Greqia kerkon destabilizim te Ballkanit

Ergler

Primus registratum
Greqia kerkon destabilizim te Ballkanit

Shekulli i ri ishte me shume fat per kombin shqiptar dhe kjo fale ndihmes se superfuqise me te madhe te botes USA.Presidenti Bush, i cili per ne shqiptaret eshte dhe do te mbetet nje mik i madh dhe i cmuar.Ai hyri ne analet e historise se kombit tone si burrshtetasi qe i ktheu dinjitetin dhe vendin e merituar shqiptareve si ne rajonin e Ballkanit,por edhe ne kontinentin plake.Bota e shikon ashtu sic eshte ne te vertete ate.Ai vertet ka deshtuar ne politiken e tij te jashtme me Luften ne Irak,por kjo ishte nje gje shume fatesjellese per kombin tone.Mendoj se Pavaresia e Kosoves dhe futja e Shqiperise,Kroacise dhe e Maqedonise se afermi ne NATO jane fitore ngushelluese per Bushin,por per ne jane koincidence shume e madhe historike.Ne vertete duhet te jemi te gezuar si komb,por gjithmone simbas mendimit tim Greqia kjo lavire e ndyre ka punuar dhe vazhdon te punoj e luftoje kunder interesave te shqiptarve ne rajon dhe ne dobi te mikes se saj te vjeter shovene Serbise.Preteksti i emrit te Maqedonise eshte nje absurditet i monarko- fashisteve te dikurshem grek.Kushdo e di qe kjo eshte nje artifice greke ,sepse Maqedonia kjo krijese e vogel nuk ka per te pasur ndonjehere pretendime territoriale karshi Gerqise 5 here me te madhe se ajo.Pastaj,futja ne NATO i perjashton keto pretendime,por halli i ketyre palacove eshte te destabilizojne situaten ne rajonin tone.Me veprimin e tyre djallezor ata po tentojne te ngjallin e inkurajojne nacionalizmin ekstrem dhe t'ju japin krahe ultranacionalisteve serb tani ne kete pragzgjedhjesh atje.Bushtra Greqi me ane te refuzimit te hyrjes se Maqedonise ne NATO e di shume mire qe demtohen interesat e shqiptarve si ne Maqedoni,Kosove gjithashtu ketu perfshihet edhe Shqiperia.Ky palo shtet mendon se me pranim e Shqiperise ne NATO ,per te cilen nuk gjente dot argumente per ta kundershtuar,konsolidohen pozitat e shqiptareve ne rajon.Ajo e di se ne shqiptaret e duam Ameriken,ndersa greket e urrejne ate dhe do te vije nje dite qe me ndihmen e tyre ne shqiptaret do te behemi faktor determinues ne rajon dhe pse mos te thuhet se do te bashkohemi nje dite ne nje shtet te cilit ata i tremben.Ata i tremben edhe faktit se do te ngelen ne hije e nuk do te jene me lideret e Ballkanit.Duke qene xheloze,ata po mundohen me menyra te ndryshme te pengojne me menyra te ndryshme integrimin e rajonit ne NATO dhe ne BE.Nacionalistet greke ne bashkpunim me ata serb po bejne ceshte e mundur ta kthejne rajonin atje ku ishte para nje dekade.Nacionalistet serb nxisin ata maqedonas me qellime te mbrapshta per te kundershtuar gjetjen e konsensusit per emrin e shtetit te FYROM.Nje nga keta konservator eshte edhe vet N Gruevski,i cili ka deklaruar ne parlamentin Maqedonas se,ju shqiptaret harrojeni perdorimin e gjuhes shqipe si gjuhe zyrtare ne Maqedoni.Pra edhe ky nuk qendron me larg se serbet e greket ne lidhje me problemin shqiptar,vetem se ketij te fundit i eshte zene koka me dere,sepse gati 30% e popullsise shqiptare jane faktor percaktues nqse Maqedonia do te ekzistoje.Keshtu ai nuk ka nga ja mban,prandaj lekundet qe ta njoh apo mos ta njoh shtetin e Kosoves,njekohesisht eshte i detyruar te vazhdoje integrimin e vendit ne NATO dhe BE,sepse ndryshe shqiptaret do t'ja vene topet ne bige.Pra ndyresira Greqi po mundohet te sabotoje integrimin e rajonit ne Europe dhe te inkurajoje ultranacionalistet shesheljane tani ne prage te zgjedhjeve parlamentare ne Serbi.Por une jam i mendimit se Amerika do t'ja djeg letrat ne duar ketyre bastardeve.Europa tani e ka kuptuar se nuk i intereson te kete konflikte ne juglindje te saj,sepse do te rrisnin koston per te.USA dhe BE kerkojne ta eleminojne edhe ate pak ndikim serb ne rajonin tone.
Si perfundim po vjen koha qe monarko-fashistet e Ballkanit t'i sfidoje koha dhe era e re qe po fryn per ne shqiptaret.

cufi_bardhit

Primus registratum
Re: Greqia kerkon destabilizim te Ballkanit

Sikur tema te kishte nga 1 deri ne 5 yje per te vleresuar shkrimin tend, pa dyshim qe nga ana ime do kishe 6 yje.

