Formati a e demton kompjuterin apo jo,ju lutem me jepni mendim per kete.

standards

Primus registratum
Formati a e demton kompjuterin apo jo,ju lutem me jepni mendim per kete.

Deri tashi e kam bere kompjuterin format nja 5 here dmth e kam rifreskuar me CD'te e veta ju lutem me jepni mendim kush mundet :confused: a e demtojne formaten kompjuterin apo nuk i bejne asnje gjo vec e bejne te ri.Pres pergjigje Faleminderit. :confused: :confused: :confused:

edit

Primus registratum
Re: Formati a e demton kompjuterin apo jo,ju lutem me jepni mendim per kete.

LEONARDO.

Tani me sa di dhe me sa kuptoj formati eshte shpresa e fundit qe ke per ta kthyer sistemin sic e kishe me perpara pa nevojen e CD.
Dhe me sa kam degjuar,lexuar,kjo nuk rekomandohet dhe nga tekniket qe rregullojne kompjutrat.

Si thua ti me larte qe e ke bere format nga CD mendoj se do te keshe CD e SYSTEM RESTORE.(GJe qe eshte normale)

Te themi PC ime HP ka 8 CD te System Restor te cilat i perdor nga njeshi deri tek teta,por ka disa PC qe ne Hard Disk kane vetem nje te dhene te Diskut si Disk (C),po mar nje rast si DELL qe nuk ka System Restor por i ka CD e vecanta qe te instalosh Windown,Drive,Monitor..etj.

Nersa disa PC kane dy te dhena ne disk(C)dhe(D).
D-ja eshte e Sytemit Restor pa nevojen e CD se te dhenat e windows jane atje tek(D).

Se shume kam lexuar ketu qe thone i bera format kesaj apo asaj,por nuk e di kuptimin se ku e kane.Po e theme dhe njeher formati eshte shpresa e fundit qe ke per te instaluar programet pa nevojen e CD,dhe per te instaluar ndonje window me te avancuar.

Po qe se i ben format pa CD't e Systemi Restor nuk ma do mendja qe ti instalosh windowt duke bere format,se programet e humbin velere vene vleren ZERO dhe nuk ka burr nene qe ate ta ktheje prape si me perpara(Por dhe mund te beje vaki :confused: )

DHE PO QE SE TI I KE BERE (FORMAT)INSTALIM TE WINDOWS NGA CD E SYSTEMIT RESTOR ESHTE GJEJA ME E MIRE QE MUND TI BEHET KOMPJUTERIT,SE INSTALON EDHE NJE HERE WINDOWT NGA E PARA(SIC E KISHE ME PERPARA QE KUR E KE BLERE)DHE PASTAJ BEJE UPDATE QE TE INSTALOSH PROGRAMET ME TE FUNDIT....

DHE ASNJE GJE NUK I BEHET KOMPJUTERIT,POR DO TE HECI ME MIRE.

KJO REKOMANDOHET PASI KE INSTALUAR SERVICE PACK KE MBARUAR C'DO INSTALIM RESTART PC DHE SHKO TEK ->Start->All Programs->Accessories->System Tools->Disk Defragmenter dhe Defragment Diskun qe te heqi gjerat e vjetra te windows dhe me 99% Pc do te heci me shpejte......

Besnik Bleta

Forumium praecox

Nuk ka format të kompjuterit, duhet folur për formatim të një disku. Që në përgjithësi është fshirje e përmbajtjes së deriatëhershme të diskut. Në shumë raste, (në mos përherë), bëhet fjalë edhe për një ristrukturim të diskut, ndarje (particionim = pjesëzim) të tij në pjesë (ndarje) të ndryshme.
Nga ajo që kuptohet prej mesazhit tënd ti nuk ke bërë asnjëherë formatim tërësor të diskut.
Dhe nuk duhet të bësh, veç rasteve kur nuk ke rrugëzgjidhje tjetër. Kompjuteri si aparaturë, si makineri nuk pëson gjë nga formatimi i diskut (hard diskut), por formatim do të thotë fshirje e të dhënave që kishe më parë: nëse të duhen ato, kopjoji diku gjetkë para se të bësh formatim.

Diçka jashtë subjektit: le të mos hapim tema të reja të panevojshme, (që vetëm shtojnë problemet për përgjegjësit e sistemit), nëse bëhet fjalë vetëm për një pyetje a për një fakt të rëndomtë. Fare mirë mund të merrej përgjigje duke postuar tek tema më sipër, "Ndihmë e përgjithshme" a si quhet...

ladio

Primus registratum

Leonardo,

Cdo gje e tepert te ben dem. Eshte mire qe te mos ta formatosh hardisk shume here dhe shpesh. Megjithate nuk eshte ndonje problem shume i madh [dmth fli gjume rehat:)].

