ibook G4

Prodigychild01

Primus registratum
ibook G4

Desha vetem te shikoj se nga gjithe kjo elite e informaticienve shqiptare ne gjithe boten se sa nga juve punojne me Mac-s.

Une u hapa ne kete bote ne kater muajve te fundit, dhe jam konvertuar pergjithmone. Mac-s cdo gje e bejne shume me bukur dhe thjeshte se PC-te.

Nga ana tjeter perdorin edhe BSD per operating system, qe eshte sistemi me i vjeter dhe me i arrire.

Une sapo kam blere nje iBook g4 me 1GHz processor qe ben njejten pune me nje Pentim 2.4 GHz.

A ka shqiptare te tjere ne Mac Fan Club....

Faust

Primus registratum
Re: ibook G4

Une nuk jam me nje fan i mac-world por e kam provuar nje 4ooMhz Powerbook dhe sinqerisht jam penduar qe e kam shitur. Microsoft ecen perpara duke shfrytezuar injorancen e njerezve ne faktin qe nuk dine se cfare alternativash ka pervec platformes x86
Megjithate dicka te ngjashme mund te hasesh duke provuar nje linux apo bsd. Perdorin te njejtat librari grafike si ato dhe Mac.

Prodigychild01

Primus registratum

400Mhz me zor e shtyn Panther OS. Per kete duhen te pakten 600 Mhz dhe nje sasi e madhe RAM. Prandaj mos u b shume pishman qe e ke shitur. Nje iBook G3 i ri sot shitet per 700 dollare keshtu qe nuk eshte dhe aq keq per nje laptop.

Ne New York, ku eshte dhe qendra e botes, 30% te perdoruesve kane Mac-s. Shyqyr qe mu hapen syte dhe mua...

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Faust:
[QB]Microsoft ecen perpara duke shfrytezuar injorancen e njerezve ne faktin qe nuk dine se cfare alternativash ka pervec platformes x86
Diku te ka zene veshi psh. RISC me i mire se x86. E vertete. Per te pasur haberin se ku jane avantazhet nuk ja ke.

x86 doli si cheap. PC doli si version me i lire i Mac. Ketu qendron forca e Microsoft jo tek easy GUI po ashtu. Cheap. Pse nuk ble Sparc workstation per vete? Jane me te fuqishem. Nuk jane cheap.

Admirali

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mr^AMD:
[qb] S'kam leke se e dija une se care do te blija po he [/qb]
E drejte ajo, sepse po te kisha nja 3000$ kisha blere nje cope histori. Qe te jeni me te qarte, Virginia Tech ka nxjerre ne shitje disa prej Apple MAC qe ka pasur, keto Apple gjithsej kane qene 1100 dhe kane formuar nje nga kompjuterat me te fuqishem ne bote, ne vend te trete me duket se kane qene, mqs Virginia Tech i beri upgrade po me produkte te Apple, disa prej ketyre MAC "te vjeter" i nxorri ne shitje, www.macmall.com posedon disa cope per shitje, dhe jane nje mrekulli me vete, se bashku me kompjuerin merrni dhe nje leter te firmosur nga Virginia Tech qe identifikon produktin si pjese e superkompjuterin qe ka perdorur universiteti. Kesaj do thoja nje investim i mire, nje pjese e historise se Virginia Tech. Ja dhe konfigurimi:

Apple Refurbished Power Mac G5 Dual Processor 2.0GHz G5 SuperDrive System Only *No Modem*
Dual Processor 2.0GHz PowerPC G5, 1GB DDR SDRAM (2x512MB), 160GB ATA Drive, SuperDrive, ATI RADEON 9600 Pro, NIC, 3-USB 2.0, 2-USB 1.1, 2-FW 400, 1-FW 800, AP Extreme Ready, *No Modem*

Faust

Primus registratum

Fillimisht postuar nga The Koperton:
[qb]
[QB]Microsoft ecen perpara duke shfrytezuar injorancen e njerezve ne faktin qe nuk dine se cfare alternativash ka pervec platformes x86
Diku te ka zene veshi psh. RISC me i mire se x86. E vertete. Per te pasur haberin se ku jane avantazhet nuk ja ke.