OROSHI

Primus registratum

Elektriko,nuk besoj qe Maqedonia e meriton(i takon)te mbaje nje emer kaq me peshe ne Ballkan biles edhe ne te gjithe boten,apo jo.Tjeter qe greket jane pederasta,por maqedonet edhe keta jane njesoj.
megjithse nuk i du fare greket,nuk do u hidhja ne anen e maqedonsve!

olti

Neo

Te njejten gje mendoj dhe une. Pavarsisht se kush jane greket dhe cfare na kane bere, ne kete rast kane relativisht te drejte, ose se paku me shume se sllavet e IRJM.
Duhet te ruhemi me shume nga ata qe as vete se dine se c'jane se sa nga greket tinzare.

Ergler

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Sami_Yan</div><div class="ubbcode-body">Sikur tema te kishte nga 1 deri ne 5 yje per te vleresuar shkrimin tend, pa dyshim qe nga ana ime do kishe 6 yje. </div></div>

Thank you Mrs Erdogan!Ju jeni nje mik e patriot i vertet!
Dje grket organizuan nje incident te qellimshem me Rajonin policor te qytetit te Himares.Pse ishte i qellimshem?Sot ne Himare shkoi zv/ministri i jahstem i kurves Gerqi.Nuk ishte rastesi ky incident.Besoj bini dakord me mua.Greket dhe serbet te udhehequr e dirigjuar nga kryeprostituta Rusi po mundohen te bejne te pamunduren per te destabilizuar rajonin ballkanik,tashme ne nje paqe te brishte.Qellimi dihet eshte anti shqiptar,jo kunder shkijeve te FYROM-it,sepse edhe keta jane njesoj te ligj.Do te isha i gezuar sikur GWBushi te ishte edhe nje mandat tjeter president i USA,ne menyre qe korofillakeve te Athines t'ju jepte nje shuplake si vellezerve te tyre sllave,per Camerine dhe pronat e camerve.Nqse kandidati republikan do te fitoje dhe une shpresoj per te ,nqse Partia Demokrate kandidon koketharin e Etiopise per president,ai do te vazhdoje politiken e ndjekur nga W Bushi.Amerikanet nuk mund ta harrojne sfiden qe ju beri pirivilja Greqi.

cufi_bardhit

Primus registratum

ne ket rast hyn ne skene poezia e Faik Konices ( ja hongsha zemren)
Jo lufte kundra Turqise
Jo kundra mbretit te shqiperise
por lufte per ca shqipetare
qe u lindne tradhetare.

Dhe ta dini se kjo poezi u be ne kohen kur orthodoxet shqiptare te vilajetit te janines po konvertoheshin ne greke. Si pasoje e punes se Shen Kozmait, qe historine e tij e keni tek historia Shqiptare.
E njejta gje po ndodh dhe sot.
Valle do ket jugu te njejtin perfundim?

PS: Elektricisto, ca nga ata qytetaret e tu sikur ua thyen brinjet para 5-6 vjetve ketyre himarjotve. po more vesh se kur do ua thyejn brinjet prap. Please msg privat.

MLK

Primus registratum

Nuk rregullohet kjo pune me te thyme brinjsh /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_naughty.gif Pse kosovaret dhe pjesa tjeter e relublikave ish Jugosllave u ndane nga serbet!? Pikerisht se serbi donte te dominonte, e kush nuk bindej kalohej ne "thyeje" brinjesh.
Rezultati dihet. Nese shteti shqiptar, nuk mbron te drejtat e te gjithe shtetasve te tij njesoj, ka shume vend qe te abuzohet e shqiptaret ose te konvertohen, ose te emigrojne...
Nese shteti kryen detyren e tij, le te vije perdite dhe presidenti grek ne himare, po nuk ja feshkellen me njeri.

