Kam nje pyetje ne lidhje me nje Harddisk??

x-e-n-i

Primus registratum
Kam nje pyetje ne lidhje me nje Harddisk??

Para disa diteve nuk e di, nje Harddisk 3 GB i imi ka punuar mire por pas pak nuk punonte.
Une i kam edhe 2 Harddis-qe tjere te prishur se di a kisha mujt me kombinu diqka .
Thanks!!

Besnik Bleta

Forumium praecox
Re: Kam nje pyetje ne lidhje me nje Harddisk??

Nëse 3GB që përmend është i vërtetë, kjo do të thotë që disku yt është shumë i vjetër dhe bën vaki të vdiq.
Shih në hapat e parë të nisjes së kompjuterit, a ta njeh a jo. (Bëhet fjalë për fazën para se të ngarkohet sistemi operativ, atje ku të shfaqet vetëm ekrani i zi dhe shkronja të bardha, BIOS, blah-blah...). Nëse nuk e sheh emrin i hard diskut, kjo do të thotë që ose disku të ka vdekur, ose dicka nuk shkon me ushqyesin e rrymës. (Kqyre edhe këtë mundësi.)

Sido që të jetë, më lehtë dhe më me kuptim do ishte blerja e një hard disku të ri, që nuk kushton kushedi tani...

x-e-n-i

Primus registratum

Hej O Besnik pe di se me se miri eshte me ble te ri por ne shtepi i kam 3 Hardisqe te prishura ,,
kam ndegjuar se ka mundesi me funksionu ata hardiska nese behet ndrrimi i pllakave ,,
thanks.

Truth_Matters

Primus registratum

x-e-n-i,

A jane dard disqet te te njejtit model (marke)? A jane te gjithe te te njejtit prodhim? Nese nuk jane, nuk mund te besh akrobacira e te nderrosh pllakat kot, sepse cdo model eshte ndryshe, dhe cdo firme i ben ndryshe. Te bie me mire te blesh nje te re sesa te shpertheje hard disku brenda kot. Plus, me ate kapacitet qe flet ti po te hedhes XP-ne do kesh vetem 1 GB qe te mbetet!

Keshtu qe, nqs e di cfare po ben, ajo qe thua ti eshte e mundshme teorikisht, por praktikisht nese nuk di ta besh, me mire mos e be dhe blej nje te ri.

Erind

Forumium maestatis

Se kisha degjuar ndonjeher ti nderroheshin HD-s pllakat (disqet) kaq thjesht. Ato montohen ne laboratore ose ambiente te presurizuar ku nuk hyn grimca me e vogel e pluhurit dhe drita eshte ne nje fuqi qe sdemton diskun etj.

??!!

ps. ka disa programe qe te japin mundesine per te rimar te dhenat nga HD e demtuara, jo 100% por deri ne graden qe eshte demtuar ajo. Kam pas perdorur para disa kohesh nje program qe sme vjen ne mendje emri, po do e kerkoj dhe te them.

gjith te mirat.

TIGRI-AL

Primus registratum

nje program i tille per te rimmarre te dhenat ne hard disk pas nje demtimi eshte easy recover i Ontrack ((pak a shume keshtu quhet dhe e kam perdorur dhe une nje here))

x-e-n-i

Primus registratum

Hej o Tigri si i merr te dhanat me ate program kur Harddisku nuk funksionon fare nuk e njeh kompjuteri hiq.