formatimi

engjelli

Forumium praecox
formatimi

Pershendetje!

Kam nje Problem me formatimi e kompjuterit.
Bera kompjuterin format. Krijova nje Start-Up Disk ne diskete dhe startova kompjuterin me kete te fundit dhe pastaj shkruajta format c: ku eshte hardisku qendror (dhe i vetmi) dhe u formatua plotesisht. Problemi qendron se cd-roomi nuk eshte me ne pune. (nuk punon qe te fus cd qe te instaloj sistemin dhe driverat). se kur bera format u fshi dhe driveri i cd-roomit. dhe skam si te instaloj sistemin /pf/images/graemlins/frown.gif . Sdi cfar ti bej.

Neqoftese ka ndonjeri ndonje ide ta thote cik se do me bente shume pune pasi spunoj dot me kompjuterin.

ciao

Erjon rapper

Forumium praecox
Re: formatimi

Zakonisht disketat start-up kane nje opsion
START WITH CD-ROM SUPPORT
Ky opsion eshte per disketat e krijuara me windows 98 e lart. driveri i CD-ROMit eshte nje program qe quhet MSCDEX.exe. kerko me ane te dos nese ky file eshte ne diskete. Nese jo merri ndonje shoku nje diskete start-up qe te kete cd-rom driver support /pf/images/graemlins/smile.gif

aspahiual

Primus registratum

Ne bios nuk e pervove qe ta ndryshosh?
vendos cd-rom tek 1-st boot device
kurse te tjerat disable.

Erjon rapper

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Mr^AMD:
[qb] Ne bios nuk e pervove qe ta ndryshosh?
kurse te tjerat disable. [/qb]
Ky variant vlen vetem per CD qe startojne vete nga DOSi, si WINDOWS XP CD-ROM.

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Raper:
[qb]
[qb] Ne bios nuk e pervove qe ta ndryshosh?
kurse te tjerat disable. [/qb]
Ky variant vlen vetem per CD qe startojne vete nga DOSi, si WINDOWS XP CD-ROM. [/qb]
Pse se paska zotnia XP boot?
sorry atehere

engjelli

Forumium praecox

ate bera po me win 95 si i behet?
apo te marr nje start-up disk te win 98 dhe te bej te njetjeten gje?

ciao

VIMAR

Forumium praecox

Degjo pasi te besh ndryshimn ne BIOS (perpiqu ta besh se nuk eshte shume e veshtire) qe 1boot device te jete CD DRIVE thjesht fut nje cd instalimi windowsi ne cd DRIVE.

Te gjitha CD e instalimit jane "BOOT DISC" dmth qe mund te startohet kompjuteri nga ajo cd. besoj se do e zgjidhesh!

aspahiual

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eden:
[qb] ate bera po me win 95 si i behet?
apo te marr nje start-up disk te win 98 dhe te bej te njetjeten gje?

ciao [/qb]
Hidhu tek biosi :wink:

engjelli

Forumium praecox

VIMAR ajo qe thua ti seshte fare e veshtire... e kam bere edhe me pare po problemi eshte se mbasi bera formatimin instalova win 98 bashke me driverat por.... nuk me njef motherboardin dhe biosin..... me pak fjale skam bios.

kete gje e pashe me programin Aida 32.
thoshte Motherboard name: unknow
Bios name : unknow

si tja bej???

aspahiual

Primus registratum

[qb] VIMAR ajo qe thua ti seshte fare e veshtire... e kam bere edhe me pare po problemi eshte se mbasi bera formatimin instalova win 98 bashke me driverat por.... nuk me njef motherboardin dhe biosin..... me pak fjale skam bios.

si tja bej??? [/qb]
Me duket se te paska shkuar biosi per lesh.
Shko tek saiti i motherboardit dhe beji download biosit

eo

Primus registratum

mirdita,

qe te maresh vesh çar filesh ke ne disk deri tani shtyp dir pastaj shiko çar ka disku brenda, dhe gjykon me mire.
plus ne momentin kur ke bere formatim, procedura te pyet per "prise en charge" (aktivizimin) te cd_se,.
pra nqs kjo te ka kaluar padashje ktheu dhe nje here dhe bej perseri formatim te diskut c:

engjelli

Forumium praecox

[qb]
[qb] VIMAR ajo qe thua ti seshte fare e veshtire... e kam bere edhe me pare po problemi eshte se mbasi bera formatimin instalova win 98 bashke me driverat por.... nuk me njef motherboardin dhe biosin..... me pak fjale skam bios.

si tja bej??? [/qb]
Me duket se te paska shkuar biosi per lesh.
Shko tek saiti i motherboardit dhe beji download biosit [/qb]
laliii po ku ta di une cfar bordi kam??? thash me siper qe nuk e tregon emrin e bordit

eo ty nuk te mora vesh mire ka mundesi te shpjegohesh pak mire mire te lutem.
ciao

Erjon rapper

Forumium praecox

[qb] Hape kasen dhe mundohu qe ta lexosh tek motherboardi se aty e ke te shkruar. [/qb]
O AMD mos e ngaterro cunin me BIOS-in se ata programet diagnostikuese thone ne shumicen e rasteve brockulla. Dhe ky lali me sa shoh une qenka pak fillestar dhe duke i bere nje flash biosit do kete probleme. Me mire te gjeje nje CD win 98 SE me auto-start. Ose ose, te hyje ne DOS me start up with cd-rom support
dhe me pas te kaloj ne direktorine e cd-romit e te beje instalimin e windows-it me SETUP