x86 doli si cheap. PC doli si version me i lire i Mac. Ketu qendron forca e Microsoft jo tek easy GUI po ashtu. Cheap. Pse nuk ble Sparc workstation per vete? Jane me te fuqishem. Nuk jane cheap. [/qb]
O kopertono!!!
Ti qeke teper interesant mer. Une nuk kam degjuar po ti paske degjuar aq shume sa influencohesh me teper se sa une.
Une nuk do blija SPARC por do blija nje multiprocesor po x86, jo per gje por nuk jam teper i terhequr nga mania e nje superkompjuteri per te bere perpunim video apo audio.
Me behet qejfi per ty qe ke neper duar nje bolid dhe kenaqesh me shpejtesine llogaritese te tij. Por cfare ben ti me ate pc? Mos valle e perdor per perpunim dokumentesh, apo per grafike, apo per perpunim audio, apo per database? Me siguri qe vetem per nje apo dy prej ketyre.X86 ka vecantine qe i ka te gjitha ne nje shkalle te mesme.(Kuptohet qe ky eshte nje opinion personal, dhe me gjithe qejf pres dhe kundershtimet mundesisht te aresyetuara)
Une kenaqem me pc tim kur i bej overclock dhe e rris 100 MHz. I bej modifikime te ndryshme konfigurimit te pc sipas qejfit. Une jam ZOT i pc tim.Ti? Skllav i pc se dikujt tjeter. /pf/images/graemlins/smile.gif
Reply pls.

koppertoni

Primus registratum

Une jam ZOT i pc tim.Ti? Skllav i pc se dikujt tjeter. /pf/images/graemlins/smile.gif
<<<Reply pls.>>> [/QB]
Degjo gezohem qe je zot i PC tende. Te lutem mbase te kam ofenduar. Shkrova liresise e x86 asgje me teper. Discharge the comments on sparc.

^_^

Primus registratum

Cuna!

Mac eshte Mac, Pc eshte PC, ndryshimi me i madh nuk eshte vetem ne procesor qe mac perdor nje risc te motoroles (te pakten deri vone ate ka perdorur) dhe pc perdoin x86, problemi eshte me shume ne bus mac sot punon me 128 bit gje qe pc nuk e arrin dot, kjo eshte ajo qe i jep performance te mire perpunime grafike etj etj,

psh nje g4 dual 800 me te njejtat parametra te jerat njelloj me je pc tek procesor piv 1.7 ghz me testet e intelit vete ne imazhe perpunuse dy dimensionale te themi photoshop e corel doli rreth 2.7 here me efektiv se sa inteli, dhe kjo fale shpejtesise se madhe te komunikimit midis procesorit, dhe memorieve te cilat aksesohen teorikisht 4 here me shpejt se sa ne nje x86 platforme, megjithate edhe platformat x86 sot po kalojne pak nga pak ne 64 bit, e shume shpejt ne 128 bit, ceshtja mbetet problematike tek ajo qe kush i ka keto monopole, bill gates , ky qelbesire e madhe ka microsoftin dhe nje pjese te mire te aksioneve ne mac mos u cudisni, une per vete ja ndryshoj gjithmone drejtorine windows nuk e ve c:/windows por c:/billpler /pf/images/graemlins/smile.gif ,
Sa per ibook 400 mhz mos u bej pishman une ne fakt nuk kam pas asnjehere ibook por powerbook g3 dhe te them te drejten me 32 kb cache /pf/images/graemlins/frown.gif ishte nje makine qe sucks shume, e keqja tjeter eshte se pjesa me e madhe e botes kane shume me te lehte aksesimin e nje PC se sa te nje MAC, eshte me e shperndare, e mire e keqe fiton gjithmone ai qe eshte me shume nuk ke c'i ben.

Tek MAC mua me tremb vetem nje gje sa here perdor mac kur me nxjerr bomben nuk e kam ket ndjenje tek pc sepse pc-se ja pip mamin po te ma beje kurse mac-ut nuk kam ci bej nuk kam asnje lloj suport per mac ne shqiperi.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ^_^:
[qb]
Tek MAC mua me tremb vetem nje gje sa here perdor mac kur me nxjerr bomben nuk e kam ket ndjenje tek pc sepse pc-se ja pip mamin po te ma beje kurse mac-ut nuk kam ci bej nuk kam asnje lloj suport per mac ne shqiperi. [/qb]
haha,lol

book of dreams

Primus registratum

iBook G4 është i mirë , po PowerBook g4 është fantastik fare ,
si do që të jetë , MAC ka pak përqindje në treg ...por në shumë fusha është më profesional.
Po më duket se po punohet që në verë të dali një powerbook G5 , unë jam në pritje ,

Prodigychild01

Primus registratum

Powerbook G5 do ti duhet shume me teper kohe se ne vere. Apple vetem para nje jave leshoi linjen e re te Powerbook G4 me rritje te fuqise se procesoreve nga 1.25 GHz ne 1.5 GHz.

Une po mendohem me marre nje PowerBook G4 kete vere. Vallaj i thone 2500 kokrra, nuk jane lire... :idea:

zog

Primus registratum

haha, ne una kam mac (kater vjet tashme), por kam dhe pc (notebook). sa anej sa kenej mnjf.