Greket a nuk jan anti Shqiptar

SkinArt

Primus registratum
Greket a nuk jan anti Shqiptar

Si ju duket kjo
Nga greqia erdhen kushot e im qe kane mese 12 vjet aty qe punojne atje por kur erdhi mora vesh se kishte ardhe per te nderruar edhe mbiemer tek gjendja civile pasi emrat i kane nderruar kur e mora vesh me iku truri skic qe te nderrosh emer dhe mbiemer i bie te zhdukesh identitetin
aryeja

i pari familjes e ka nderruar sepse ja kerkonte puna pronari ja kujtonte shpesh qe duhet te vej emer grek dhe mbiemer
kurse te tjeret per arsye pagezimi dhe martese etc...

Une kete perveten time nuk di si ta quaj por kur e mendoj me vjen me vjelle pse e ben kete greku kur dihet shume mire dhe kuptohet se e ben vetem me ne pasi asnje shtet i botes kete se ben qe te zhduk identitetin per ca per nje pune aty ose ku di gje tjeter une ca mendoni ju... ?

Altaf

Primus registratum
Re: Greket a nuk jan anti Shqiptar

Edhe un në greqi jam por po të më ndodhte ndonjë gjë si kjo, në OKB për shkeljen e të drejtave të njeriut.

tipike e shovinistave fetarë grekë
qena të ndyrë, nuk do tju kaloj!

Blue Gene

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Tatudude:
[qb] Si ju duket kjo
Nga greqia erdhen kushot e im qe kane mese 12 vjet aty qe punojne atje por kur erdhi mora vesh se kishte ardhe per te nderruar edhe mbiemer tek gjendja civile pasi emrat i kane nderruar kur e mora vesh me iku truri skic qe te nderrosh emer dhe mbiemer i bie te zhdukesh identitetin
aryeja

i pari familjes e ka nderruar sepse ja kerkonte puna pronari ja kujtonte shpesh qe duhet te vej emer grek dhe mbiemer
kurse te tjeret per arsye pagezimi dhe martese etc...

Une kete perveten time nuk di si ta quaj por kur e mendoj me vjen me vjelle pse e ben kete greku kur dihet shume mire dhe kuptohet se e ben vetem me ne pasi asnje shtet i botes kete se ben qe te zhduk identitetin per ca per nje pune aty ose ku di gje tjeter une ca mendoni ju... ? [/qb]
Eshte e vertete qe metodat qe po perdor Greqia per te shpallur pastaj zyrtarisht jugun si "toke greke" jane teper te ulta. Por une kam shume dyshim ne se do te arrije ndonje gje. Shqiperia mund te shpalli njeshtetesine keshtu qe emigrantet nuk mund te kene dy nenshtetesi: ose do kene pashaporte shqiptare ose greke por jo te dyja. Ne qofte se Greqia i jep pashaporten greke, atehere emigrantet tane shnderrohen ne shtetas greke me prona ne Shqiperi, pra investitore te huaj. Haha, kete nuk e ha greku dhe i mbeten pastaj dy rruge: i jep status emigranteve dhe pas nje fare kohe ata si shtetas shqiptare kthehen ne Shqiperi ose i debon ne mase dhe behet strumbullar sherri per BE-ne, qe edhe keshtu e shef Greqine me shume dyshim.

skajkingdom

Primus registratum

Më i keq se Greku është ai i cili e ndërron emrin dhe BËHET grek, për interesa të ndryshme të ulta.
Nuk ka arsyetim për një gjë të tillë - të tillët nuk janë shqiptarë, sepse më mirë në Shqipëri të thejë gurë në mal, sesa të bëhet grek.
Fundi i fundit - fundërrinat e tilla antikombëtare as nuk na nevojiten të na e përlyejnë përbërjen e pastër gjenetike shqiptare, por le të zhduken në Greqi dhe të bëhen grekë, jevgj apo ku ta di unë. Turp!