Komentimi i lire i lajmeve/gazetave nga shkodra

Tarasi

Primus registratum
Re: Po nuk të deshi Jozefina, nuk ban hair në Shkodër

Ajo qe shkruajti anonimi eshte pjeserisht e drejte. Eshte e vertet qe i shofim gjanat me shume ngjyra dhe nuk na ban mire, por besoj se aty flitej edhe per emra konkrete. Dhe qe ti lidhi emrat konkret me aftesine e tyre di te them qe kemi nje kryetar bashkie te paafte, Kemi nje deputet Gilman Bakalli qe nuk dihet pse asht vu dhe si mbahet mend gja qe kur asht vu pervec faktin qe ia kishte qejfi me fjet me te shoqen dhe me kushrinen e saj njekohesisht, Olsi Kabashi qe mund te jete shume njeri i urte por qe nuk ban asnje dite per vendin e punes qe ka dhe eshte i paafte ne maksimum aty, une vete di qe ka nje Kakarriqi zedhenese te Ministria e Integrimit por nuk di per borderote e qarkut Shkoder. Per djalin e Tano Banushit autori i shkrimit gabon kur e nenvizon me ironi djali i sekretarit te PPSH ne teater ( nuk ia vlen te mos flasesh me respekt per emra te tille si Tano Banushi pavaresiht pozicioneve qe mund te kete pase me PPSH), per ma teper qe mesa di une Banushet jane ortodoks dhe skane te bajne aspak me katolik e musliman.
Si perfundim mendoj qe nje pjese e madhe e njerezve ne Shkoder kur behen dryshime ne administrate dhe ne postet drejtuese shikojne menjehere aftesine e ketyre personave. Ne rast se ato persona jane te paafte ( dhe nje pjese e atyre qe thuhen me siper jane te tille) atehere te gjithve i lind pyetja qe si ka mundesi qe nje person i tille te fitoje nje post te tille. Pergjigjen e kesaj pytje dikush e lidh me fene, dikush me Jozefinen, dikush me leket nen dore etj.Po dicka eshet e vertet. Jemi plot e perplot me te paafte dhe ne njefare menyre duhet te reagojme (pa ofendu me te padrejte ose pergjithesu) sa nuk e ka marre lumi Shkodren.

Guest
Re: Komentimi i lire i lajmeve/gazetave nga shkodra

/pf/images/graemlins/goofy.gif /pf/images/graemlins/shocked.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif <font color="blue"> </font> <font color="blue"> </font>

Guest
Re: Po nuk të deshi Jozefina, nuk ban hair në Shkodër

Tregtarët, jo më tregti me Malin e Zi pa licenca
E Merkure, 12 Prill 2006

Vendimi, mbështetje e kundërshti nga të zgjedhurit lokalë

Në pikat doganore të Qarkut të Shkodrës, nuk do të lejohet më të kalohen mallra të konsideruar kontrabandë, ndonëse në sasi të vogla, pasi personat që i sillnin nga Mali i Zi kanë qenë të palicencuar. Përveç tyre, as tregtarët që sillnin mallra nga shteti fqinj me autoveturat e tyre, nuk do të mund të fusin më asnjë lloj malli pa u pajisur më parë me licencën përkatëse.

Ky vendim është bërë i ditur dje nga drejtori i Doganave të Qarkut të Shkodrës, Olsi Kabashi, vendim ky që u përshëndet dhe u mbështet edhe nga prefekti i Qarkut të Shkodrës, Gjovalin Kolombi, ndërsa u kundërshtua nga kryebashkiaku i Koplikut si dhe nënprefekti i Malësisë së Madhe.

Duke parë që vendimi i kryedoganierit ishte i prerë, kryebashkiaku i Koplikut, Perlat Ramçaj dhe nënprefekti i Malësisë së Madhe, Xhovalin Vreshti, kanë kërkuar që të gjendej një zgjidhje, pasi që tani kanë filluar që të krijohen probleme të theksuara sociale.

