instalim win xp

li

Forumium praecox
instalim win xp

kam nje pc : quest x pand, dhe eshte ne greqisht. dua te install win xp anglisht. por ai eshte me sata hdd. dhe ne boot, nuk njeh ide driver. kush me gjen pak driver e sata per floppy.

Lonny

Primus registratum
Re: instalim win xp

ke dy mundesi per driver, qe varen se ku eshte lidhur hdd.
mund te kesh nje SATA controlloer, pra nje karte te shtuar ne kompjuter me te cilen lidhet hdd, ose lidhje direkt me motherboardin.
Ne rastin e pare duhet te gjesh driverat per karten (controller-in), ne rastin e dyte per motherboardin.
Hape pc-ne, gjej modelin (e kartes ose motherboardit) dhe dergoje. Pastaj mund te gjejme driverat. S'besoj te jete e veshtire.

Erjon rapper

Forumium praecox

c'lidhje kane driver per instalim xp. A ta njeh hdd sata nga bios. Nese jo, hape bios-in dhe konfiguroje pastaj instalo XP /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif
Mbasi mbaron pune me xp, per driver-at gjenden kollaj mjafton te dish llojin e motherboard-it qe ke, dhe e gjen pa hapur kompjuterin. sharko:
http://www.cpuid.com/download/cpuz_144.zip

Pasi e hap programin shko te seksioni "Mainboard" dhe shiko te dhenat specifike /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif
Nese di llojin e motherboard-it, driverat i gjen te faqja e markes se kesaj te fundit

LEZHACITY

Primus registratum

Prsh all
po japi edhe une nje mendim te timin , duhet te futesh ne bios edhe shiko nese e njeh apo jo , pastaj nese nuk e njeh shiko mos ka bere karrambol me cd rom ose cd writer & dvd cfar mund te kesh ne pc duhet te en te ndryshem master me slave edhe nese jan te dyja master bejne karrambol mes njeri tjetrit edhe nuk te ben , hdd edhe cd rom kan nje plastike te vogel qe ndollesh mes fishes qe lidhet kabulli i gjere edhe korentit qe eshte me kater fije , ne mes eshte nje plastik e vogel fare , ne sata e ke te veshtire sepse nuk kan te shkrume gje ndersa ne cd rom ne pergjithsi e kan te shkruar me fjalen M =master S =slave , po si fillim do te keshilloja te kontrolloje nese i ke vendos fishet e kurentit sepse une merrem cdo dit me keto gjera edhe kur ven puna harroj fishen e kurentit hihihhhi jan gjera qe ndollin , edhe sa per installimin e xp do te keshilloja qe te rregulloej nje here hdd pastaj do te tregoj edhe installimin e xp nese do kesh nevoje ketej rrotull do jem edhe do te kthej pergjigje pergjigje , te uroj shnet e jet dhe euro sa me shm bye.

Psycopath

Primus registratum

pune te mire paske bere!! ncncncncncncn

Nuk eshte i keshillueshem vista me sa kam degjuar se vetem e kam pare si grafike dhe te merr me qafe por nga ana tjeter duhet te kesh PC e duhur te punosh me vista.

Kthehu tek xp mos humb kohe

antip

Primus registratum

VISTA eshte shume Vista me thone te drejten

Prap un them se duhet me hec perpara, ndryshe ngelet pa lek xhaxhi Billi /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Psycopath

Primus registratum

Monopoli ate pune ka!!!
Ka edhe alternativa te tjera kundrejt MS te xhaxhi billit /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif jane ato te shokut tone Linus Torvalds /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif dhe mbi te gjitha free. Nejse keshilla ime eshte gjithmone XP ose nqs nuk ben dot pa vista "instalo XP dhe shkarko vista icon pack 2.0 ose 3.0 dhe e ke tamam si vista" /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

P.S : Ubuntu 7.10 + Simply Mepis 7.0 + KDE 4.0 keto kam une ne pc tim :p nuk ka gjurme te MS te xhaxhit bill dhe mbi te gjitha jane free

gurax

Pan ignoramus

Ne rastet kur kerkohet te behet downgrade nga Vista ne XP dhe gjate instalimit merrni nje mesazh qe s'mund te gjehet hard-disk, normalisht duhet nderhyre ne Bios dhe te kerkohet nje opsion per "sata disk" dhe te kalohet ne "Legacy mode" (apo ekuivalentja e saj, ne varesi te Bios perkates).

Ne rast se kjo s'eshte e mundur (Falenderoni Microsoft per bllokimin e bios ne menyre qe te punoje vetem me Vista) atehere ndiqni kete procedure.

Downgrading from Vista to XP, the sata drivers boot issue.

Duhet patur kujdes qe te kihen driverat e sakte per chipset qe perdoret. Per kete gje eshte shume i vlefshem programi i rekomanduar nga Raper pak me lart.