Interneti në linjat elektrike?

Albforumi

Primus registratum
Interneti në linjat elektrike?

Kina do të rritet ekonomikisht ,dhe për të bërë një gjë të tillë përdor  të gjitha burimet e saj,perfshire dhe lidhjen e internetit me bandë të  gjatë pasi ka eksperimentuar në një zone shumë të madhe teknologjinë WiMax ,e cila u ka dhënë mundësinë 16 milionë  përdoruesve te perdorin  internetin me një shpejtësi  shumë të madhe 70 mb në sekondë.</p>

bpl3-300x191.gif
</p>

Qeveria ka dhënë lejën e eksperimentimit të një linje më interesante dhe më të  shpejtë e quajtur me emrin Powerline .Projekti ,I cili ka përfshirë 150 mijë përdorues banorë në 540 lagje të Pekinit dhe cdo javë  këtyre përdoruesve u shtohen edhe 800 familje të tjera .Kjo linjë mundëson lidhjen me internetin duke përdorur një prizë të thjeshtë dhe një modem I krijuar posacërisht. Shpejtësia e lidhjes me internetin për momentin është e njëjtë me atë të linjës WiMax .Forca e linjës Powerline qëndron në faktin se energjia elektrike arrin në cdo vënd ,edhe në zonat më të largëta rurale ku me teknologjinë e të tjera të përdorura deri tani është e pamundur për tu arritur.</p>

Shqipëria renditet në vendin e 107 në botë sipas përdorimit të teknologjisë informatike komonikuese në rang listën e Forumit Ekonomik Botëror.Keshtu vëndi yne renditet në fundin e listës e cila mban 122 shtete ,duke qëndruar pas vëndeve me zhvillim të  ulët ekonomik.</p>

Shtetet nordike treguan se orientimi I hershëm drejt arsimit dhe inovacioneve  dhe zbatimi I përhapjes së ( ICT ) paraqet strategji  fitimtare për arritjen e konkureshmërisë  zhvillimore.</p>

Informatika zoterohet nga meshkujt
“Advocate Office” per Zyra Avokatie
Mendon se jane bere me Photoshop?
Shiko Videot e Youtube ne 3D
I pa harruar qofte kujtimi i IE6

Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://albpc.com/?p=2574