Hebrenj ne Shqiperi.

gisele

Primus registratum
Hebrenj ne Shqiperi.

Do te doja te isha ne kontakt me ndonje person hebre ne shqiperi. une jam vete hebre dhe mqs shumica e tyre u evakuan ne izrael ne 1990, do te doja te dija nqs ka mbetur ndonje gjalle pervec meje dhe famijes sime ;-)

griselda

disku

UNI
Re: Hebrenj ne Shqiperi.

Je tu e kerku ne forum?...Ne forum nuk hyn gjith shqipria /pf/images/graemlins/laugh.gif

albana

Lara Croft

Gisele, a kishte shume hebrej ne Shqiperi nga sa di ti?Po me ata qe iken ne Israel a ke ndonje kontakt?A mendojne tani te kthehen ne Shqiperi sidomos nga situata ne ate vend ku jetojne?

Presidenti

Forumium maestatis

disa miq te ngushte te familjes sime iken ne 90 te gjithe, pastaj kushurinjte e mij hebrenj meqe kane humbur gjurmet dhe ato pas 90'es e mbrapa, patjeter dhe ato ne israel do te kene shkuar!

ne fakt kane mbetur plot ne shqiperi thone qe dhe presidenti te jete hebre pasi kushuri me aleksander moisiun, aktorin e famshem, dhe ai hebre.

po s'ma merr mendja se ato qe kan mbetur jane te lehte identifikueshem.

di qe kane apsur nje faqe ne internet cifutet shqiptar, e s'di a eshte me, po shadow of self mund te tregoje me mire /pf/images/graemlins/smile.gif

gezim lame

Primus registratum

Fillimisht postuar nga gisele:
He mor daj, spaska mbet asnje kembe hebre ne shqiperi eeee??
Njoh une dike qe jetonte ne shqiperi te pakten deri para se te vija ketu ku jetoj tani.
Nese jeni e interesuar per me teper me dergoni PM.

AnaBlue

Forumium maestatis

Tema transferohet tek Anetaret e Forumit. Kjo teme nuk ka te beje asgje me Teologjine, kurse tek Anetaret e Forumit do jete me lehte per te kontaktuar te njohur.

gisele

Primus registratum

Fillimisht postuar nga albana:
[qb] Gisele, a kishte shume hebrej ne Shqiperi nga sa di ti?Po me ata qe iken ne Israel a ke ndonje kontakt?A mendojne tani te kthehen ne Shqiperi sidomos nga situata ne ate vend ku jetojne? [/qb]
po me thene te drejten, une se di as vete se ku jane keta te shqiperise tone. e di qe se kane ndermend te kthehen ne shqiperi. situata ne izrael nuk eshte aq dhe e frikshme si e bejne mediat. me ata te izraelit nuk kam asnje kontakt se une pervete kam qene 6 vjece kur iken dhe smbaj mend gje.. kshu qe...

Florus

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga gisele:
[qb] He mor daj, spaska mbet asnje kembe hebre ne shqiperi eeee?? [/qb]
jo!

p.s. hebre me dialekt tironc...mahhh :eek: :confused:

nothing

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
po me thene te drejten, une se di as vete se ku jane keta te shqiperise tone. e di qe se kane ndermend te kthehen ne shqiperi. situata ne izrael nuk eshte aq dhe e frikshme si e bejne mediat. me ata te izraelit nuk kam asnje kontakt se une pervete kam qene 6 vjece kur iken dhe smbaj mend gje.. kshu qe...

[/ QUOTE ]

hebrej ne Shqiperi normal qe ktej vijn duken nga iher se ne Izrael i thojn SHQIPTAR e ne SHQIPERI i thojn CIFUT

po ti mi zogu vogel si ndjehesh SHQIPTARE apo IZRAELIANE

nothing

Primus registratum

ahhh se harova gisel...

ne Vlor sec ka qen nje varrez me hebrenj... pronari i tokes ku ndodheshin varret i shkatrroj dhe i ka fundos ne det te shkretet eshtra...

AL PACINO

Forumium praecox

Me hebrenjt ne shqiper me ka lan shum mbresa,nje ngjarje ndodhur me 1943,kur gjermant,zbuluan se ne shpin e nje shqiptari,u gjeten dy hebrenjt,dhe i zoti shpise,i shpetoi ato,duke i thon gjermanve se po te qellosh mbi to do qellosh dhe mbi mua,dhe e gjithe familja,sepse shqiptari,nuk e ka zakon ti vrasesh te ftumin ne shpine e tij,perkthyesi shqiptare(noj ballist)i shpjegon me hollesi zakonet tona.
ky ebreo jeton ne izrael tani,dhe e tregon me shume,kenaqsi,dhe krenari,kete histori.
Kam pas nje idhull,dhe ajo ishte ebreo,emrin e ka ANISA MARKARIAN

i_own_u

Primus registratum

hollandezi... ka qen rren ajo historia plako,

jo per gjo po me kujtohet shum mir... ai vit ka qen 1943 (janar) ai ushtari kam qen un dhe e di si shkoj muhabeti...? ja se po ta shpjegoj me pak llaf

doli i zoti i shpis dhe e pyta m'kan thon qe ti ke nje cifut n'shpi po tha... Ok dorzoje se do e dergojm per pytje n'ushtri... po ai m'paguan buken qe hajm te gjith ne si shpi u pergjigj... ja futa nje shpull plakut e hudha n'tok doli farefisi e duke mu lut qe amon se o azmatik mos e ngacmo ja ku o qeraxhiu (cifuti) mere...

e mora dhe e hypa n'tren po se ku shkoj se di /pf/images/graemlins/shrug.gif po mesiguri ne tum si dhe shum te tjeret dhe ai