hard disk te ri

jamaika

Primus registratum
hard disk te ri

mos ma varni per panjohurin se tani ja kam filluar ta marr serizisht kompjuterin.doja te dija se si te beje nje harddrive te ri ne kompjuter.ti beje nja 4 a 5 se behet me kollaj disk defragmenteri.

GuJack20

Primus registratum
Re: hard disk te ri

/pf/images/graemlins/smile.gif E ke fjalen te ndash Hard Diskun qe ke ne disa particione???

Mund ta besh me PartitionMagic (www.powerquest.com) por eshte njecike si pune per eksperte...megjithate ti provoje njehere por kij kujdes...

jamaika

Primus registratum

ate qe the ti kisha nedermend te thosha po e paske me te futur.nuk kam kurajon ti futem thell thell punrave qe si mabroj dote.a di ndonje menyre me pak eksperte?

ludwig

Primus registratum

Menyre me pak eksperte eshte te marresh nje 'ekspert' per ta ber ate. Nqs do ta besh vete te jap nje keshille: lexo perpara se ti futesh kesaj pune.

shendet

GuJack20

Primus registratum

/pf/images/graemlins/smile.gif Provoje lale po he..maksimumi do te te humbi gjithçka qe ke ne PC. Hidhi te gjitha dokumentat e rendeishme ne Cd dhe provoje..edhe po ndodhi gje i rikthen dokumentat nga CD... po s'gabove s'meson.

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga rjam:
[qb] mos ma varni per panjohurin se tani ja kam filluar ta marr serizisht kompjuterin.doja te dija se si te beje nje harddrive te ri ne kompjuter.ti beje nja 4 a 5 se behet me kollaj disk defragmenteri. [/qb]
Varet dhe ca Windows ke dhe ne ca gjendje eshte kompjuteri. Windows nganjehere kur e ndan hard drive i teket te mos ta njohi hapesiren e krijuar ne ndarjet edhe te thote tere kohen qe po te mbaron vendi bosh e budalliqe. Ti mund te kesh sa te duash vend. Kshu u be te kompjuteri im kur ndava hard drive. E nderrova komplet, i rashe shkurt. Tani punon si shpirt.

jamaika

Primus registratum

windows xp kam po brenda kam gjith ato programe te medhaje dhe dosjet fragmentohne shpjet fare.nuk ka ndonje menyre per ta ndare hardiskun direkt nga windousi?

jamaika

Primus registratum

po skam qejf te degjoj gezhmezhet qe bene kompjuteri kur fragmentohet.me duket siku gervish ndonjeri thonjte ne drras.pastaj nuk ka ndonje deme kompjuteri nga fragmentimet e njepasnjeshme?