FLERTI POLITIK I QEVERISE SE GRUEVSKIT

Hamdi

Primus registratum
FLERTI POLITIK I QEVERISE SE GRUEVSKIT

Flerti politik i qeverisë së Gruevskit

Hamdi NUHIJU

Me vemëmendje ose më padëshirë ndjekim cdo rregull që na servohet në gjellën jetë. Harrojmë se jemi qenie me mish e me shpirt , infiltrojmë cdo konsekuencë shoqërore përskaj realitetit morfologjikë. Është e tillë kjo mirëqenie që na servohet si një dallendyshe e hudhur në vallen e djajve të përbetuar. Intencat e pabarabarta të këtij revanshizmi oscilojnë cdo aspekt të deritashëm ideologjikë. Vapa e madhe dhe nxehti janë kategori që ishin prezente nëpër lëkurat tona , por jo vetëm në to , edhe vapa e histerisë së politikës ishte e mbështjellur me një shtresë ozoni të rreme që paraqet vizualitetin politikë të brishtë. Periudha e zhveshjes së majmunave dhe e veshjes së femrave është në pikën më të lartë të qiellit të dytë. Elementet jetësore , si toka , uji dhe resurset tjera natyrore po fillojnë që të shterren në këtë shkretëtirë që po vërshon cdo skaj të shoqërisë. Mendimet e lidhura njëra për tjetrën dhe skizofrenia e dukshme e kursimi i urryer kaluan në fazën rezervë të verës së nxehtë të majorizimit të këtij vendi. Cytjet e drejta dhe kapaciteti i lakuar i falltorëve të ngarkuar me ndihmë drejtë Satanëve i bënë këto caste më të kobshme dhe më të rënda për peshën logjike të politikës "dialektike" të shekullit XXI.Kundërshtarët do më akuzonin për komunizëm , e disa të tjerë do më akuzonin për flert shkronjash që bëjë vazhdimisht në këtë mencuri të sfiduar. Porse nuk është e njejtë jeta me vdekjen , ato janë sinonime , por ana tjetër e medaljes nuk ka ngjyrë roze të dashnores. Disa palaço u munduan që të më bindin në rrugën e apologjetikës së mbyllur dhe filluan që ta kundërshtojnë sistemin e vlerave të servuar si uvertyrë. Ato dishepuj të rilindur u orientuan kah frenimi i mendjes dhe zemrës dhe izolimi i brengave të tyre vetëm në kuadrin e konceptit grupë ideologjikë. Nëse analizojmë ideologjinë e partive politike shqiptare në Maqedoni , në Kosovë , në Shqipëri etj , do të vërenim se ka një ngjajshmëri të madhe midis tyre. Kemi majtistë , djathtistë dhe shumë pak që deklarohen ose që bazën e tyre e kanë me orientim qëndror. Porse invadimi ideologjikë i partive shqiptare i bëri të mundura këto zënka që sot kalorësit e tipit të Gruevskit të flertojnë në parlamentin e Maqedonisë dhe të luajnë lojën e zjarrt të Ezopit plak. Konstatimi se kjo qeveri ka një guidë të majme politike dhe reflektimi që bënë propaganda e stilit jehud e kësaj qeverie është një thithës i gjakut si një vrasës i pulave dhe minjëve rrugëve të jetës. Grupeve parlamentare në Maqedoni dhe deputetëve iu drejtohen disa rregullore ose rend i ditës që të votohet dhe të bisedohet për dicka cka nuk e kanë idenë se cfarë është ajo? E palogjikshme , por e vërtetë , realiteti politikë që po fshehet në Maqedoni , vecanërisht me qeverinë e këtij "Gladiatori " të pangopur na bënë të mundur që të kuptojmë fshehtësitë e demokracisë dhe lajkat e stilit feminist që përdoren në politikë por edhe në prostitucion si një zanat më i vjetër i shoqërisë. Duke ndjekur seancat e fundit parlamentare nga kutia e zezë magjike , fillova që të qeshem me zë!!! Tribunët e popullit kishin ardhur në punë , d.m.th. në parlament , duhet të bisedojnë dhe të votojnë për një marrëveshje , ndërsa në fakt marrëveshja nuk është në duart e tyre dhe ato nuk dijnë se cfarë duhet të votojnë e për cfarë duhet të debatojnë. Tashti nuk më intereson se kush ishin pjesëmarrësit gjatë lidhjes së asaj marrëveshje dhe se nuk më duket logjike të konstatojë se ai veprim i pozitës ose i opozitës ishte i drejtë ose jo , porse veprimi i këtillë i papjekur politikë ose " logjikë imperialiste" i flertuesit Gruevski edhe pas martesës së tij ai kërkon përmbushjen e nevojave të egos dhe racionit pragmatik të tejuritur për një lojë skizofrenike.
Kontratat ose marrëveshjet nuk nënshkruhen vetëm në formë të letrës ose elektronike sic ndodh rasti i shumtë i marrëveshjeve , porse ato lidhen edhe në formë gojore , sic vepruan partia opozitë shqiptare në Maqedoni. I tërë opinioni publik shqiptar në Ballkan u bind se kush mbron interesat e shqiptarëve të këtij vendi , partia shqiptare që gjendet në pozitë dhe që ende sot e kësaj dite bisedon për zgjerim dhe ndarje të kulacit politikë në Qeveri , apo partia shqiptare që gjendet në opozitë dhe që nga opozita bënë marrëveshje më Qeverinë e Gruevskit për cështjen e përdorimit të gjuhës shqipe , statusin e ish-luftëtarëve të UCK dhe ligjet që do të sjellen me Badinter!! Duhet t`i vijë turp pjesëmarrësit shqiptar në politikën aktuale të Maqedonisë dhe vazhdimisht të kërkojë postin , pozitën dhe të sjellet si një filiale e një strategjie dhe partie politike të anës tjetër të urës.
Serioziteti i partive shqiptare në Maqedoni dhe atyre maqedone me të vërtetë ka rënë nën zero dhe plagjiaturat gjatë definimit dhe konceptimit të plan-programeve politike dhe ekonomike të këtyre partive diktohen nga një largësi astronomike. Partitë tona shqiptare duhet që të japin më shumë akces ndaj programeve ekonomike sesa atyre nacionale ose kombëtare , jo që këto programe duhet anashkaluar , porse në këto programe nacionale kemi koncenzus të rrept politikë gjithëshqiptar të pluralizmit politik shqiptar në këtë vend , porse pjesa më e madhe e popullsisë që është rinia , ka nevojë për punsime dhe për zhvillim të mëtutjeshëm të mirëqenies ekonomike të popullit shqiptar në këtë vend. E atëherë kur partitë shqiptare do të kenë një program të unifikuar si në planin kombëtar , poashtu edhe në atë ekonomikë dhe social , m`u në këtë castë Gruevski dhe tipat e këtillë si ky nuk do të kenë mundësi të flertojnë në terrenin politikë të tërë teritorit të Maqedonisë.