Ema
Goddes
Gjelle me mish
Mish turlise e kam qef):
Per 6 persona:
1 kg mish(vici ose qingji i ndare ne copa),
3 kokrra qepe mesatare,
100 gr bamje
100 gr patellxhana
100 gr patate
200 gr domate
Merret mishi dhe pasi shpelahet dhe pritet vihet ne nje tenxhere me uje per te zier me pak kripe,1 rrenje selinoje dhe 1 patate e 1 domate te bera ne copa te vockla!
merren bamjet,qerohen ndahen ne dy pjese po qe se jane te medha ose lihen te plota po qe se jane te vogla.Skuqen derisa te zverhen dhe hiqen vec,po kshu veprohet me patellxhanat te grire ne copa te vogla dhe me patatet te bera kubike.
Pastaj merret qepa,skuqet deri ne zverdhje,i shtohet domatja e grire holle fare dhe ne fund te gjithe perbersit qe skuqem.
Pastaj te gjitha hidhen ne tenxheren ku po zien mishi me pak pier,dhe ndonje gjeteh dafine.
Lengu duhet te behet i trashe dhe jo qullaq.
Ju befte mire!
/pf/images/graemlins/smile.gif
Mish turlise e kam qef):
Per 6 persona:
1 kg mish(vici ose qingji i ndare ne copa),
3 kokrra qepe mesatare,
100 gr bamje
100 gr patellxhana
100 gr patate
200 gr domate
Merret mishi dhe pasi shpelahet dhe pritet vihet ne nje tenxhere me uje per te zier me pak kripe,1 rrenje selinoje dhe 1 patate e 1 domate te bera ne copa te vockla!
merren bamjet,qerohen ndahen ne dy pjese po qe se jane te medha ose lihen te plota po qe se jane te vogla.Skuqen derisa te zverhen dhe hiqen vec,po kshu veprohet me patellxhanat te grire ne copa te vogla dhe me patatet te bera kubike.
Pastaj merret qepa,skuqet deri ne zverdhje,i shtohet domatja e grire holle fare dhe ne fund te gjithe perbersit qe skuqem.
Pastaj te gjitha hidhen ne tenxheren ku po zien mishi me pak pier,dhe ndonje gjeteh dafine.
Lengu duhet te behet i trashe dhe jo qullaq.
Ju befte mire!
/pf/images/graemlins/smile.gif