Kam problem me nje cd !!

Erind

Forumium maestatis
Kam problem me nje cd !!

kam nje cd, ku jane te shpetuara disa kartela, keto kartelat me hapen normale. ndersa njera nga keto, me hapet shume ngadale. "pc eshte profesionale dhe nuk e ka nga ajo" dhe pasi hap te gjitha nen direktorit e kesaj kartele ne fund sme lejon te hap filet e karteles se fundit.

pyetje:
1. pse hapet me ngadale?
2. pse nuk me hap filet kur arrij ne fund?

Ta kete nga masterizimi apo nga cd qe mund te kete qene me difekt? E kontrollova cd nga ana e fushes ku eshte e shkruar dhe nuk ka demtime.

keto te dhena mund te rekuperohen?

flm.

geek

Primus registratum
Re: Kam problem me nje cd !!

nqs ke bere overburning kur ke djegur cd, shume drive kane veshtiresi te lexojne filet, sidomos kur keto file ndodhen ne sektoret ne skajet e cd, mua me ndodh shpesh me cd 800 megshe ose 878she
small-smiley-023.gif
te fala

Erind

Forumium maestatis

e more me mend edhe ate qe thua ti por nuk arrin ne fund te sektorit pasi eshte vetem 4mb.
te fala pac

Admirali

Primus registratum

Ersi, provo te e kopjosh CD ne HDD pastaj hape ne HDD. Kopjimin te keshilloj ta besh nga promt i DOS-it.

P.S.
Kontrolloje njehere ne DOS ato fajela, se mos ndoshta i ke zero byte. Mundesi gabimin ne djegjen e nje CD ka gjithmone.

Erind

Forumium maestatis

thnx qe me kujtove dos-in sme kishte shkuar ne mendje. trecerekun e diskut arrita ta shpetoj kurse pjesen tjeter sma beri dot, pasi cd ne ate zone ishte shkuar keq.

oneo

Forumium praecox

kerko se duhet te kete dhe software qe shpeton CD bit per bit. ka dhe nga ato qe jane me GUI