Google Mail POP3

VIMAR

Forumium praecox
Google Mail POP3

Google ka aktivizuar tashme mundesine per te perdorur POP3.

Megjithese i ndoqa udhezimet e konfigurimit nje per nje prape me dalin probleme. Doja te dija nqs e ka provuar njeri ketu a ju ka punuar?

Ja dhe gabimi qe me nxjerr:

The connection to the server has failed. Account: 'username@gmail.com', Server: 'pop.gmail.com', Protocol: POP3, Port: 995, Secure(SSL): Yes, Socket Error: 10051, Error Number: 0x800CCC0E
Te dhenat jane:

POP server: pop.gmail.com
SMTP server: smtp.gmail.com (reuqires authentification)
Username: username@gmail.com<br />Password: Fjalekalimi i zgjedhur

SSL Settings (tek advanced ne Outlook )

SMTP : porta 465
POP3 : porta 995

Per me shume

Sineri

Forumium praecox
Re: Google Mail POP3

Po, unë e përdor. Edhe unë kam problem me dërgimin e emailave. Përndryshe pa ndonjë problem i lexoj emailat e rinj.

xhaxhi_eli

Primus registratum

Per Siner Naresin.
Per dergim duhet vene (gjithmone kjo) mailserv i ISP qe te jep internetin.

ra_Faja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga XHaXHi_ELi:
[qb] Per Siner Naresin.
Per dergim duhet vene (gjithmone kjo) mailserv i ISP qe te jep internetin. [/qb]
Kjo nuk do te thote qe ti ke probleme me akountin POP, por thjesht me serverin SMTP, cfare POP/SMTP klienti perdor? Ki kujdes se serveri SMTP i gmail kerkon autentikimin e klientit qe te routi emails, kerkon edhe koneksion over SSL, po me the me cfare klienti punon dhe me cfare sistemi operativ mund te ndihmoj.

PS. Serveri i smtp te gmail eshte smtp.gmail.com...

VIMAR

Forumium praecox

Faja une perdor Outlook Express.
Por jam i sigurte qe nuk kam bere ndonje gabim ne futjen e te dhenave pasi dhe SSL settings i kam ne rregull.

Thjesht doja te dija a e kane dhe te tjeret kete problem sepse ka mundesi qe ta kete fajin dhe lidhja ime ne internet.

Sineri

Forumium praecox

Unë mendoj se të gjitha i kam në rregull. Mendoj se janë të gjitha të përfshira në GmailConfig. E bën konfigurimin e një account-i me të dhe çdo gjë duhet të jetë në vendin e vet, apo jo? Mirëpo siç thashë unë nuk mund të dërgoj email nga Outlook Express-i. Të gjitha të tjerat janë në rregull.

wtf

Primus registratum

Fillimisht postuar nga VIMAR:
[qb] Faja une perdor Outlook Express.
Por jam i sigurte qe nuk kam bere ndonje gabim ne futjen e te dhenave pasi dhe SSL settings i kam ne rregull.

Thjesht doja te dija a e kane dhe te tjeret kete problem sepse ka mundesi qe ta kete fajin dhe lidhja ime ne internet. [/qb]
Vimar, e ke aktivizuar shkarkimin 'pop' tek preferencat e gmail.com? Mua sot ma tha Thunderbird kur provova te shkarkoja posten. Ma tha qarte fare (dmth erdhi 'mesazhi' nga gmail.com): aktivizo shkarkimin 'pop' tek faqja e preferencave, ndosha Outlook ta 'thote' me ane numrash hekzadecimale /pf/images/graemlins/smile.gif

PS. Gjithashtu smtp.gmail.com punonte per bukuri, mjafton te ndiqje udhezimet nga faqja e preferencave te llogarise gmail per secilin klient poste.

capuni

Primus registratum

mu m'punon mire me Thunderbird ..vetem ndiq me imtesi udhezimet qe ka von vet Google.

capuni

Primus registratum

Kush do llogari email te Google, m'coni i mesazh privat se kam nja 50 ftesa.

Hank

Valoris scriptorum
POP3 eshte protokoll emaili qe te lejon shkarkimin e emaileve ne nje klient emaili. Nese ke nje Outlook dhe Google te ofron POP3 mund ta konfigurosh Outlook qe te marresh emailet ne kompjuter pa pasur nevoja te hapesh faqen www.gmail.com