Gezuar Diten e Shen Patrikut !

renea

Primus registratum
Gezuar Diten e Shen Patrikut !

Eshte festa e kombit Irlandez qe festohet nga e gjithe bota. Eshte feste e paqes dhe dashurise ku mbizotron jeshilja.
Sh.Patriku u lind ne Uells me vitin 385 A.D. Kaloi nje adoleshnce me shume peripeci dhe ne moshen 16 vjec ishte shume larg te qenurit "I Shenjte". Pikerisht ne kete moshe ra nen skllaverine e disa hajduteve Irlandeze, dhe pikerisht nen skllaveri njohu Perendine.
U arratis nga skllaveria per te kryer studime dymbedhjete vjecare ne nje monaster Gjerman kur mesoi teologji te thelle te Krishtere.
Ai u kthye ne Irlande ku hapi manastire dhe ndihmoi femijet e Irlandes ti qendronin larg veseve dhe peripecive te gabuara te jete.
Misioni i tij zgjati me shume se 30 vjet dhe vdiq me 17 Mars 461 A.D.

Dita e Shen Patrikut eshte simbol i miresise Irlandeze dhe paqes ne pergjithesi. Dita e pare e Shen Patrikut u festua per here te pare ne Boston, ne SHBA ,me vitin 1737

patrick.jpg

Gjeneral-Berdica

Primus registratum
Re: Gezuar Diten e Shen Patrikut !

happy Paddy's Day evryone!

Sonte n'Londer i ke gjysen e me teper te njerzve dejshem! Nder do jem edhe une, nese nuk hy n'forum nese, ju lutem therrisni ambulancen edhe policine, sepse me siguri do jem ne ndonje kanal pa ndjenja!

bebi

Primus registratum

erdha sa me lan buzeqeshjen meqe olorini na e kerkoj me ngulm /pf/images/graemlins/laugh.gif

makiavelo

Primus registratum

... ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ahahahahah ahaaaaa ha ha ha ha /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

shush yo

Primus registratum

mos me thoni qe jeni hang over edhe s'lexoni dot mesazhin /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

I love new york

Primus registratum

akoma mi akoma
neve tani kemi filluar, neser flasim per hang over /pf/images/graemlins/laugh.gif
gezuar gezuar

blackpimp

Primus registratum

nje buzeqeshje edhe nga une.. /pf/images/graemlins/smile.gif :cool:

Gezuar festa...

une_une

Primus registratum

Jam larguar nga Shqiperia para disa vjetesh. Eshte bere st. patrick feste ne shqiperi?
Ajo ngelet dhe eshte e irlandezeve

Albinos

Primus registratum

Gezuar Shen Patrikun dhe shendet te gjithe irlandezeve.
Paqja qofte me irlandezet /pf/images/graemlins/smile.gif

AL_Dedja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga El Quijote:
[qb] ... ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ahahahahah ahaaaaa ha ha ha ha /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
po ju le edhe une nje buzqeshje me qe kerkuat /pf/images/graemlins/laugh.gif :confused: /pf/images/graemlins/tongue.gif