Ergler

Primus registratum

Eshte e cuditeshme miq.Himariotet jane shqiptare qe kur banoret e vendit tone te thirreshin me kete emer,ndoshta edhe me pare.Himara eshte nje pjese e krahines se Laberise.Kostumet e saj popullore,kenget,zakonet e traditat jane te njejta.Besoj biem dakord per keto fakte.Shekuj me pare kjo popullsi me qe jetonte ne bregdet i eshte dashur qe te bente tregeti me fqinjin tone te ndyre Greqine dhe si rezultat edhe i politikes famekeqe qe ka ndjekur vendi helen ndaj shqiptareve ortodokse u mesua gjuha e ketyre shkerdhatave vetem me te folur,pa u shkruar.Mbreti Zogoll ju lejoi hapjen e nje shkolle fillore ne fshatin e Himares.Enveri po ua qiu temat,jo vetem atyre por gjithe shqiptareve.
Ne vlonjatet thoshim dikur per keta hele:''Po ngriu deti,keta maskarenj do te ikin me nollana(shapka druri qe perdoreshin ne kohen e laverit)''.Ne ata na kane pasur frike gjithe jeten.Nga ne ata i mbushin pantallonat.Shume mire ju kujtohet dita e votimeve per pushtetin lokal,ku ata pisa ngriten ne Himaren tone flamurin e puffave greke.Mbi 2000 djem Vlore u nisem drejt Himares per ti bere zap.Policet e F Nanos vendosen trupat e nderhyrjes se shpejt ne Llogora duke mos i lene te kalonin.Ata u gdhine gjithe naten jashte duke kerkuar te kalonin,por nuk i lejuan.Mijra te tjere ishin gati te shkonin me cte mundnin dhe flamuret greke do tua kishin futur ne vrimet e grave te atyre muterve.Edhe tani nje shkendije e vogel duhet.Ata nuk kane ku te fshihen,vetem nese futen poshte fustanit te grave te tyre.Se sa trima jane ata duke u cjerr para kamerave te Tv greke e dijme mire ne djemte e Laberise.Sulmi i tyre ndaj Postes se policise eshte i patolerueshem.Prokuroria duhet t'i vere prangat te parit Vasill Bollanos ketij kryeqeni.Ka menyra te tjera per te bere ankese dhe jo te sulmosh forcat e rendit,por kjo do te kaloj lehte nga shteti jone .Fajtoret nuk do te vihen para pergjegjesise.Shteti jone duhet te marre shembull jo larg,por nga Maqedonia e vogel.Jane edhe 4 fshatra te tjere por ata jane zemer patriotesh shqiptare.(Vunoi,Piluri,Kudhsi dhe Qeparoi).Gjithashtu duhet t'ju kujtoj qe edhe ne Himare ka plot djem patriot,qe thone se nuk jemi greke.
I vleresoj edhe mendimet e Milk.Ai ka te drejte.ne jemi nje vend i varfer e plot halle,me politikane hajduter.DIKUR PATRIOTET SHQIPTARE SHITNIN PASURINE E TYRE PER TE MIREN E SHQIPERISE,KETA POLITIKANET E SOTEM ,SHESIN SHQIPERINE PER TE VENE PASURINE.Pra Himara dikur ka qene nje Kooperative bujqesore dhe pensionistet e kesaj kategorie paguhen me nga $ 40 ne muaj.Kjo page eshte e pamjaftueshme per te jetuar keta njerez.Korofillaket duke shfrytezuar kete mjerim e varferi ju kane lidhur nga nje pension 5-6 here me te larte pleqve himariote.Ne vlonjatet kemi nje shprehje popullore e cila thote:''Qeni leh atje ku i japin per te ngrene''.Edhe pleqte e Himares lehin per greket sepse ata i mbajne me kocka.Nuk e dijne keta mjerane se edhe ato pare qe u jep per meshire kurva Greqi,jane mundi dhe djersa e atyre qindra mijrave shqiptare qe punojne per greket.Keta te fundit si pisa qe jane ju marrin pare cdo 6 muaj qe gjoja rinovojne dokumentat e qendrimit.Me ato pare ata mbajne pensionistet e tyre dhe gjithsejt nja 1000 pleq ne gjithe krahinen e Himares.Te na vije inat sa te doje kjo eshte mundesia jone ekonomike me keta shkerdhata politikane te cilet jane ashtu si i pershkrova pak me larte.Te gjitha keto veprime te monarkove te Athines nuk jane koincidenca,por nje plan i perbashket sllavo -grek me qellime antishqiptare,por jam i bindur se do te deshtojne.Keto jane veprime te deshperuara te tyre,perballe sfides amerikane dhe te vendeve me te fuqishme te kontinentit tone.

