I need your help

student81

Primus registratum
I need your help

Pershendetje te gjitheve,

Une jam student i Elektronikes dhe tani do bej nja nje muaj stazh. Me duhet te merrem me diçka ne lidhje me Kompjuterin por nuk e di se çfare mund te jete me e lehte dhe me me vlere. Çfare do me keshillonit ju?
Database Systems, SQL, Operating Systems, Network apo ndonje gje tjeter. Keshillat tuaja jan shume me vlere. Ju lutem te shkruai nja dy rreshta dhe nese keni ndonje reference te ma jepni... liber a website...
Ia kalofshi mire...

Prodigychild01

Primus registratum
Re: I need your help

Lal,

Pyetja jote eshte shume e pergjithshme. Qe te jesh nje inxhinjer informatike duhet te dish pak per te gjitha keto fusha. Qe te specializohesh ne njeren prej tyre duhet ta mbledhesh mendjem mire, se keto jane "800 lbs gorillas" sic i thone ketu ne Amerike.

Asnjera prej fushave qe permend nuk eshte e lehte. Cfare te duket ty me interesante, ate duhet te ndjekesh. Une specializohem ne Networking, po kjo eshte nuk eshte fushe me vehte se lidhet ngushte me Sistemet Operative. Psh ne pune duhet te menaxhoj nje rrjet me 400 kompiutera e rreth 20 servera. Sidoqe fusha eshte networking, prape me duhet te di shume per Windows Server, Mac OSX server, Unix, Linux, dhe shume programe qe "jetojne" ne keto servera.

Ne qofte se je i apasionuar pas ketyre gjerave ke per te dale i fituar. Ama duhet ta marresh parasysh se ke per tu hedhur ne nje pus shume te thelle, ku te presin mijera faqe dokumentacion e manuale.

Referenca e website nuk kam cfare te te jap pervec kesaj ku diskutohen karierat e ndryshme ne Amerike. Edhe ketyre ju ka kaluar pakez koha...

http://cis.wku.edu/jobtypes.html

Hajt shendet e urime... (edhe po ndryshove me mendje per karrieren, me pak konkurence per neve te vjetrit)

lir

Primus registratum
Re: I need your help

do te bosh dicka interesante? nje mish mash i lezecem eshte robotics..controll systems ne lectrical dhe mechanical yellow cnary..kshu qe dhe prodigy te flej rehat naten : /pf/images/graemlins/tongue.gif