Une kam pas raste e kam formatuar nje hardisk mbi 5 here brenda 2 ditesh (instalim linux ne kohen e qepes) edhe nuk e ka gjet gje fare /pf/images/graemlins/smile.gif

standards

Primus registratum

FALEMINDERIT SHUME,ME RESPEKT NGA LARG LEO. /pf/images/graemlins/wink.gif

antares

Primus registratum

Teknikisht formatimi nuk e demton aspak (jo kompiuterin jo e jo, qe ska te beje fare), po as edhe diskun (sigurisht qe do te humbasesh te gjitha te dhenat e deriatehereshme.
Bile teknikisht defragmentimi i diskut eshte nje procedure edhe me intensive se formatimi.

Sineri

Forumium praecox

Unë edhe pse mjaft kujdesem me të madhe për kompjuterin prapëseprapë jam i detyruar ta formatizoj C: çdo 2-3 muaj e bile edhe më herët. Kështu që është e besueshme që formatizimi nuk e dëmton diskun së paku jo seriozisht. Përpara e kam pasur një disk 10 MB që më është prishur pas 7 mujave. Atëherë nuk e kam formatizuar asnjëherë (sepse s'kam ditur /pf/images/graemlins/tongue.gif ) e këtë të riun që e kam tash e kam ka 3 vjet dhe e kam formatizuar sa e sa herë dhe ende qëndron i fortë.

xhim_jevgu

Primus registratum

Formatimi nuk i ben asgje komputerit. Cdo njeri krijon dhe delete foldera pothuajse cdo dite. Formatimi eshte i njejti proces, vetem eshte per te gjithe harddriven.

Pyetja qe duhet ti besh vetes esthe, pse po e formatoj. Nqs te duhet ta formatosh komputerin cdo dy jave, per cfaredo aresye, duhet te pyesesh veten pse po e bej. Pra shiko cfare eshte shkaku i formatimit

Prodigychild01

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KaTaLiStI:
[qb] Formatimi nuk i ben asgje komputerit. Cdo njeri krijon dhe delete foldera pothuajse cdo dite. Formatimi eshte i njejti proces, vetem eshte per te gjithe harddriven.

Pyetja qe duhet ti besh vetes esthe, pse po e formatoj. Nqs te duhet ta formatosh komputerin cdo dy jave, per cfaredo aresye, duhet te pyesesh veten pse po e bej. Pra shiko cfare eshte shkaku i formatimit [/qb]
Ehe, ehe,

Mireseredhe, midis nesh dhe rrofsh per informacionin, bash si floriri. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Enion

Primus registratum

Per formatimin mendoj qe te ri nuk ma do mendja se e ben. Por edhe ndonje dem nuk them se i ben.
Eshte si puna e bluzes qe kur e lan nuk behet e re por vetem sa i pastron pisllekun dhe vjtersohet me larjet e shpeshta.

xhaxhi_eli

Primus registratum

Formatimi ben dem? Mah, do doja te shifsha PC tim (hdd i te cilit formatohet goxha shpesh) dhe nje nga PC ku hdd s'eshte formatuar asnjehere (pa llogaritur heren e pare kur e keni vene ne makine [ju apo tekniku]) se cili ka me shume probleme /pf/images/graemlins/smile.gif

Edhe dicka, se shume shpesh po degjoj faktin qe po formatuat humbi dokumentat.
Keni degjuar ndonjehere per particionim hdd-je?
Ne cdo boot floppy, ka nje program te ashtuquajtur fdisk, program qe perdor edhe linux, dhe shume e shume programe te tjera nen Windows (psh: Partition Magic), qe jane shkruajtur, pikerisht per te ndare HDD ne disa pjese, per te dhene mundesi popullit te vuaje me pak nga formatimi /pf/images/graemlins/smile.gif

pippo

Primus registratum

jepi jepi se per te bere format 5 minurta duhen po me ri vene gjithe programet duhet kohe

xhaxhi_eli

Primus registratum

Per te bere nje defragment duhet shume me teper se nje formatim /pf/images/graemlins/smile.gif dhe nje riinstalim OS + Programs

Sineri

Forumium praecox

Unë e kam procesorin 3.0 GHz dhe diskun D: 100 GB. Defragmentimi kryhet maksimalisht për 1 orë. Zakonisht përfundon pas rreth 45 minutave. Mbase sa më i shpejtë që është procesori aq më i shpëjtë është defragmentimi. Ndoshta gaboj por edhe unë e kam pasur më parë kompjuterin 400 MHz dhe kurrë nuk e kam defragmentuar për shkak të kohëzgjatjes shumë të madhe të tij.