PS:Mr Erdogan te siguroj dhe mbaje mend nga une, se nuk eshte e larget dita kur djemte e I Qemalit do t'ju japin nje mesim te mire atyre monarkove ne Himare.
Flm

BLEDI.SH

Primus registratum

mir se ju gjeta,i ri ne forum dhe po shkruaj nga athina,me te vertete teper e cuditshme puna eketyre himarjoteve,keta ''vorioipirotet''na dolen me greker sesa vete grekerit,kane ca forume ktej,gjeta nje nje dite dhe cfar nuk skruanin,le me ce ne youtube bejn nemin me video te ndryshme,djema kto jan ultranacinalista,ne forume me shkakun e maqedonise ktu behet nami thua se fitun ndonje lufte,ta pakta jan zerat e qete dhe njerezit me te cilet mund te flasesh si njeri,gjithashtu me bejn cuditje brezat e ri te Arvasniteve,te cilat nuk pranojne me asgje prejardjen shqiptare dhe mohojne gjithcka duke na shar,githashtu dhe ga keta te fundit behet nami ne youtube,bile ne nje forum kisha nje bisede te ashper me nje tqe e mbante veten per arvanitas,nga njera ane me shpjegonte se sa grek ishte nga ana tjeter me fliste dhe shqip,ik o shitur i thash qe ma mban dhwe veten per arvanit.
Elektricisti kam lexuar pothuajse te gjitha postet tua,hallall vlla,u emocionova shum kur the ate per djemt e Qemalit.

jimmy84

Primus registratum

Sa ide brilante qe nxjerr "populli" ore. "Pushken ne krah dhe t`u biem himarioteve dhe gërqve".Dhe po nuk patet kallash, merrni kosa e sopata.

Pale poezite qe na nxjerr nga "thesaret e kombit".

Himara. Gjithmone i ka nxjerre keto probleme qe nga koha e atij Anti-shenjt Kozmait kur e dergonte "Patriarqia". Dhe zgjidhja na vjen tak fak. Armet ne brez dhe oburra. T`ja tregojme vendin grëkut.
Se c`meritojne grëqtë e dime te gjithe. Po vertet akoma keni ide te tilla per zgjidhje me kallashe, edhe anti-tanke? Po mire gerqve po atyre himarioteve, edhe atyre me kallash do u bini? Dhe nga kush vijne ide te tilla? Nga nje lab. Dhe si koke labi qe ka, eshte i bindur qe vetem ai eshte trim, dhe kur t`u veje ky himarioteve me kallash do behen anti-gerq himariotet.

E mbaj mend si sot kur kam pare ata mut flamujsh gerq qe mbushen Himaren. Po me leshonin syte xixa. Po s`kam per ta harruar kurre ama kur pashe vlonjatet qe e moren me vrap per ne Himare me bagazhet e makinave plot me kallashe. Dhe s`kam per ta harruar kurre ate vlonjatin tipik qe u thoshte policeve: C`a keni? Une do shkoj njehere ne fshatin tim te pi nje kafe. Se me kane thene qe eshte bere me vize andej".
Megjithate edhe atehere edhe tani jam i bindur qe eshte bere gjeja me e mire qe i penguan. Ata ishin terbuar (dhe absolutisht me shume te drejte) dhe do benin kasaphane. Dhe kjo thjesht do conte uje ne mullirin e Gërqise.

Himariotet nuk jane pro-greke nga qejfi. E kane mjet jetese. Une jam totalisht kundra kesaj "zgjidhjeje" qe kane bere himariotet por ja qe ata e kane bere dhe ky eshte realiteti. Sikur shteti yne t`u siguronte te njejtat kushte jetese jam i sigurte qe as qe do behej me fjale per "autonomira" apo "nenshtetesi greke". Prandaj kush eshte i irrituar mos t`i bjere samarit po t`i bjere gomarit qe kemi per kryeminister.
Dhe nuk jemi ne shekullin e shtate para Krishtit qe te zgjidhen keto gjera me arme ne brez se late nam. Prandaj do ishte me mire qe mos te marrim flake si pushke jevgu se i bejme nder gerqve. Dhe do me vinte shume keq sepse une e di sesa qejf e kane Gërqine ne Vlore.

Al-Punk

Still here

Faktikisht pervec Kokes se Peshkut qe eshte qelbur, disa persona si Bollano nuk duhet te mbajne tituj apo poste nepunesi shqiptar!
Ne kete pike duhet nje nderhyrje e menjehershme!

