Kontributi per Shqiptaret dhe Shqiperine?

Albania

Primus registratum
Kontributi per Shqiptaret dhe Shqiperine?

Megjithese me pelqen te krenohem se jam Shqiptar, te krenohesh se je Shqiptar apo Anglez apo Italian se pari nuk eshte e drejte, eshte thjeshte naivitet pasi asnjeri prej nesh nuk ka merite ne zgjedhjen e kombesise. Asnjeri prej nesh nuk ka zgjedhur familjen e tij gjithashtu por duhet te beje detyren e vete per te, po keshtu edhe per kombesine megjithese nuk kemi ndonje merite per te kjo eshte nje menyre identifikimi e secilit prej nesh dhe secili duhet te jape kontributin e vete ne kete shoqeri te ciles i perket.
Nese mendon se i perket nje grupimi te caktuar qe ta ndjesh kete me teper e qe ta vertetosh kete duhet te kontribush per ate grupim, psh. nuk mund te thuash se i Shqiperia i perket NATO-s marre qofte edhe nje rol ne kete organizim. Jane veprimet e jo fjalet boshe qe e vertetojne...
Po ashtu dhe ne per Shqiperine duhet te veprojme qofte kjo edhe duke folur ne favor te saj ose duke kontribuar drejt per se drejti...

Po keshtu hidhen te gjithe kur vjen puna per fjale...po le ti futemi pak me thelle kesaj teme:

ÇFARE I TAKON NJE SHQIPTARI TE BEJE PER SHQIPERINE (dhe Shqiptaret kudo ne bote)?

Le te presim pergjigjen tuaj, megjithese dhe keto do te jene thjesht llafe pa ndonje vlere nese nuk vihen ne jete por megjithate jane fjale qe nuk e prekin cekazi çeshtjen e te kontribuarit per Shqiperine por qe mund te nxjerrin ne pah çfare duhet te bejme konkretisht...

qen_ujk

Primus registratum
Re: Kontributi per Shqiptaret dhe Shqiperine?

Se pari, po te heq kapelen se po jep mundesine per te thene disa gjera rreth "feja e shqiptarit asht shqiptaria"- ndre mjeda.

Feja e shqiptarit duhet te jete familja dhe Atdheu, rraca (ariane), dhe te tjera te cilat mund te jene si feja (nuk rendesi per fene).

Nqs do ecim me formulen e siperme, shqiperia si komb dhe popull kurre nuk do vdesi.

Shqiperia si qeveri nuk e ka mundesine ushtarake te mbroje veten tani per tani, dhe une nuk dua te shpjegoj perse, se historia e vertetoi kete rast ne 97. se dyti ka arritur nje kohe e re qe ne nuk mund te mbrohemi me me kallash nikolla.

Fituesi i luftrave eshte ai qe leviz me shpejt dhe ben shkatarrimin me te madh dhe kjo arrihet vetem me bomba nga me te ndryshmet.
Keto faktore nuk jane te permbushur me nivelin e organizimit ushtarak shqiptar sot per sot.
Te marrin nje shembull, amerika ka ne dispozicion rreth 5 million ushtar ne detyre, kur shqiperia ka apo ska rreth 3 million banore. Une nuk duhem te tregoj vetem si ambicioz por dua te tregoj realitetin. Europa si kontinent ka rreth 800 milion banore, dhe vetem Kina jo asia ne krahun tjeter jane 1.5 billion banore. Dmth qe evropa vete i ka shume frike nje pushtimi aziatik, dhe si shembull po te jap ferkimet ndermjet nje popullisie ruse ne azine veriore qe eshte 13 million dhe me ate te kines dhe te japonise e cila ka siperfaqen e shtetit te kalifornise dhe mban 300 million banore.

Luftrat kurre nuk jane bere per arsye te rraces apo te fese, ato jane bere vetem per nje marrje me te madhe te ekonomise globale dhe te shtrijeve te territoreve. Organizimi ekonomik boteror tani per tani, po bohet ne baze te rraces.

Persa i perket shqiperise, e cila eshte thjeshte nje pike ne globin boteror (se kush eshte per ti vene gishtin ketij faji i perket nje teme tjeter), mund te shfarroset fare thjeshte nga menyrat e thene me siper.
Tani bota ka arritur ne nje nivel me te larte organizimi global. Dhe ne organizim global apo boteror futet dhe rraca. Ne shqiptaret per te bere te ditur jemi te futur ne rracen ariane apo pellazge ose me thjeshte e rrac e bardhe, dhe une sa here qe cohem ne megjes shifen ne pasqure dhe shof nje shqiptar.
PO te shikosh hapat e fundit te azise ku jane bere nje organizim me i madh i tregjeve aziatike per ti bere me teper konkurence tregjeve evropiane, dhe nje dite do vije kur do hahen keto interesa dhe rraca do dali si preteks.