Pro

Drejtori i Doganave, Olsi Kabashi, është shprehur se lejimi i një tregtie të tillë nuk është i mundur në qoftë se tregtarët nuk do të licencohen. Përveç kontrolleve të mallrave në drejtim të standardeve të kërkuara për konsumatorët, kryedoganieri Kabashi u mundua të sqaronte se një vendim i tillë kishte si synim sigurimin e kushteve të barabarta të tregtimit.

Më pas, drejtori i Doganave të Qarkut të Shkodrës, Kabashi, ka sqaruar se, sipas ligjit, lejohen deri në 300 mijë lekë (të vjetra) mallra, të konsideruara për përdorim vetjak, të cilat mund të futen në doganë pa licencë tregtare. Ndaj edhe nuk mund të lejohet një sasi malli me shumicë që e kalon këtë shumë, dhe që vihet re qartë se do të përdoret për t’u hedhur në treg pa iu nënshtruar taksave përkatëse, pa iu nënshtruar regjistrimit dhe licencimit, sqaroi Kabashi.

Nga ana e tij, prefekti Kolombi, duke shprehur kënaqësinë për këtë arritje të doganave, megjithëse ka shprehur dhe keqardhjen për të gjithë ato familje, të cilat siguronin jetesën me anë të tregtisë me Malin e Zi, ka nënvizuar faktin se, tashmë ka ardhur koha që të gjithë t’i nënshtrohen të gjitha rregullave njësoj.

Kundër

Vendimi i konsideruar nga kryedoganieri Kabashi, në përshtatje me ekonominë e tregut, ka hasur në një reagim të ashpër të kryebashkiakut të Koplikut, Perlat Ramçaj, i cili i përkrahur dhe nga nënprefekti i Malësisë së Madhe, Xhovalin Vreshti ka shprehur pakënaqësinë, duke e përcaktuar vendimin si mjaft dëmtues për një numër të konsiderueshëm familjesh, të cilat jetojnë vetëm me anë të tregtisë me Malin e Zi.

Gjatë takimit të djeshëm në Prefekturën e Shkodrës, kryebashkiaku i Koplikut, Ramçaj si dhe nënprefekti i Malësisë së Madhe, Vreshti, theksuan se kishte disa kohë që po ndikohej negativisht te tregtarët që ushtrojnë aktivitetin e tyre të vogël në shtetin fqinj, duke shpënë në një farë mënyre në frenimin e kësaj tregtie të përmasave tepër të vogla, por jetike për rreth 400-500 familje të rrethit të Malësisë së Madhe dhe atij të Shkodrës.

Si rrjedhojë e këtij frenimi, u shprehën drejtuesit lokalë të Malësisë së Madhe, ka disa kohë që nga rreth 200-300 autovetura që kalonin në ditë në pikën kufitare doganore të Hanit të Hotit, aktualisht kalojnë rreth 100 të tilla. Moslejimi i ushtrimit të një tregtie të vogël e të lirë me Malin e Zi, u shprehën dy drejtuesit e Malësisë së Madhe, ka krijuar probleme serioze në sigurimin e jetesës së banorëve.

Guest
Ka ardhur koha që të gjithë t’i nënshtrohen ligjit

Tregtarët, jo më tregti me Malin e Zi pa licenca
E Merkure, 12 Prill 2006

Vendimi, mbështetje e kundërshti nga të zgjedhurit lokalë

Në pikat doganore të Qarkut të Shkodrës, nuk do të lejohet më të kalohen mallra të konsideruar kontrabandë, ndonëse në sasi të vogla, pasi personat që i sillnin nga Mali i Zi kanë qenë të palicencuar. Përveç tyre, as tregtarët që sillnin mallra nga shteti fqinj me autoveturat e tyre, nuk do të mund të fusin më asnjë lloj malli pa u pajisur më parë me licencën përkatëse.

Ky vendim është bërë i ditur dje nga drejtori i Doganave të Qarkut të Shkodrës, Olsi Kabashi, vendim ky që u përshëndet dhe u mbështet edhe nga prefekti i Qarkut të Shkodrës, Gjovalin Kolombi, ndërsa u kundërshtua nga kryebashkiaku i Koplikut si dhe nënprefekti i Malësisë së Madhe.