BLEDI.SH

Primus registratum

jimmy84 ,jam dakort me ty,keto probleme nuk zgjidhen me kallasha,por ka ne Shqiperi vall,tru qe te din si te merren me situata te tilla;dhe te reagoj ne menyre te menjehershme ndaj cdo provokimi;
-Gjithashtu mendoj se kta zjarre te vogla qe maban akoma ballkani duhen shuar 1 here e mire,sepse sa te jete ndezour qofte dhe nje gace do kemni tencione dhe kjo nuk eshte e mire per asnje popull te ballkanit,ktu gazetat me shkak te nje libri te Carla Del Pontes, kan fillouar te shkruajne githcfar gjerash,si nje shkrim i sotem,ku thoshte se uck po riorganizohet dhe po lyen me vaj kallashat,fliste me emra dhe jepte dhe zonat kou po behej riorganizimi,ne keto raste njeriun con duart perpjet,se nuk gjen dot as fjale per te thene.

Ergler

Primus registratum

O xhimmi84 a mund te na thuash nje zgjidhje.meqe ke tjerrur disa teori ne postimin tend?Ja ke futur kot per disa nga ato xhevahiret e tua.Djemte e Vlores nuk ishin te armatosur fare,prandaj mos genje te lutem.Mjafton prezenca jone atje dhe ata muter i mbushin breket.Kaq duhej dhe ata korofillaket e Himares ,te cileve u ka ngrire deti,nuk do te guxonin me te benin ashtu si po bejne sot e kesaj dite.Une ne shkrimin tim nuk kam pretenduar qe keto probleme mund te zgjidhen me kobure,por as te zgjidhen me mendje te ftohte laluci mor xhimmi.Mund ta dij pak me mire se ty se si duhen zgjidhur ato situata ne kete kohe dhe jam i bindur per kete.A e di ti mor xhimi se nje ekip televiziv i Topchanal shkoi ne Cameri dhe dhjetra agjente greke ju vune mbrapa si qen te terbuar,pa le qe komuniteti qe flet shqip sot e kesaj dite ne Cameri te ngrinte flamuj kombetar shqiptar dhe ndonje z/vendes minister i joni te mbante fjalime para tyre duke hapur dhembet si ai gojaci grek ne Himare.A e di se cdo te benin greket?Mire qe nuk kemi shtet qe t'ju pergjigjet,po ne si popull nuk kemi te drejte te ngrejme zerin tone dhe ndoshta edhe t'ua mbledhim pak rripat ketyre harbuteve?Une mendoj se po.Ne djemte e Laberise nuk kemi nevoj as per njerez si ty edhe per disa qe mendojne si ty.Se kush jemi ne djemte e Vlores e kane thene vete ne kenget e tyre himaritet patriote.Vargu qe shoqerone postimet e mia eshte marre nga nje kenge himarjote qe ju kendon djemve dhe vajzave te Vlores.Jo me kot e kam vendosur ate thenie ne fund qe shoqeron postimet e mia mor xhimmi.Remarku dhe M Tuen kane qene shkrimtare te medhenj,por perseri ngelen te huaj xhimmi.Here tjeter kur te postoj do te ''pyes'' ty xhimmi te na mbash ndonje leksion para se te postoj!Miq te dashur,ne kushtet kur shteti eshte inekzistent gfare duhet te bejme ne si popull?Simbas disa mendjendriturve shkojme dhe ja futim me whiskey ne ndonje pub e behemi thumb e mos ta cajme shume koken qe greket po na shkelin me kembe.Jo miq nuk duhet te rrijme duar kryq,kur ata na vrasin kur na shohin me flamurin tone ,kur na torturojne,na ofendojne.Oficeret e shtetit grek i edukojne dhe u ngrejne moralin ushtareve te tyre duke ju mesuar kenge vampiresh per shqiptaret,se si ti vrasin,t'ju pijne gjakun,t'ju rjepin lekuren e pastaj te bejne brashnje me to etj.Mire politikanet qe kane hequr pantallonat e po i shkerdhejne greket per ate mut karrige pushteti,mos duan njerez si ky xhimi jone qe te bejeme edhe ne si popull te njejten gje?Dihet nga te gjithe se politikanet shqiptare gjate gjithe kohrave e kane tradhetuar popullin e tyre.Kete po bejne edhe keta te sotmit.Te me falesh or xhimmi ,por qenke njesoj me politikanet tane,si Saliu,Fatosi,Edvini,xhuxhi Meta & Co.Une nuk jam dakord me kete nenshtrim e servilizem.Krenaria dhe stoicizmi na ka mbajtur gjalle ne shqiptaret , pa u asimiluar edhe pse kemi vuajtur shume nder shekuj.Nuk e di ku jeton ti xhim por mua nuk me ofendon askush ketu ku jetoj,as polici e as qytetari i rendomte.Askush nuk me ka thene apo detyruar qe te ndrroj emrin nga Ilir ta beje Ilia,Ne ditet e para te ardhjes sime na pyesnin ne se isha myslyman ne menyre qe mos te me jepnin mish derri per te ngrene.Po Gerqia?Ne cdo ore e minute qe shqiptaret jane ne pune,ne autobus,ne tren apo ne market,ne kufi, ofendohen e keqtrajtohen nga ata pisa greke.Pse?Sepse njeriu per te siguruar jetesen e familjes ,sidomos te femijve te tij,i duron me zemer te plasur sepse nuk mund te kthehet mbrapa ne skamje e varferi,por ne thellesi te shpirtit i urren ata gabele me prejardhje nga Afrika veriore.O BLEDI djali Greqia si kurve e ndyre qe eshte, po mundohet t'i hedh benzine zjarrit ,i cili nuk ka mbushur nje dekade qe eshte shuar nga USA dhe vendet e medha Europiane.E gjithe kjo behet vetem me nje qellim te caktuar antishqiptar.Krijimi edhe nje shteti te dyte shqiptar ne rajon i frikson si kurvat greke dhe ato serbe.Do vije nje dite qe Greqia do te jete nje shtet periferik i Europes.Ajo nuk ka fuqi te pengoje ecjen e shqiptarve drejt NATO-s dhe EU.Megjithate ajo po mundohet te ngadalesoj kete ecje para.Me '97 ja ka arritur deri diku qellimit,por tani jo me.Po nuk reagove kundrejt padrejtesive qe te behen ,do vije dita qe do te kthehesh ne skallave e do te vendosin nje zinxhir ne turi e do te heqin zvarre.Nqse shteti eshte inaktiv,vet populli duhet te beje dicka.Provokimet e himarioteve jane te nxitura nga zbulimi i fshehte grek me qellim destabilizues.Ku qenka pare qe keta derra te sulmojne organet policore me ne krye qenin e Omonias Bollano?Nje mesim te mire e do ai i pari.BLEDI mos degjo tipa qe ju ka humbur ndjenja kombetare.Nuk duhet te lekundesh nga patriotizmi qe te karakterizon.Ti e njeh jeten e shqiptareve ne Greqi shume mire,sepse e ndjen cdo dite diskriminimin qe te behet ty personalisht dhe 500000 shqiptareve qe buka e femijeve i ka cuar ne dere te Hasmit.Nuk e ve ne dyshim se edhe ju nuk ju flasin ne emrin tuaj te vertet,por Spiro e vangjel,sepse keshtu ju pelqen atyre pisanjozve.

