jan te zhgrryme ne bakam e qe qesin gjoksin ne tepsi? Asht marri me shku ne shkoll me minifund edhe e lyme me 2 gisht bakam e puder e ca di un se ca, demek me u duk ma te bukra. Per mu, bukuria nuk vjen nga kozmetika po nga thjeshtesia.
Per mendimin tem nuk ka ranci se ca bajn muhabet vajzat e reja, dmth per kangtar, kozmetik, tesha etj por ma e rancishme per mu asht me dit me ba muhabet per gjithca. Dhe jo si nji e njoftuna jeme qe po me shpjegote tan emocjon se e dite se anija kozmike "Shuttle" asht e gjat 12 metra :eek: Ma mir mas me ba muhabet hic sesa me ja fut kot. Kjo vjen ngaqe e mbajn vedin per ma te sjuta dhe ma te shkathta, dhe kjo eshte shkak i mendjemadhesise qe ushqehet nga prinderit. "vajza jeme asht e bukur, asht e mecme, asht elegante... etj etj" "ta blen mami (babi) ty minifundin, bakamin, kremin, pudren etj etj..."

Hajt tash se nuk kam koh me shkru ma. /pf/images/graemlins/smile.gif

Shendet e pare tanve
SH10 [/qb]
Well said!