Shqiperia ne nivelin global nuk ngren peshe, dhe kjo eshte realitet per sot, por ne sic e kam thene ne vende te tjera nuk duhet te jemi pesimista. Dhe si mund te grej peshe nqs do ishte vetem, kjo nuk qendron.
Ne si popull duhet ti hapin syte se ku mund te na vij rreziku me i madh ne bote. Dhe kjo eshte nje veti tjeter i shqiptarit, i cili e ben mendimin afatshkurter dhe jo afatgjat. BEsoj se nje bashkim ne Be dhe Nato, eshte nje mendim shume i mire afatgjat dhe per ecurine e kombit.

Nato si organizate bron ato vende qe jane anetare te saj, dhe burimi i frutshem ekonomik eshte BE. Persa i perket opinionit tim, une "rrofte rraca e bardhe".

qen_ujk

Primus registratum

gjithashtu, si shtet shqiperia me ndihmen e qytetareve te saj, duhet te behet nje shtet me efektiv. Kjo e fundit fillon me grumbullimin e taksave, te cilat nuk duhen ti duket popullit si nje barre e madhe.
Se dyti rritja e popullsise eshte teper e favoritshme, dhe ne nuk vuajme per menyra te rrisim popullsine, se femra ka boll (ju du fort).
Me rritjen e popullsise rritet vlera blerese me konsenquence ekonomia, gjithashtu dhe ushtria.

Se dyti, persa i perket te detyrave te shqiptarit jane: Te mbaroj nje karrier edukimi, te marre maximumin e pareve qe mund te marri ne baze te forca te tij apo organizimit tij, rritjen ne pjesemarrjen dhe zhvillimin e vendit; dhe e fundit te bej maximumin a femijve te tij me grua apo burre shqiptar.

Kjo eshte e gjitha plako. (siperfaqa)

qen_ujk

Primus registratum

Mos ke frike, identitentin shqiptar e kemi mbrojtur dhe do ta mbrojme. Ashtu sic Francezet, apo italianet, apo gjermanet etj nuk duan te perzien me gjak, per inat nuk duam dhe ne.

Albania

Primus registratum

Me pelqen qe je atdhetar por nuk do te bashkohesha kurre me ty ne mendimet rraciste. Nuk do te me pelqente te ndiqja as Hitlerin as Çifutet(te mos i pergjithesojme te gjithe po shumica ashtu jane) rraciste. E thashte dhe me pare se nuk mudn te krenohesh me kombesine, e njejta gje eshte edhe per rracen apo prejardhjen. Nuk eshte merita e asnjerit prej neshe. Le te krenohem me ato qe mund te bejme per te mire te idealeve e besimeve tona qe mendoj se duhet te jene ne te mire te te gjithe njerezimit ne rradeh te pare e pastaj te grupimeve te ndryshme te cilave mendojme se u perkasim.

qen_ujk

Primus registratum

Me qene krenar apo patriot eshte nje akt cmendurie. Une besoj se ne shqiptaret nuk kemi themeluar indentitentin tone si prejardhje per arsue se ne nuk e vleresojme ate. Une nuk jam rracist, por realist dhe praktik persa i perket problemeve tona sociale. Krenaria dhe patriotizmi eshte lenda e fundit qe mund ta mbaj njeriun te mbroj identitin e vet, pak a shume te njejten gje te ben dhe feja. Por une i them Fese : Shko q_u andej nga ke ardhe.
Une nuk jam i cmendur, por e urrej faktin qe shqiptaret e sotem e ndajne buken e gojes ne baze te fese, apo nga cila krahine vijne.
Enver Hoxhes i heq kapelen vetem per nje gje qe hoqi fene.

qen_ujk

Primus registratum

persa i perket qe une jam rracist. Por eshte nje fakt Qe bashkimi europian eshte nje lige kristiane, dhe prandaj nuk e kane futur Turkun per 40 vjet, dhe kjo e fundit ka te beje dhe me rracen.

Albania

Primus registratum

NE fakt ai ishte gabimi me i madh i Enver Hoxhes, nuk mund te kesh njerez te nje profili, te gjithe nje fe, nje pasuri, nje mendim (se po pate tjeter ta heqin mendimin me gjithe koke)...etj.
Nuk mendoj se meqenese ka probleme midis feve te zhduken fete, meqenese ka probleme mes rracave te behen te gjithe te nje rrace, apo nese ka problemeve mes kombeve te jene te gjithe nje komb. Kjo eshte e pamundur, ne vend qe te zhduken diferencat mes njerezeve do te ishte me mire qe njerezit te mesohen te pranojne edhe mendime, ideologji dhe njerez te ndryshem...