Duke parë që vendimi i kryedoganierit ishte i prerë, kryebashkiaku i Koplikut, Perlat Ramçaj dhe nënprefekti i Malësisë së Madhe, Xhovalin Vreshti, kanë kërkuar që të gjendej një zgjidhje, pasi që tani kanë filluar që të krijohen probleme të theksuara sociale.

Pro

Drejtori i Doganave, Olsi Kabashi, është shprehur se lejimi i një tregtie të tillë nuk është i mundur në qoftë se tregtarët nuk do të licencohen. Përveç kontrolleve të mallrave në drejtim të standardeve të kërkuara për konsumatorët, kryedoganieri Kabashi u mundua të sqaronte se një vendim i tillë kishte si synim sigurimin e kushteve të barabarta të tregtimit.

Më pas, drejtori i Doganave të Qarkut të Shkodrës, Kabashi, ka sqaruar se, sipas ligjit, lejohen deri në 300 mijë lekë (të vjetra) mallra, të konsideruara për përdorim vetjak, të cilat mund të futen në doganë pa licencë tregtare. Ndaj edhe nuk mund të lejohet një sasi malli me shumicë që e kalon këtë shumë, dhe që vihet re qartë se do të përdoret për t’u hedhur në treg pa iu nënshtruar taksave përkatëse, pa iu nënshtruar regjistrimit dhe licencimit, sqaroi Kabashi.

Nga ana e tij, prefekti Kolombi, duke shprehur kënaqësinë për këtë arritje të doganave, megjithëse ka shprehur dhe keqardhjen për të gjithë ato familje, të cilat siguronin jetesën me anë të tregtisë me Malin e Zi, ka nënvizuar faktin se, tashmë ka ardhur koha qe te gjithe ti nenshtrohen ligjit njesoj.
Kundër

Vendimi i konsideruar nga kryedoganieri Kabashi, në përshtatje me ekonominë e tregut, ka hasur në një reagim të ashpër të kryebashkiakut të Koplikut, Perlat Ramçaj, i cili i përkrahur dhe nga nënprefekti i Malësisë së Madhe, Xhovalin Vreshti ka shprehur pakënaqësinë, duke e përcaktuar vendimin si mjaft dëmtues për një numër të konsiderueshëm familjesh, të cilat jetojnë vetëm me anë të tregtisë me Malin e Zi.

Gjatë takimit të djeshëm në Prefekturën e Shkodrës, kryebashkiaku i Koplikut, Ramçaj si dhe nënprefekti i Malësisë së Madhe, Vreshti, theksuan se kishte disa kohë që po ndikohej negativisht te tregtarët që ushtrojnë aktivitetin e tyre të vogël në shtetin fqinj, duke shpënë në një farë mënyre në frenimin e kësaj tregtie të përmasave tepër të vogla, por jetike për rreth 400-500 familje të rrethit të Malësisë së Madhe dhe atij të Shkodrës.

Si rrjedhojë e këtij frenimi, u shprehën drejtuesit lokalë të Malësisë së Madhe, ka disa kohë që nga rreth 200-300 autovetura që kalonin në ditë në pikën kufitare doganore të Hanit të Hotit, aktualisht kalojnë rreth 100 të tilla. Moslejimi i ushtrimit të një tregtie të vogël e të lirë me Malin e Zi, u shprehën dy drejtuesit e Malësisë së Madhe, ka krijuar probleme serioze në sigurimin e jetesës së banorëve.

Guest
Re: Ka ardhur koha që të gjithë t’i nënshtrohen ligjit

obobooooo olsi asht ba drejtor doganet? /pf/images/graemlins/lol.gif si puna e harris M. q1 u ba drejtor gjimnazit n'tr.(g'juhve t'huja) e vet' asht analfabet.

e tmerrshmeeeeee

jeeee ca s'ban vaki n'memedhe /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest
Re: Ka ardhur koha që të gjithë t’i nënshtrohen ligjit

Lajme
Shalqiri, eksportet rrisin cmimin (04/08/2006)

