HTML

Kordelja

Valoris scriptorum
HTML

Cuna 16 faqe me tema dhe asnje per HTML /pf/images/graemlins/cry.gif ose ka e une u qerrova se kontrolluari ndaj s'i gjeta dot. /pf/images/graemlins/cry.gif

Shif si eshte puna;

Po perpiqem te mesoj HTML, por nuk duket te jete aq e thjeshte sa cdo doja une (jo sa c'e prisja e...)

Pas kerkimeve qe bera ne rrjet gjeta kete programin Site Spinner i cili, sipas pershtypjeve te perdoruesve, duhet te jete program i lehte ne perdorim. S'e kam perdorur ende ndaj s'di c'te them.

Me pas, shkarkova DreamWeaver, ma merr mendja se te gjithe mjeshtrat e design e dine c'eshte dhe po bej Tutorial qe eshte aty ne HelpMenu e me c'duket po ndertoj i faqe per Trio Motors /pf/images/graemlins/laugh.gif packa se s'me pelqen. Jam diku tek fundi i Tutorial edhe ma ka nxire jeten edhe s'kam mesur asgje konkrete deri tani.

Kapacitetet e mia ne programim jane diku afer zeros me modesti dhe afer 1-it pa modesti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mendoja (sic me thane) se po te beja kete Tutorial-in do behesha mjeshtre /pf/images/graemlins/laugh.gif, po e mbaroj dhe jam nul po aq sa ishe dhe bilanci pergjithshem eshte qe po bej nje faqe qe me tregon me hapa c'duhet te bej, s'me pelqen si tematike dhe c'eshte me e keqja s'kam mesuar gje hic /pf/images/graemlins/laugh.gif

Si i behet? Ndonje sugjerim per fillestaret dhe mosnjohesit e ndonje gjuhe programimi? /pf/images/graemlins/confused.gif

pogal

Primus registratum
Re: HTML

Keshilla ime te fillosh nje here on line. Ka site plot ku te japin hapsiren gratis, ( me emra te gjate) e fillo te besh ndonje gje.
Ose me FrontPage se te duket sikur punon ne Word.
Po per mendimin tim mos humb kohen me DreamWeaver pa ditur asgje. Humbet kohe.
Po nje liber, te lexosh cik teori nuk do ishte keq.
ke www.pcalbania.com do botojme cik me vone nje tutorial por per momentin nuk eshte mbaruar.
Bye.

optimus

Primus registratum

Per mendimin tim HTML do te ishte shume e varfer per te bere faqe interneti interesante pa patur edhe pak njohuri nga javascript.
Nuk e kuptoj pse do ta lodhesh trurin me HTML kur ke frontpage apo Swish qe nga kombinimi i tyre behesh nje profesioniste e vertete.
Per momentin vetem llafe kam po se shpejti mund te te tregoj se si mund ta gjesh kete programin swish (vetem duke perdorur gjerat e tij te gatshme te del sa te duash pastaj meson se eshte sh.i bukur dhe i lehte).
Bye

Kordelja

Valoris scriptorum

Cdo gje qe ka si parashtese apo prapashtese JAVA s'ben per mua dhe nese do e dija qe kesaj pune do i dale koka heret a vone ne dicka qe ka lidhje me java, e harrova qe tani kete pune sepse literalisht e urrej /pf/images/graemlins/laugh.gif Une s'arrita kurre te mesoja drejt java pasi s'dilja dot nga "logjika matematike" gje qe shkon totalisht ne kundershti me kete gjuhe programimi. Keshtu pra relatat e mia me JAVA-n dhe femijet e saj /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mua do me duhet se shpejti te ndertoj nje faqe web e cila do kete baze gjuhen HTML (eshte kerrkese eksplicite, jo e zgjedhur prej meje si gjuhe), per fatin tim te keq apo te mire /pf/images/graemlins/booki.gif dhe me pas do kaloj edhe nje test per kete lloj gjuhe. Sic e shihni s'kam nga ia mbaj, HTML tere diten e tere naten /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une jam kokederre kur vjen puna per te mbaruar dicka qe e kam nisur e kete te DremaWeaver do e coj deri ne fund, e kam prishur e kam ndrequr 10 here deri tani e packa se s'kam mesuar gje, do e coj deri ne fund.

