K A O S I !

PrInCiPiEl

Primus registratum
Re: K A O S I !

Njëherë e kishin pyetur një dijetarë :

Cili është përfitimi më i mirë për njeriun?
Përgjegji : – Mendja.
Cka nëse nuk ekziston ajo?
Atëherë : - Sjellja e mirë.
E nëse as ajo nuk gjendet?
- Shoku me të cilin pëlqen.
Nëse edhe ajo nuk gjendet?
- Atëherë heshtja e gjatë.
E mos e past as edhe atë?
- Atëherë më së miri është vdekja e shpejtë!.

PrInCiPiEl

Primus registratum

Ka thënë një dijetarë dhe besimtarë i shquar :

“Me e braktisë krejt dynjan do të thotë krejtësishtë me e rremby, pra kush e len në tërësi, në tërësi e ka marr.
Për këtë – merre në atë mënyrë që ta lësh krejtësishtë,dhe lëne në atë menyrë si ke me marr.”

PrInCiPiEl

Primus registratum

Që të mos ketë KAOS duhet që të kemi BESIM!

Besimi është ndjenjë para se të jetë teori, e cila pranohet në bazë të argumentit.
Besimi është ndjenjë zemre, para se të jetë filozofi racionale.

Ofelia

Forumium praecox

Mua shpesh me pelqen Kaosi. ne ca e ca raste, me jep shtysen dhe kureshtjen per te vepruar. ama jam per nje rregull baze. jo shume... aq sa per te qene i ndergjegjshem dhe i pergjegjshem per kaosin.

jula

Primus registratum

Ne fakt, kaosi nuk ekziston. Nje vrojtim i pseudokaosit (ne fakt teper te rregullt e funksional) te therrmijave e jep ca idene.

Pastaj eshte edhe ideja jone ne lidhje me te ashtuquajturin "rregull": Mund te jete thjesht nje veshje me vecori pozitive e asaj cka na ben te ndihemi me mire, thjesht sepse e kemi nen kontroll.
Rregulli me duket i shemtuar (perjashto matematiken /pf/images/graemlins/smile.gif ), rregulli i ushtruar mbi natyren njerezore p.sh. eshte i panatyrshem dhe fallco, jep nje ndjenje krupe qe e kam ndjere vetem ne disa shtepi te sistemuara per merak: Asnje jastek i lejuar te rrije shtrember dhe shume pluhur i fshehur nen tapet.

Rregulla miresjelljeje, rregulla familjare, rregulla shoqerore, rregulla qeverisese, rregulla internacionale: "Me fal, te te bombardoj pak? Jo, ti nuk mundesh, ne c'rezolute mbeshtetesh per kete? Une po, po te dergoj dosjet...ja ku jane, e zeze mbi te bardhe..."

Rregullat jane bere per tu kundershtuar, shkelur, ndryshuar...perfundimisht, fatkeqesisht per tu zevendesuar me rregulla te tjera!

abs

nuk e di...

Rregullat jane bere per tu kundershtuar, shkelur, ndryshuar...perfundimisht, fatkeqesisht per tu zevendesuar me rregulla te tjera!

Man muss noch Chaos in sich haben um einen tanzenden Stern gebären zu können.F.Nietsche

----------------

kasandra

Primus registratum

Fillimisht postuar nga abstract:
[qb] Rregullat jane bere per tu kundershtuar, shkelur, ndryshuar...perfundimisht, fatkeqesisht per tu zevendesuar me rregulla te tjera!
Man muss noch Chaos in sich haben um einen tanzenden Stern gebären zu können.F.Nietsche

[/qb]
e pse nuk u dukan respektuar rregullat ?

alinos

Forumium maestatis

Sepse jane statike, kurse individi dhe shoqeria jane gjithnje ne ndryshim.
As simple as that /pf/images/graemlins/wink.gif

kasandra

Primus registratum

njerezit nuk kan per te ndryshu naiher po ashu dhe nejrzit...
per ti ber qefin vetes themi ashtu

alinos

Forumium maestatis

Varet me sa ngjyra e shef boten lal.
Mu me pelqen kaosi, me jep idene e nje krijese te gjalle /pf/images/graemlins/wink.gif

kasandra

Primus registratum

te flesh gjume apo te jetosh i gjalle ne kaos
i choose the first on /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

Po e marr kaosin tim atehere dhe po largohem ne qetesi qe te mos te zgjoj nga gjumi!
Happy submission!

:sleep:

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga kasandra:
[qb] njerezit nuk kan per te ndryshu naiher po ashu dhe nejrzit...
per ti ber qefin vetes themi ashtu [/qb]
keshtu thote mesaduket bota jote, e dashur...

ndoshta ashtu eshte, njerezit mund te mos `ndryshojne`, nje tipps shoqeror, shif te `ndryshosh` vete /pf/images/graemlins/wink.gif e mos e i lejo te tjeret te te pengojne ne `ndyshimin` tend... /pf/images/graemlins/smile.gif

-----------------

kasandra

Primus registratum

abste un per vete kam ndryshuar me kohe tani po pres per te tjeret me ndryshu ashu si un :goofy:

abs

nuk e di...

sh.mire sh.mire shif vec se " lumi rrjedh gjithandej e mos t dali nga shtrati i vet"... /pf/images/graemlins/wink.gif

proçes qe s ndalet kurre ky ndryshimi, apo jo...

-----------------

me pelqen optimizmi yt...

kasandra

Primus registratum

he praa /pf/images/graemlins/wink.gif
ate thash dhe un /pf/images/graemlins/laugh.gif