Informacion mbi bime te ndryshme

gjekec

Primus registratum
Informacion mbi bime te ndryshme

Jeni te ftuar te jepni informacion mbi cfare ju pelqen. Un kam zgjedhur kerpudhat mqs nga historia botanike jane nder te parat bime qe u shfaqen ne planetin tone.{{{{Sacred Mushrooms}}}}}

Albania1.jpg

cuba1.jpg

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Informacion mbi bime te ndryshme

Kerpudhat jane lloj-llojshe. Por ka edhe nga ato helmueset. Ne se dikush iken te mbeldh kerpudha dhe nuk i njeh mire, me mire te mos vete fare.
Disa nga kerpudhat e mira , dhe ato helmueset do te ju them me vone, se kam nje liber mbi to.
Sa ti lexoj pastaj i them.

Kerpudhat jane te mira dhe mund te gatuhen ne menyra te ndryshme. Mua me pelqejne shume.
Na shtive nepsin. Po bej kerpudha me oriz per darke. /pf/images/graemlins/smile.gif

Sindroma

lv sx sx

Urrra kerpudha me oriz /pf/images/graemlins/smile.gif . Jam una i ftuar ?

AnaBlue

Forumium maestatis

Kerpudha eshte zarzavati (nese quhet i tille) qe me pelqen me shume. Zakonisht kur e gatuaj, nje pjese e ha te pabere akoma se nuk duroj dot derisa te gatuhet! /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kane shume proteine dhe selenium qe eshte nje lende qe gjendet vetem ne kerpudha dhe sipas mjekesise se sotme eshte e dobishme per trupin e njeriut.
Shume here vetem i skuq ne vaj ulliri me ca hudhra, kripe e piper te zi e pak vere te bardhe. Yummy!

Diavolessa

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Ian:
[qb] Urrra kerpudha me oriz /pf/images/graemlins/smile.gif . Jam una i ftuar ? [/qb]
Mund te vish edhe i pa ftuar bujrum /pf/images/graemlins/smile.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

dstyng2.jpg

Amanita Phalloides (sinonim Amanida verna)

Kapelja (Ose koka) 4-15 cm.
Rrudhat brenda kerpudhes, shume te ngjeshura me njera tjetren te gjata,
por te ndare nga disa te vogla. Dmth nje rrudhe e gjate dhe nje e vogel.
Trungu 8-14 x 0,6-1,5cm, i drejte dhe cilindrik drejt lartesise. Komplet
i bardhe.

Ngrenja rreptesisht e ndaluar. Helm vdekjeprures.