Krema pasticiera

Ndricim Metka

Primus registratum
Krema pasticiera

Per 8 persona:
...................

9 dl(900 mililitra) qumesht
240 gm sheqer
8 te verdha veze
120 gr miell
vanila

1)rrih mire vezet me sheqerin
2)shto miellin dhe perzieje sa te krijohet brumi
3)zjeni qumeshtin
4)lere sa te behet i vaket dhe hidhe pak nga pak te brumi(sheqer + veze),duke e perziere mire.
5)hidheni kremin ne nje ene te paster dhe e vini mbi sobe derisa te zieje duke e perzier vazhdimisht
6)hidheni ne nje ene te vogel qe te ftohet.Mbuloheni me plasmas te holle ose i hidhni siper pak castor sugar qe te mos zeje kore.
JU BEFTE MIRE!
 

arbi

Primus registratum
Re: Krema pasticiera

kur te ftohet nje pjese i hedh kakao pak nga pak e me site dhe e perzien mire e mire dhe ke krem dy ngjyrash qe pastaj mund ta perdoresh per zuppa inglese te mungo vetem pandispanja,po te duash vaniljen e zevendeson me lekure portokalli(jo leng vetem lekure) po ti heqesh pak miell ose ta hollosh me maraschino ose me esence do kemi nje krem te holle shume e pershtatshme per te dekoruar embelsirat
 
Top