Vetem ne nje dite drejt Malit te Zi dhe Serbise, nisen mesatarisht 12 tone shalqi Nese ne tezgat e tregjeve tona nuk gjeni shalqi, apo edhe kur e gjeni, cmimi i tij eshte shume me i shtrenjte krahasuar me nje vit me pare, atehere mos u cudisni, sepse arsyeja eshte mungesa e ketij fruti ne treg, per shkak te eksporteve gjithmone ne rritje. Keshtu, oferta e paket dhe kerkesa e larte, ka bere qe nje kile shalqi, shqiptarit t’i ofrohet me te pakten 25 leke, nderkohe qe cilesia ben shpeshhere edhe diferencimin e cmimit. Tregtaret e tregjeve te Tiranes, e justifikojne cmimin e sivjetshem me veshtiresine qe ata kane per te sjell ne treg kete frut veror, te cilin prodhuesit parapelqejne ta japin per eksport. Jane vendet e rajonit tone ato qe kane terhequr prodhimin vendes, kryesisht Kosova, Mali i Zi dhe Serbia.
Eksporti
Nje nga pikat tona doganore ku del me teper shalqi eshte ajo e Hanit te Hotit, qe varet nga Qendra Doganore ne Shkoder. Drejtori i kesaj dogane, Olsi Kabashi, ka sqaruar pak dite me pare per gazeten, se nje nga prodhimet e veres qe eksportohet me shume, eshte pikerisht shalqiri. Keshtu, vetem ne nje dite drejt Malit te Zi dhe Serbise, nisen mesatarisht 12 tone shalqi. “Vetem sot, kane dale nga dogana jone shalqi me vlere totale te deklaruar ne dogane, prej rreth 12 500 eurosh. Kompanite qe eksportojne, kane deklaruar se malli i tyre ka si destinacion Serbine”,- tha pak dite me pare drejtori i Doganes se Shkodres. Por, me sa duket, ditet e fundit eksporti eshte rritur edhe me shume dhe kjo per shkak te prodhimit shqiptar, qe si asnjehere ka arritur maja teper te larta. Megjithate, cilesia e shalqirit nuk eshte mjaft e mire pasi, sipas agronomeve, kohet e fundit fermeret kane filluar te shartojne faren, duke bere qe fruti veror te rritet ne peshe, por duke u zvogeluar ne cilesi.
Prodhuesit
Disa prej prodhuesve me te medhenj ne zonen e Myzeqese, kane treguar per “Biznesin”, se kete vit prodhimi ka qene i bollshem, nderkohe qe ajo qe i shtyn prodhuesit ta shesin shalqirin tek eksportuesit, eshte pikerisht siguria e gjetjes se tregut. “Une si prodhues jam mjaft i kenaqur nga rezultatet e sivjetshme dhe kenaqem me teper nga fakti, qe tashme e kam gjetur tregun e shitjes. Une dhe fermere te tjere parapelqejme qe mallin e prodhuar t’ia shesim kompanive te cilat do ta nxjerrin jashte vendit dhe kjo, per te vetmin fakt, se keto kompani na e blejne menjehere te gjithe prodhimin. Ne rast se une do t’i besoja tregut vendes, atehere mund edhe te falimentoja, sepse kerkesa ketu eshte me hope”,- tha dje nje fermer nga Lushnja.
Diferenca e cmimeve
Nje kilogram shalqi ne tregun shqiptar kushton rreth 25 leke, nderkohe qe cmimi eshte gjithmone ne varesi te cilesise. Por, kjo vlere nuk eshte shume e madhe, pasi ne vende te tjera te rajonit dhe madje ne ato vende drejt te cilave ne eksportojme, shalqiri mund te te shitet “sa frengu pulen”. Keshtu, eshte fat nese ne tregun bujqesor malazez dhe madje edhe ne fshatra, arrin te gjesh nje tregtare qe kilen e shalqirit te ta shese nen 0,3 euro, ose rreth 27 leke. Madje, ne qytetet bregdetare malazeze ku ka shume pushues, nje kile shalqi, qe mund te jete edhe shqiptar, arrin te shitet me 0,4 deri 0,5 euro.

Madje, ne qytetet bregdetare malazeze ku ka shume pushues, nje kile shalqi, qe mund te jete edhe shqiptar, arrin te shitet me 0,4 deri 0,5 euro

Burimi i lajmit: Gazeta Biznesi