Tani po i hyj ketyre Tutorial. Kisha disa link-e te tilla qe me pare dhe tani mu shtuan edhe dy te reja /pf/images/graemlins/booki.gif e me mire po mesoj "basics" me pas te shof a do jem dot ne gjendje te ndertoj, qofte edhe dicka te thjeshte, vete. /pf/images/graemlins/booki.gif

E pohoj qe as jam lodhur ta hap Front page, po nese eshte si te shrkuash ne Word, me duket zgjidhje e mire. Une jam shume familjare me PC e gjithe pislliqet e tij, por jo te ketij kalibri.

Ju cuna jeni te mrekullushem, s'ma merrte mendja se do shkruante ndokush ketu /pf/images/graemlins/wub.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Nuk e ngarkokam dot kryevepren time te pare /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sidoqofte une faqen "time" te pare web e bera dhe eshte e mrekullueshme, kush e ka bere kete Tutorial ne DreamWeaver e di si duket.

Time to move on /pf/images/graemlins/booki.gif

blendiys

Primus registratum
Re: Hmmm

Cuna!
Mund ta vendos WebKameren time ne menyre qe te transmetoje live ne faqen time?
P.S
Pa perdorur ndonje program specifik.

Kordelja

Valoris scriptorum

Shi shi, e ca do jete tematika "live" kshu? /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif...apo do ma bosh si News24 /pf/images/graemlins/lol.gif

Admirali rrofsh /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Admiral, ti deshe me me uru shkarkim te mbare apo zberthim-mberthim te mbare /pf/images/graemlins/cry.gif cilido te ish urimi asnjeri s'ecen /pf/images/graemlins/cry.gif

Erind

Forumium maestatis

O Korde, sille njeher ketu ate kodin qe ke ber deri tani dhe na thuaj cdo te besh dhe ku ke veshtiresi. Ndoshta ta japim nje zgjidhje! /pf/images/graemlins/wink.gif

blendiys

Primus registratum

Do ta mberthej kameren tek penxherja se po vjen dimri dhe kur bie bore duket bukur (mos t'ju rreje menja per 'frames nga dhoma gjumit'). /pf/images/graemlins/laugh.gif
P.S
Fillimisht perdor FrontPage,nuk eshte i nderlikuar dhe mund te krijosh indeksin qe kerkon per 5 minuta.
Amatore!
/pf/images/graemlins/wink.gif

blendiys

Primus registratum

DerAlte, e ke shpjegu bukur por nese fillon me germa kapitale duhet te mbaroje po ashtu si dhe ne te kundert.
Dhe vendndodhja e fotos duhet te jete ne direktorine e (index.htm psh) ose duhet vendosur adresa e URL-se.
Keto jane hapat fillestare qe duhet te ndiqen ne HTML, ndryshe krijohet konfuzion dhe aspak nuk ndihmojme.

Al-Punk

Still here

Korde, po u more shume me libra nuk ke per te bere shume gjera ne praktike. Perpiqu te lexosh vetem nje liber nga ato me siper dhe te shkruash sa me shume vete!

Po nejte tu lexu .... asgje nuk do besh!

Kordelja

Valoris scriptorum
HTML

Ehehehe, cuna do krenoheshit me mua /pf/images/graemlins/laugh.gif

Jo vetem faqen e kam qa /pf/images/graemlins/laugh.gif po edhe imazhet i kam qa po vete /pf/images/graemlins/laugh.gif, per mos te fol per butonat qe i kam qendis /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Faqja ecen per mrekulli deri tani, dmth po te na kishin lene te punonim me DW do e kisha patur me lehte, po dhe kshu me Notepad s'qenka shume keq jo...s'kam ku i ngarkoj faqet ndaj kenaquni me komentet.

Ah, ka ngel faqja kryesore per tu mbaruar, problemi eshte qe ende s'é kam te qarte si do vendos nje table brenda nje frameset-i...tashi kshu logjikisht hahet, por kur ta shoh te mbaruar do gezohem e per ate. Frameset e kam ndertu dhe Menu Bar e Side Bar i kam qendis me Firefox /pf/images/graemlins/laugh.gif

Heren tjetr do ndertoj faqen time e te betohem Evald qe do jete ma e bukur se jotja edhe pse s'do kem aq shume gjona per ta mush sac ke ti /pf/images/graemlins/wink.gif (perjashto qenin, ate e kam /pf/images/graemlins/laugh.gif)