jimmy84

Primus registratum

O filiali i KESH-it, avash vella se s'te shava détin.
Pike se pari mos bej hipoteza per origjinen e te tjereve kur s'e di hiç. Une jam lab 100%. Dhe nip ne Vlore. Dhe nuk kundershtova mendimin tend per greket. Sec duan greket e di mire ti dhe une bashke. Problemi qendron tek reagimi. Te reagosh si "i forte" dem vetes i ben se nuk i zgjidh njeri gjerat me dhune sot. Te siguroj qe kur i shoh ne TV ata Bollanot&co qe reagimi im i pare nuk ndryshon shume nga ai i joti. Po nuk eshte kjo ZGJIDHJA.
Te te bej nje pyetje te thjeshte?
Qe nga 1913 kur Kosova u perfshi zyrtarisht ne Serbi e deri ne '99 kosovaret nuk kane qendruar nje dite te vetme pa luftuar apo pa punuar per pavaresine. Qe nga kryengritjet me te fuqishme e deri tek organizatat e fshehta patriotike. Po pse e fituan vetem tani? Sepse vetem tani paten ALEATE.

Prandaj per sa kohe qe nuk ke aleate reagimi i dhunshem vetem dem te sjell. Siguro aleatet dhe pastaj ja fut grekut sa t'i drejtohet qafa, dhe te thote "olele bajamet".
Ne nje film shqiptar ka nje shprehje: Ato qe s'paguhen ne vend, shenohen ne defter.

Ndersa ato "servilizmat" dhe "nenshtrimet" e mia per grekun nuk e di nga i gjete po fantazi te pasur paske.Per te mos folur pastaj per "humbjen e ndjenjave kombetare". Ti shoku ndjenjat kombetare i paske vetem tek pushka. Per ty dmth ndjenjat kombetare nuk mund te jene ne mendje?

Ajo qe ti nuk dallon eshte "deshira" nga "mundesia". Deshirat e cdo shqiptari qe sheh Bollanon ne televizor jane shume te aferta kupton ti. Po kur vjen puna per mundesi ndryshon puna.

