Kë shpërndarje Linux përdorni?

Prodigychild01

Primus registratum
Re: Kë shpërndarje Linux përdorni?

RedHat eshte Linux me i lehte per tu instaluar, dhe nuk kalama qe mos ta instaloje.

Me Debian e kam instaluar vetem ne command-line pa Window system, megjithese shof qe Heliosi e paska konfiguruar bukur. Helios ku mund ta marr kete shperndarje. A e ka adaptuar ti ne Shqip apo eshte gati.

Une kam provuar Mandrake, para 5 vjetesh, tani perdor Fedora, edhe DSL (Damn Small Linux)

Pastaj kam edhe rrushin tim Mac OS X running on FreeBSD.

wtf

Primus registratum

RedHat eshte Linux me i lehte per tu instaluar, dhe nuk kalama qe mos ta instaloje.

Me Debian e kam instaluar vetem ne command-line pa Window system, megjithese shof qe Heliosi e paska konfiguruar bukur. Helios ku mund ta marr kete shperndarje. A e ka adaptuar ti ne Shqip apo eshte gati.

Une kam provuar Mandrake, para 5 vjetesh, tani perdor Fedora, edhe DSL (Damn Small Linux)

E vërtetë që RedHat(tashme emigruar në Fedora), Suse apo Mandrake kanë secili instaluesin e tyre grafik që
të ndihmon goxha me shënjuesin e mouse-it dhe të heq frikën e një ekrani vetëm me gërma dhe me komanda. Megjithatë, një shpërndarje simotër e Debian-it, Progeny Debian , mendohet që në versionin e ardhshëm 2.0 të huazojë nga Fedora instaluesin e tyre grafik Anaconda.
Gjithashtu personalisht po merrem me përkthimin e debian-installer (i cili në të ardhmen do ketë një paraqitje grafike në GTK)

Prodigy, shpërndarja ime është Debian kurse si Desktop Manager kam zgjedhur

wtf

Primus registratum

E vërtetë që RedHat(tashme emigruar në Fedora), Suse apo Mandrake kanë secili instaluesin e tyre grafik që
të ndihmon goxha me shënjuesin e mouse-it dhe të heq frikën e një ekrani vetëm me gërma dhe me komanda. Megjithatë, një shpërndarje simotër e Debian-it, Progeny Debian , mendohet që në versionin e ardhshëm 2.0 të huazojë nga Fedora instaluesin e tyre grafik Anaconda.
Gjithashtu personalisht po merrem me përkthimin e debian-installer (i cili në të ardhmen do ketë një paraqitje grafike në GTK)

Prodigy, shpërndarja ime është Debian kurse si Desktop Manager kam zgjedhur Gnome
e cila është përkthyer në shqip nga disa anëtarë të www.alblinux.net /pf/images/graemlins/smile.gif

DoUbelieveUcanHide

Primus registratum

Unë kam zgjedhur Debian. 'apt-get' është diçka e mbinatyrshme
Une kam zgjedhur Gentoo. 'emerge' eshte dicka e mbinatyrshme /pf/images/graemlins/smile.gif

Debian ne fakt nuk e kam insaluar ndonjehere tek une por pas (natyrisht me disa veshtiresi) instalimit te gentoo (2.6 kernel) jam me se i kenaqur ...

http://www.gentoo.org

LABI

Primus registratum

Une kam zgjedhur SuSe. Me te vertet nje O.S. i plote. Te jep mundesine te installosh programet qe do. Hapsira varion nga 2 ne 5 gigabyte, ne base te menyres se perdorimit. Nje gje qe me pelqeu shume, nderthurja midis gnome dhe kde eshte pothuajse e plote.

mon

Primus registratum

Po slackware a e njeh njeri?

Ma kane lavderu shume debian po kam pertu me e instalu.

Helios rrofsh per ndihmen, tani e kam diskun po nuk ma mban te formatoj harddiskun.

Erjon rapper

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga mon:
[qb] Po slackware a e njeh njeri?
[/qb]
Slackware anon shume nga UNIX. Personalisht nuk me pelqen.

Nje MANDRAKE ose RED HAT FEDORA do ishte zgjidhja me e mire per fillestar /pf/images/graemlins/smile.gif

wtf

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mon:
[qb] Po slackware a e njeh njeri?

Ma kane lavderu shume debian po kam pertu me e instalu.

Helios rrofsh per ndihmen, tani e kam diskun po nuk ma mban te formatoj harddiskun. [/qb]
Hehe Mon, e ç'e mban kot CD e Debian-it pra? /pf/images/graemlins/smile.gif
Me Jigdo mbarove pune, apo jo? Te isha une, s'do
kisha pritur me. Pastaj Debian minimumi 2 Gb do, jo me shume(mjafton ti gjesh 2gb apo me shume nga fundi i ndarjes ku ke Windoze dhe asgje me teper, ose ose nese ke ndarje tjeter ku ke Linux, zgjidhe dhe instalo Debian mbi te)
Sa per Slackware, provova se fundi versionin e fundit 10.0 me Kernel 2.6 dhe Gnome 2.6. Slackware nuk e pelqej per te vetmen gje, qe nuk krijon 'packages dependencies', me pak fjale te instalon cfare do lloj paketi me rrezikun qe te mos te punoje per shkak se kerkon nje pakete apo library tjeter. Nga ana tjeter, eshte shume stable si sistem. Mund ta provosh megjithate, kane krijuar me duket programe te veçante qe te instalojne Gnome 2.6 psh te gjithen njeherazi: Dropline