kategori e re

alinos

Forumium maestatis
kategori e re

Duke qene se shume nga ne i kane eksploruar shumicen e kategorive, dhe kane thene c'kishin per te thene, po mendoja per nje kategori te re:

Ligji

shume diskutime behen tek politika apo te media, apo dhe tek sociologjia, kur vendin e kane ne nje kategori te vecante mbi ligjin. Ka nga ne qe debatin mbi zgjedhjen e presidentin, apo ligjin per duhanin e ndoqen me vemendje dhe shkuan deri aty sa te shfletojne kushtetuten dhe kodet. Do te ishte me interes qe dhe ketu ne AF t'i shihnim gjerat nga kjo perspektive.

Propozimin e mbeshtes dhe me oferten per moderim ne fazen e pare (deri ne shtator) dhe me pas fare mire dikush nga juristet e shumte qe bredhin analeve te AF-se mund ta marre persiper.

Si thoni?

Sirena

Primus registratum
Re: kategori e re

Une dakord jam...por kam frike se do abuzohej e do dilnin te gjithe duke pretenduar se kam lexuar kete apo ate ligj...kur fare mire mund te mos ekzistoje apo te jete interpretuar sipas qejfit.

eniad

Forumium maestatis

Kam pershtypjen se, nese nje ligji i referohesh me numer dhe titull, eshte e lehte ta gjesh dhe s'ka pse te ngaterrohen. Sa per interpretimin e ligjit, eshte e pashmangshme, duke filluar qe nga juristet e deri tek ata qe nuk dine gje per te.
Fundja, mund te veme referime per kete. Nje teme e nenforumit mund te jete vetem per postimin e ligjeve kryesore, apo te reja dhe me pas, tema te tjera mund te jene per diskutim. Nejse, ky eshte mendimi im. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Sirena

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Satin_Yearn</div><div class="ubbcode-body"> Kam pershtypjen se, nese nje ligji i referohesh me numer dhe titull, eshte e lehte ta gjesh dhe s'ka pse te ngaterrohen. Sa per interpretimin e ligjit, eshte e pashmangshme, duke filluar qe nga juristet e deri tek ata qe nuk dine gje per te. </div></div>

Puna eshte qe jo cdo kush mund te kontrolloje nese teksti i nje ligji te postuar ketu (fare lehte i modifikueshem) eshte vertet ai i ligjit ne fjale. Ligjet ne shumicen e rasteve mund ti gjesh vetem te botuar neper fletore zyrtare, rralle mund ti gjesh ne internet dhe kush vjen te lexoje do marre per baze ate qe gjen ketu, qofte apo jo e vertete.
Ndersa per interpretimin e tyre, tjeter eshte interpretimi i nje juristi e tjeter i dikujt qe nuk di gje per ligjet ne pergjithesi.
Gjithsesi une ne vija te trasha jam dakord.

eniad

Forumium maestatis

Prandaj po them qe me te dhena te pakta referimi mund te shohesh ligjin konkret. Ka faqe ne internet ku mund t'i gjesh ligjet, me beso. Nejse, kjo mbetet per t'u trajtuar pastaj kur te hapet si forum apo teme.

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wave.gif

alinos

Forumium maestatis

Sirena,
asgje nga gjerat qe thuhen ne forum nuk verifikohen, temat jane thjesht per diskutimin dhe nese dikush mendon se ka abuzim me komentin mbi nje ligj, thjesht e citon ate /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

meqe ti shprehe interes, ndoshta merr persiper dhe moderimin, keshtu qe Mandi nuk do beje me sikur s'e ka lexuar, lol!

Al-Punk

Still here

Te them te drejten sapo e lexova dhe duke rrespektuar ironine e paarsyetuar, nuk kam asnje problem dhe me duket ide e mire!

alinos

Forumium maestatis

sikur te jepje access per anetaret qe te postojne ne ate kategori nuk do te ishte me vetem nje test /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

p.s. une nuk e kam fshehur ndonjehere qe me ka ngel hatri me ty!

mozaiku

Primus registratum

Sikur s'ka kuptim qe kategoria e re ti kushtohet vetem ligjit shqiptar. Sidomos ne nje kohe te tille ku ligji mund te analizohet vetem duke marre parasysh edhe zhvillimet nderkombetare dhe evropiane dhe ku influencat nga njera tjetra jane te dukshme .

Duhet te jete " Diskutim mbi legjislacionin shqiptar dhe global".

Hellena

Primus registratum

hahaha Mozi ...
Per cfare ligji behet fjala ? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif Pse ka ligje Shqiperia ? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

mozaiku

Primus registratum

Si s'ka mi... di edhe qeveria jone me bo ca copy-paste te lezetcme /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Pranaj thashe ta hapim icik temen e kategorise, se s'do shkrunte njeri po te mbetej e kufizuar te ligji shqiptar /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

cufi_bardhit

Primus registratum

Dhe un keshtu mendoj si Mozaiku. Sa me shume te zgjerohet kategoria aq me mire eshte. Madje mendoj se do ishte mire te flitet edhe per ligjet nder vite. Keshtu mendoj se do jem postues i rregullt, duke pasur parasysh se per ligjin shqiptar dihet hesapi, jam 24 ore ngjitur me Gjykaten, per momentin po shkruaj ne shqip funksionin e kasacionit nga italishtja, per ligjet globale i kom edhe un ligjet qe me pelqejne ku mund te flasim per to, dhe per ligjet nder vite kam pak informacion.
Keshtu mendoj se Kategoria do marri 1 debat te mire. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif