JU LUTEM ME JEPNI NJE SUGJERIM

TONY

Primus registratum
JU LUTEM ME JEPNI NJE SUGJERIM

pershendetje!
quhem albert dhe jetoj perkohesisht ne angli,duke e pare se sa e veshtire eshte jeta ne emigracion te pakten kur s`ke as ndonje zanat me eshte krijuar bindja te kthehem ne shqiperi dhe te filloj studimet,por problemi qe me shqeteson eshte se kam 4 vjet qe e kam mbaruar shkollen e mesme dhe edhe ato njohuri qe kam pasur i kam harruar disi,dega qe me pelqen eshte mjekesia por nuk e di se sa e mundur eshte qe t`ja arrije prandaj desha ndihmen vecanarisht te ndonjerit qe ka kaluar nje eksperience te tille qe te me jape ndonje sugjerim sepse une nuk e di as se si jane procedurat e rregjistrimit e sepse kam 4 vjet qe jam larguar ,ju lutem nese ndonjeri mund te me sugjeroje ndonje gje lidhur me kete teme do i isha shume mirenjohe.
ju faleminderit!
berti uk

alinos

Forumium maestatis
Re: JU LUTEM ME JEPNI NJE SUGJERIM

Berti
nese ke dokumenta, me mire vazhdoje shkollen ne Angli se do te te bjeri me mire, si per pune, si per kualifikim, si per mundesi per ta filluar.

Te qenit rezident ne UK i ul shume tarifat e shkolles.
Per te vazhduar shkolle ne Shqiperi duhet te japesh konkursin, por mjekesia eshte shume e veshtire per t'u arritur dhe do shume pune, e studim, pasi eshte nga deget me te kerkuara ne te gjithe vendin dhe vetem UT e ofron.
Ne Angli,
te duhet te japesh A-levels, ose te shkosh ne kolegj dy-vjecar, qe do te te parapergatise per universitet. Aty do te zgjedhesh kurse si biologjia dhe kimia, qe te duhen me vone.
Shko ne universitetet e qytetit tend dhe pyet per procedurat e aplikimit dhe tarifat. Nje universitet mesatar nuk i ka me shume se 1000 - 3000 pound ne vit, dhe nese ti ke 4 vjet qe punon, dicka e ke vene menjane. Plus qe mund te fitosh bursa, ne baze te rezultateve qe do arrish.
Uni ne Angli eshte 3 vjet, mjeksia nuk e di me thene te drejten, keshtu qe te vete 5 vjet mesatarisht si ne Shqiperi.
Diploma ne vendin ku jeton do te te sherbeje me shume se nje diplome shqiptare, sidomos nese ke bere plan te jetosh ne Angli.

Suksese /pf/images/graemlins/smile.gif

b.k.

Primus registratum

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb] Berti
nese ke dokumenta, me mire vazhdoje shkollen ne Angli se do te te bjeri me mire, si per pune, si per kualifikim, si per mundesi per ta filluar.

Te qenit rezident ne UK i ul shume tarifat e shkolles.
Per te vazhduar shkolle ne Shqiperi duhet te japesh konkursin, por mjekesia eshte shume e veshtire per t'u arritur dhe do shume pune, e studim, pasi eshte nga deget me te kerkuara ne te gjithe vendin dhe vetem UT e ofron.
Ne Angli,
te duhet te japesh A-levels, ose te shkosh ne kolegj dy-vjecar, qe do te te parapergatise per universitet. Aty do te zgjedhesh kurse si biologjia dhe kimia, qe te duhen me vone.
Shko ne universitetet e qytetit tend dhe pyet per procedurat e aplikimit dhe tarifat. Nje universitet mesatar nuk i ka me shume se 1000 - 3000 pound ne vit, dhe nese ti ke 4 vjet qe punon, dicka e ke vene menjane. Plus qe mund te fitosh bursa, ne baze te rezultateve qe do arrish.
Uni ne Angli eshte 3 vjet, mjeksia nuk e di me thene te drejten, keshtu qe te vete 5 vjet mesatarisht si ne Shqiperi.
Diploma ne vendin ku jeton do te te sherbeje me shume se nje diplome shqiptare, sidomos nese ke bere plan te jetosh ne Angli.

Suksese /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Ka te drejte alinosi:

Mjekesia ne Uk eshte 6 vjet (viti i fundit praktike).
Nese je resident mund te marresh kredi nga shteti, nqs nuk je resident dhe nuk je as EU memeber, atehere kthehu ne shqiperi sepse eshte tmerresisht shtrenjt (diku tek 17-18.000 pound ne vit vetem taksat - po nuk jam e sigurt, futu ne nje univrstitet dhe ato i kane pak a shume njelloj).

Ne Angli planifikohet te rriten taksat e studimit ne 2005 keshtu qe ndoshta duhet te mendohesh te aplikosh sa me shpejt.

Sorbonieri

Primus registratum

O Berti,
po te kesh dokumenta hajde bej shkollen ne Paris ose diku ne France dhe pastaj vazhdo 2 vitet e fundit ne UK. Te siguroj qe ia vlen me shum keshtu se te vazhdosh vetem ne angli.
Perdor ERASMUS pas vitit te dyt dhe je OK gjith jeten.Booh...keshtu e bej shumica ketu dhe dalin ne pun e bejn pall gjith kohes pastaj.
Sa per kohen qe ka kaluar e i ke harru te gjitha,ska mundesi se nuk kan si fshihen nga SNQ gjith ato gjona mor Bert.
Hope u find a solution
:angel: