Internship ne Shqiperi

Cruel_Intentions

Primus registratum
Internship ne Shqiperi

Nuk e di nese ndonjeri prej jush di per mundesi Internshipi ne Shqiperi. Po shikoja nje faqe te Sorosit dhe u cova nje email sepse ata me duket se ofronin programe te tilla.
un po major ne Accounting and Public Relations dhe dua te vazhdoj Corporate Law.

Linos me ty e kam me shume LoL, se ti je shum e shkathet per keto pune /pf/images/graemlins/laugh.gif GJithashtu pash dhe OSCE por statistikat qen te vitit 2002 kshu qe nuk di se cbehet tani.

Do te isha mirnjohese per cfardolloj pergjigje. Do te jem ne Shqiperi muajt maj-gusht te 2005

alinos

Forumium maestatis
Re: Internship ne Shqiperi

ok,
meqe me drejtohet mua, po te jap sugjerimet e mia /pf/images/graemlins/smile.gif

ne rradhe te pare nuk ka nje program te vazhdueshem internship-esh ne Shqiperi. Sivjet universiteti i Elbasanit filloi nje program stazhi, ku 50 studente po punojne (per 1 muaj) ne zyrat e bashkise se Elbasanit. Nese kjo iniciative ka sukses, do te vazhdoje dhe vitet e ardhshme. Desha te them se e organizuan vete studentet, kontaktuan me kryetarin e bashkise, bene aplikimet, perzgjedhjet e te tjera.

Se dyti, fondacioni Soros (OSFA) ka organizuar projekte te kesaj natyre ne bashkine e Tiranes dhe neper ministri, por nuk di gje per vazhdimesine e ketyre projekteve. Ke bere shume mire qe i ke kontaktuar, por nuk te jap dot asnje garanci per pergjigjen, ne fakt nuk e di nese do te te pergjigjen. :shrug:

Se treti, situata NUK eshte e pashprese! /pf/images/graemlins/smile.gif Ti mund te besh nje search per NGO, think tanks apo organizatat e medha nderkombetare qe veprojne ne Shqiperi dhe te kontaktosh personalisht me to. IOM psh kishte nje cun nga Britania e Madhe sivjet, te cilit kuptohet i paguheshin shpenzimet + fjetja, nuk di nese merrte stipend.

Duhet te te lajmeroj se gjasat jane te medha te mos paguhesh, sidomos nese punon prane zyrave shteterore, por kjo varet nga negociatat qe do te besh ti me personat perkates.

Kontakto me personat qe merren me rekrutimin e personelit. Keshille: perpiqu te kapercesh ata qe kane mbiemra shqipetare /pf/images/graemlins/wink.gif

Sugjerim tjeter do te ishte te provoje webpage-in e UN mission in Kosova dhe shko nen linkun mbi volunteers, apo edhe recruitment sepse ofrojne punera te ndryshme, te cilat kane kontrata 6 mujore zakonisht, dhe paguhen shume mire. Plus qe Kosova eshte "zone me rrezikshmeri te larte", qe e ben edhe me seksi ne nje CV.

shpresoj te kem ndihmuar sado pak /pf/images/graemlins/smile.gif
:wave:

D-J

Forumium maestatis

po muve Lino do me besh noi interpartnership se dru bej, zjarre ndez, cadra ngrej, kerpudha luleshtrydhe mbledh, dysheqe fryj, leqe ngrej, lepuj ze, harkun dhe harpen e luj /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/laugh.gif

sa gjynafe ke per te la perpara tiiiiiiiiiii :wink: :smash:
nejse, une nuk bej internshipe, thjesht kam pas rast te degjoj se c'behet!

Cruel_Intentions

Primus registratum

Ata te OSCE's shum te pasjellshem. Se mos me dergonin ndonje Email me shume se "we dont offer interships till the end of the year" dhe un qe i pyeta per veren e 2005 /pf/images/graemlins/frown.gif Kurse Zotrit e Sorosit as me kan shkruar mbrapsht. Ehhh desha te shikoja sa e ndihmoj popullin e thjesht keta pa miq po per nderhyrje ja fillon qe neser. /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

Kurse nje tipe nga DC-ja me shkroi 3 faqe shpjegime ku mund te kerkoja.