Wii

Grupi i të moçmëve!

jam dakort me jimmy kur thote qe ne jug qendrimi pro-grek eshte bere mjet jetese. cilet jane ato qe do preferonin te jetonin me 60.000 leke pension kur tjetri te ofron 300-400 euro ne muaj nese thua qe je minoritet dhe nderron emrin? eshte mese normale qe greku do perfitoje nga cdo dobesi qe ka qeveria dhe del tani e thote qe tokat ne jug jane toka greke! ne kete rast fajesoj qeverine qe rri urte e nuk ben asgje dhe shikon se si greku perparon ne jug! nese do kishte qene nje shtet i forte i joni,do bente qe banoret e jugut te mos kishin nevoje te mbaheshin nga greku! e pastaj del Bollano e thote qe Greqia ndihmoi shqiptaret duke hapur kufinjte!te iken mendja kur degjon kto gjera!
sa per Bollanon,ai duhet te hiqet direkt nga vendi qe ka dhe te gjykohet per fjalet qe ka thene! partia omonia nuk duhet te ekzistonte fare si parti,kurse ne jo vetem qe e kemi lejuar,por kemi shtuar nje grek ne qeveri! puna eshte qe politikanet tane jane shume te zene me ruajtur karriket dhe keto gjera do ti anashkalojne si dicka pa vlere...nderkohe greku,ridizenjon hartat e minoriteteve me vende ku nuk ka minoritete!

Ergler

Primus registratum

Wii nuk eshte e vertet qe ne jugoret qenkemi pro grek.Paske mendime teper te gabuara mor djale per jugun.Jane nje pjese e tri fshatrave ne Himare dhe askush ne jug nuk i do ata shkerdhata.Po i kujtoj nipces se gjate luftes se dyte boterore me 1940-n greket mbrriten gjer ne qafe te Kicokut dhe ne Kurvelesh,duke vrare e keqtrajtuar popullsine e ketyre zonave.Tani duan qe ketyre ushtareve pushtues t'ju ndertojne varreza,edhe me kocka te femijeve shqiptare ne Kelcyre e diku tjeter.Pse?Pergjigjen ma jepni ju.Une i di mundesite e pakta qe ka shteti jone,por te drejten e fjales per te mbrojtur vendin tone nuk ua ka hequr askush.Ne nuk jemi koloni greke fundi fundit.Deklarata te tilla te bera nga zyrtaret greke dhe nga disa hale burra si Ballani i Himares ju duhet dhene pergjigja.Shikoni qendrimin e shtetit maqedonas.Nuk i trembet syri fare nga palacot e Greqise dhe ju jep pergjigjen e merituar.Po politikanet tane?heqin poturret dhe kur i qellojne me pellembe ne njeren faqe,ju thone na bini edhe ne tjetren.Kjo eshte e pafaleshme.Nuk rrihet gjithmone me koken ulur dhe i bindur para disa faqezinjeve.Pergjigja simbas meje eshte qe Bollano qeni te pergjigjet per shkeljen e Kushtetutes se R Shqiperise.Me nje fjale presidenti i vendit te urdheroj shkarkimin e tij nga posti i kryetarit te bashkise dhe te shkoje per ndjekje penale.Xhimi une nuk kam kerkuar asnjehere qe te ngrejme pushket kunder himarioteve,sepse edhe ata jane shqiptare,por kur shkelin kushtetun te pergjigjen para drejtesise.Nqse nuk behen keto qe permenda atehere ne si popull duhet t'ju tundim kembet e t'ju terheqim veshin,sepse e meritojne.

jimmy84

Primus registratum

Elektricisto,une nuk po flisja per ate qe meritojne ata ndyresirat e Omonias apo PBDNJ-se. Se cfare meritojne eshte si ajo batuta e filmit "Guret e shtepise time" qe i thote:

E di se c`do ky? -He c`do? -Ate qe kemi ne mendje te gjithe.

Edhe une kur i shoh Bollanot apo Dulet qe me kapardisen te njejtin reagim me ty kam. Po e di qe Bollano eshte nje cope idioti qe s`e hane as qente. Dhe nuk i duhet prere gjuha Bollanos po i duhen prere "dockat" grëkut. Priti duart Athines dhe e kafshon vete gjuhen Bollano dhe Dule.

Kjo nuk do te thote qe ai plehra nuk duhet shkarkuar. Po s`ma ha mendja t`a beje ai Hajvanologu.

