IIS në XP,Home Edition

blendiys

Primus registratum
IIS në XP,Home Edition

Pra cuna behet fjale per te instaluar Internet Information Service ne Windows Xp versioni HE (home edition).
Sic mund ta dini ky opsion (IIS-ja)eshte i 'fshehur' ne Home Edition,por me anen e komandes c:WINDOWSINFSYSOC.INF tek run,mund te besh modifikimet e duhura per te patur opsionin e 'dukshem',dhe duke ndryshuar iis=iis.dll,OcEntry,iis.inf,hide,7 me iis=iis2.dll,OcEntry,iis2.inf,,7 .
Pra deri ketu shume ne rregull,por me pas kur me duhet te dal tek opsioni per te shtuar ose hequr programe me del kjo tabele

pic.php

(pra,nuk mund te ekzekutoje komanden)

qe normalisht duhet te jete kjo

3.png

.
Kam lexuar shume dhe ju lutem nese keni ndihme konkrete hidheni,dhe mos permendni Google /pf/images/graemlins/laugh.gif
Me falni per rremujen ne faqe!
Faleminderit.

Truth_Matters

Primus registratum
Re: IIS në XP,Home Edition

Blendi,

IIS nuk vjen me xp home, por me xp pro.

Nuk kam degjuar asnjeri ta kete instaluar ne xp home. Nuk eshte puna t'ja gjesh anen per ta instaluar, kur vete si operating system home edition s'ka suport per IIS.

Kjo eshte me sa di une, por ndoshta jam gabim.

blendiys

Primus registratum

Mor po qe instalohet dihet si 1+1=2 /pf/images/graemlins/laugh.gif ,eshte thjeshte demagogji ekonomike nga Microsoft.Home Edition eshte programuar per perdorim personal ndaj shitet dhe me lire se X Pro apo Profesional.
Imazhi i meposhtem tregon instalimin e IIS-se ne Home Edition.
3.png

Truth_Matters

Primus registratum

Blendi,

Shpresoj qe te kesh te drejte, megjithese akoma jam skeptik nese vertete mund te behet ajo.

Megjithate, nese e ben, te lutem na e thuaj edhe ne ta dime per te ardhmen.

Thanks!

blendiys

Primus registratum

Gjithandej nga kam lexuar,thone qe,praktikisht eshte e mundur.
Dhe vete Microsoft ka ndryshuar disa te dhena ne faqen e saj ne lidhje me IIS per Home Edition,pas testimit te suksesshem nga individe apo kompani.

Mendova qe ketu do gjeja nje informacion me te gjere :shrug: dhe Shqip.
Nejse.

blendiys

Primus registratum

...nese lidh ne rrjet nje kompiuter me Windows Profesional,me vlen IIs-ja e ketij te fundit dhe ne kompiuterin qe perdor?

FLMN!