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Linos:
[qb] /pf/images/graemlins/laugh.gif

sa gjynafe ke per te la perpara tiiiiiiiiiii :wink: :smash:
nejse, une nuk bej internshipe, thjesht kam pas rast te degjoj se c'behet! [/qb]
aha gjynofi im i vetem eshte se te kam len shume loose dhe skam pas rastin te te tregoj intern(partner)shipet e mia se si mblidhen me dore cironkat ne lume dhe caji i malit, se si zihet brumi dhe piqet buka ne sac dhe se si shtrydhen rrobat e lagura per ti lene te thahen ne diell mbi ndonje dellinje /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga J'adore:
[qb] Ata te OSCE's shum te pasjellshem. Se mos me dergonin ndonje Email me shume se "we dont offer interships till the end of the year" dhe un qe i pyeta per veren e 2005 /pf/images/graemlins/frown.gif Kurse Zotrit e Sorosit as me kan shkruar mbrapsht. Ehhh desha te shikoja sa e ndihmoj popullin e thjesht keta pa miq po per nderhyrje ja fillon qe neser. /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

Kurse nje tipe nga DC-ja me shkroi 3 faqe shpjegime ku mund te kerkoja. [/qb]
:shrug:
ne DC jane te mire-organizuar lal dhe kerkojne te vjelin me te miret duke i testuar neper internshipe, ne Shqiperi e mendojne ende stazhierin si çirak qe do me vjedhe zanatin e ustait dhe me hap nje dyqan personal.

Sidoqofte, ky qendrim eshte ne renie dhe ka njerez qe ofrojne internshipe (per kete te duhet te shikosh tek NGO me te vogla se OSCE qe i ka vendet me tapi), si edhe mos hiq dore nga Soros. Shkruaju perseri se do te vije nje fare pergjigje.

Gjithashtu administrate publike sec ben ca trainime. Infon e gjen ne web-in zyrtar te qeverise tek linku i administrates publike. Mos u dorezo! /pf/images/graemlins/smile.gif

DDD

hehehe, me ke piketu per trainim lal ne mbijetesen me nje burre shqiptar barkderr qe rri e kuvendon ne hije :wink: /pf/images/graemlins/tongue.gif

blabla

Primus registratum

Kurse nje tipe nga DC-ja me shkroi 3 faqe shpjegime ku mund te kerkoja.
Ne dc ka plot, po shumica nuk te paguajne. Let me know ca dege ke interes, edhe per ca semestri do te fillosh...pm if you would like.

Cruel_Intentions

Primus registratum

I'm an Accounting major /pf/images/graemlins/smile.gif te them te drejten i cant aford an unpaid internship. Kam nje shoqe qe po punon ne DC si intern ne accounting and she is getting paid 25$ an hour.

Megjithate jo per kete vit te pakten pasi veres tjeter do iki ne ALB. Un e kisha qellimin qe keta ketu te japin shpjegime kurse njerez nga toka jote slodhen as me gjysem rrjesti email. /pf/images/graemlins/frown.gif

I'll write you a pm

-B

CoolAngel

Primus registratum

J'adore,

KPMG dhe Deloitte&Touche kane qe te dyja zyra ne Tirane, interesohu se mos ofrojne ato accounting internships.

blabla

Primus registratum

Munded dhe te jete e vertete per $25 oren per accounting internship, po nuk esht very realistic. Megjithate, sjam shum familiar me kte dege--per degen time m'u desh ti paguaja un qe te fitoja internship-in po nejse.
Ti je n'shqipri dhe do te bosh internship kteja, apo je ktu dhe do te bosh internship n'shqipri?

Cruel_Intentions

Primus registratum

NO jam ketu /pf/images/graemlins/smile.gif dhe dua internship ne Shqiperi sepse do jem ne Tirane Qershor-Gusht 2005 dhe nuk dua te rri kot.
Universiteti im ehst top three per Accounting Programe dhe zakonisht vijn compani dhe marrin studenta (usually juniors and seniors) per te punuar per ta. Dhe disa te pagujane. Shifra esht shum reale pa shaka, por programi i acc esht teper kompetiv ketu, duhet te jesh shkenc te futesh.

GJithsesi, Thanks LemonDrop, i'll check it out. /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

J'adore
pyeta per OSCE dhe mesa duket jane nja dy persona atje qe jane vertet te pasjellshme (te paska rene per hise njera prej tyre), por me keshilluan qe te shkosh ne webpage e pergjithshem te OSCE, me duket se nen linkun employment ndodhet ai i interships, shkarko formularin dhe mund te aplikosh direkt ne zyrat qendrore duke kerkuar te vendosesh ne Shqiperi. /pf/images/graemlins/smile.gif