Ergler

Primus registratum

Ok,OK!Po qendrimin prej cipciu te qeverise sone si e gjykoni ju Xhimo?Cfare do t'i ndodhte nje politikani shqiptar te atij rangu si greku i cili ishte ne Himare e te hidheshin parulla antikushtetuese nga camet ne Cameri?Po te ndodhte ne Maqedoni?Le ta provojne greket kete qe bene ne Shqiperi ta bejne ne FYROM!Nje ekip i TOPCHANEL shkoi ne Cameri dhe dhjetra kalece greke ju vune mbrapa duke bere presion te hapur mbi gazetaret.Puna ju be e pamundur,bile u desh qe R Xhunga t'i telefonnte ministrit Basha per t'i hequr qafe halet e ASFALJE-s greke,megjithate ata benin vezhgimin nga larg perseri.Per keto probleme duhet kujdes,por ligji duhet zbatuar me vendosmeri e pa hezitim,sidomos kur shkelet sovraniteti dhe kushtetuta e vendit.Meqe Kushtetuten e R Sh PD nuk e ka votuar prandaj e shikon si nje lecke edhe Saliu i dashur xhimi 24 vjecar.Pse ore te cburreruar e pa dinjitet do te shkojme drejt EU?Ketu ne Angli,anglezet thone se Europa (kushtetuta) nuk na i merr dot sovranitetin.Pra sic dihet ajo eshte sabotatorja kryesore e kushtetutes Europiane.Eshte krenari te kesh lider qe dijne ta mbrojne me fjale e me ligje sovranitetin e vendit te tyre.Po politikanet tane? Jane tradhetare te gjithe.Po te shohesh historine ata e kane shitur ne forma te ndryshme vatanin.

jimmy84

Primus registratum

Nuk e kuptova ate pyetjen qe shtron ne rreshtin e pare. Pse ke ndonje iluzion qe une jam i kenaqur qe kryehajvani jone nuk flet asnje fjale per Himaren? A thua sikur Himara eshte ne Taxhikistan dhe eshte "ceshje e jashtme"? Qe vazhdon te na flase per marredheniet e "shkelqyra" qe kemi me Gerqine?
Pastaj ti ke ndonje iluzion qe Berisha po ta kishte votuar kushtetuten do sillej ndryshe?

Tani meqe more Angline si shembull. Ke quan "lider qe mbron sovranitetin" ti? Ate Braunin? Apo Blerin? Keta bejne "patriotin" kur flasin me Gjermanine apo Francen dhe s`pipetijne para Amerikes. Apo e kam gabim?

Shiko une ta thashe qe jam dakort me ty per punen e dinjitetit etj, po ne po flisnim per politiken. Dhe ne politike nuk ka "ndjenja delikate" tip patriotizem, dinjitet, sovranitet etj etj. Ne politike ka vetem nje parim "PUSHTET dhe INTERES" (ne thelb jane e njejta gje).
Edhe ai Karamanlisi apo ai Kryepeshkopi grek nuk jane anti-shqiptare se jane "patriote" dhe "duan vendin e tyre" apo "jane krenare qe jane greke" po thjesht duan me shume pushtet. Dhe "nacionalizmat" i shesin per turmat pa tru qe i perdorin si begetite per qellimet e tyre.
E keqja e Shqiperise eshte qe politikanet tane nuk jane vetem te pamoralshem (si gjithkund) po jane edhe "te rinj" dhe si rrjedhim nuk mund t`a ngrene shume zerin se ka ca me "te vjeter".

Nejse, muhabet i kote se une flas "si jemi" ti flet "si duhet te jemi". Dhe ti e sheh problemin tek personi/at une e shoh tek sistemi. Pra sistemi ky eshte dhe keto jane produktet dhe pasojat e tij duam apo s`duam ne.

Ergler

Primus registratum

Une e shoh problemin tek sistemi ne radhe te pare,pastaj edhe tek personi.Ti e di shume mire historine e bejne ''individet'' ose lideret,per ata shkruan historia.Pra turmen nuk e llogarit njeri,sidomos ne Shqiperi.Ne nje shoqeri si e jona me nje demokraci te pa zhvilluar,keta individe te pandergjegjshem e te korruptuar po na shkaktojne deme qe duhen e pakta nja 30 vite qe te riparohen a mos me shume.Populli nuk ka force qe te beje ndryshime,sepse eshte injorant e vjen nga nje regjim totalitar.Ky mentalitet i vjeter e anakronik kalon nga nje brez te tjetri.Nje lider i korruptuar meson edhe femijet si vetja.Shikoji ata;gjeja e pare qe bejne mbas mbarimit te shkollles se femijeve te tyre eshte futja e tyre ne ndonje parti politike.Keshtu qe ne nuk rregullohemi dot.Ligji i ri elektoral favorizon dy kryetaret e partive me te medha.Ata behen padroner te vertete ne nje vend si Shqiperia.
Persa i perket shembullit tim dua te them se e keqja qendron tek fqinjet,jo aq larg sa eshte Amerika.Edhe ne nuk kemi probleme me Gjermanine,BM apo dike tjeter,por me pisanjozet greke e sllave.