Re: Kriza e Kosoves/Galeri
...
Hmm ... nuk dëshiroja që të shkruaja më në këtë temë ,... , por dy-tri llafe duhet thënë !
Nëse vërtet duhet përmendur dicka këtu, atëherë duhet përmendur shkrimet-deklarimet publike nga Bogdan Bogdanoviqi(Serbi) dhe Jevrem Brkoviqi ( Mali i Zi ),të dy intelektualë të shquar , qe kan folur drejt për qështjen shqiptare.
Sa për historinë tonë , ka mjaft materiale - dokumenta(libra , artikuj etj..) , që argumentojnë në mënyrë të domosdoshme dhe të mjaftueshme qështjen tone Kombëtare Shqiptare.
Për të interesuarit do të përmendi vetëm disa autorë , edhe ata autorë jo-shqiptar , në mënyrë që të tjerët të binden më lehtë me të vërtetën tonë:
1. Dr Noel Malcolm (Angli)
2. Dr.Millan Shufllaj (Kroaci)
3. Dr. Haris Silajdzic ( Bosnje dhe Hercogovinë)
etj.etj.
Në vecanti do të potencoja Dr.Millan Shufllaj-in që është vërtet me një interes të jashtëzakonshëm për historinë tonë Kombëtare Shqiptare!
Cdo kush që është në posedim të materialeve të tilla , mundet që të kontribuoj në mënyrë të dukshme duke bërë analiza - shkrime(e edhe harta !) që do të deklasonin cdo lloj gënjeshtre nga kushdo qoftë !
Për të bërë edhe më komplete të vërtetën ka shumë e shumë autorë/e të shquar/a shqiptar/e nga të gjitha trojet etnike shqiptare , që kan kontribuar në këtë drejtim .
Pra një interesim më i madh , një vullnet më i madh dhe cdo kush prej nesh mund të bëjë një të mirë , sado e vogël të jetë ajo, për qështjen tonë Kombëtare Shqiptare.
Qashtu!
-------------------
Pa hë ...?