Femijet qe ulerrasin ne vende publike

Femijet qe ulerrasin ne vende publike

Isha ne librari, nje vajze e vogel 3 vjecare filloi te ulerrase ne menyre te pakontrollueshme, kerkonte qe e ema ti blinte dicka. Ishte e tmerrshme, dmth qante, ulerrinte, perplaste kembet, rrotullohej ne toke, lere pastaj qe lengje nga te gjitha vrimat e fytyres po i dilnin. E ema nuk bente asgje, i tha ne fillim nuk ta ble dhe pastaj e injoroi, per te pakten 20 minuta derisa manaxheri e pa qe njerezit nuk po mund te duronin dhe po iknin nga dyqani. I kerkoi te emes qe te dilte jashte e te qetsonte te bijen. AJo u pergjigj :"Sikur une te dal jashte sa here qe kjo bertet neper dyqane, une s'kam per te mbaruar kurre pune". Tani ndoshta une jam njecik insensitive ndaj ngjarjes se nuk kam femije, por si duhet ti trajtosh femijet ne situata te tilla ne publik? I lutesh te pushoje, i injoron, i blen ate qe do?

(ketu nuk flas per te qaren e foshnjave, ajo eshte pune tjeter)

Rambla

Primus registratum
Re: Femijet qe ulerrasin ne vende publike

:eek: qe tre vjeçe...keshtu deshira me pas femije behet 0

gje e çuditshme eshte, zakonisht femijet behen te tille kur prinderit ja kane plotesuar perhere dhe prandaj kerkojne çdo gje me kembengulje duke arritur dhe ne raste si ky siper.

Isabelle

Valoris scriptorum

Po edhe ajo nona vet' "gjë librarie" si bleu !!!! Ai paska qene femije i etur per dije !

/pf/images/graemlins/laugh.gif

fairy

Primus registratum

mmm, po sikur t'i fusesh nje karamele ne goje, po te madhe qe t'ia zere gojen. Po nuk pushoi as ashtu, me te mire..."Rri urte se te cova te jevgat!"

true confidental

Forumium maestatis

Mua me kap inati me ata prinder qe nuk u plotesojne deshirat femijeve :devil: ( packa se mund te jene edhe teka).
The harder you push someone, the harder they push back......keshtu eshte edhe pune a femijeve po i injorove, protestojne duke te injoruar ty......
Pastaj cdo gje eshte reciproke duhet te marresh ne konsiderate deshirat e femijeve qe edhe femija te plotesoje te tuat, ka plot menyra me vone si ti tregosh qe beri gabim.........
Femijet kerkojne qe te kene influence ne jeten e tyre, dhe kete e realizojne vetem kur i plotesohen deshirat :angel: .........
Qe tani e di se kam per tu bere nje mam shume shume tolerante :wub: .........

antares

Primus registratum

Sigurisht qe cuditesh. Po kur te shkoje 17 vjec e te te kerkoje nje BMW, apo edhe nje helikopter cdo te besh?
Eshte gabimi me i madh ti plotesosh cdo teke femijes (bile qe kur eshte i vogel fillon edukimi), nese femija meson se mund te realizoje cdo gje kur qan atehere pse sja keput edhe ti Kojote e Vogel te qarit se ndoshta behesh p.sh. pronare e ndonje banke?

true confidental

Forumium maestatis

Well, une smendoj qe femijet jane adulte (si puna ime /pf/images/graemlins/smile.gif ) dhe smendoj se duhen trajtuar si adulte too, mendo nje femije 3 vjec qe kerkon dicka ne nje librari....Rezistenca e tyre duhet manaxhuar me nje balance pergjegjesie , natyrisht qe kerkohet a bit more lessons later....
Por ne fakt te flasesh per disiplinimin e femijeve eshte nje teme aq e gjere dhe qe kerkon eksperience praktike , une kam vetem idera dhe instikte se ceshte good e ceshte bad :angel: ....

Per ate punen e ate qares /pf/images/graemlins/laugh.gif hidhi icik syte ke kjo tema

http://www.albforumi.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi/ubb/get_topic/f/42/t/000726

antares

Primus registratum

Une nuk thashe se femijet duhen trajtuar si te rritur, por edhe jo shume ndryshe ama.....
Tani nuk besoh se ceshtja eshte aq e ngushte sa te diskutohet si do veprohej me femijen ne librari apo tek nje argjendar! Une e kuptoj temen me gjere: si i behet kur femija kerkon me ngulm dicka qe duket qarte qe eshte teke. Nuk besoj se quhet teke kur femija qan me te madhe se i pihet uje......
Mos harroni qe e qara apo ulerimat jane nje lloj shantazhi, ceshtja eshte si do ti pergjigjemi ne...

Diavolessa

Valoris scriptorum

Femijet marrin zemer ne publik! Kujtojne se me te qara, mund te perfitojne gjithcka.

Se kush tha: S'i duroj prinderit qe s'ju plotesojne deshirat femijeve

Detyra e prinderve eshte ne radhe te pare ti jap Dashuri. Edukate , por mbi te gjitha sensin e vertete te jetes! E cila eshte: Askush s'te dhuron asgje!!! Per gjithcka drejtoju kraheve te tua.

S'ta ha mendja sa deshira kane femijet, sikur sa te hapesh gojen te ju plotesohej deshira, kur te riten duan dike t'ju pastroj b*then , sepse s'jane te zotet te me e bo vete.

true confidental

Forumium maestatis

I don't believe there is ANY 'right' way or certain rules to raise a child. If so anyone needs a licence to do that .
Some parents are strict, some are more liberal. That's the way it is.
Une me siguri do jem nga ata liberalet fare fare sepse keshtu kane qene edhe me mua e sshikoj ndonje mangesi te madhe ne kete drejtim ke vetvetja apo prindet e mi .......

Rambla

Primus registratum

s'besoj se ato te tute te kene qene liberal fare fare si thua ti /pf/images/graemlins/wink.gif

se si do sillesh me femijet e tu nuk mund ta dish kur nuk ke , besoj se mesohet vetem kur ben femije, edhe pse mund te jesh predisposta a essere nje nene me strikte apo me liberale.

mariza

Primus registratum

Femijet me te qarate tyre e publike mendojne se do te perfitojne cdo gje nga prinderit(me siguri nuk e keni harruar edhe femijrine tuaj - tonen)por nje gabim i prindit se ne canten e vet magjike gjithmon duhet te ket dicka magjike per femijen qe ai te harroj ate qe prindi ne shitore nuk deshiron te ja blej! :confused: :idea:

Sjellja e vajzes me beri pershtypje, por me teper me beri pershtypje sjellja e nenes. Dakort ti ke vendosur qe injorimi eshte rruga qe ke zgjedhur per disiplinimin e femijes tend, po per njerezit rreth e rrotull a ke menduar? Ne vende publike kur njerezit presin nje lloj qetesie relative sic jane librari, kinema, restorant e kishe a duhet qe prindi te mare femijen e te iki, ose te dale jashte e ta qetesoj, apo njerezit (sidomos ata qe s'kane femije) duhet te mbyllin gojen e te kuptojne qe femijet qe qajne e ulerrasin jane pjese e te perditshmes e duhet te durojne?

:shrug:

gezim lame

Primus registratum

Tani ndoshta une jam njecik insensitive ndaj ngjarjes se nuk kam femije, por si duhet ti trajtosh femijet ne situata te tilla ne publik? I lutesh te pushoje, i injoron, i blen ate qe do?

Kjo eshte teme e paster psikologjie ne fakt.
Nejse kur arrin gjendja si ne ate situaten e pershkruar siper, duket se femija ka marre kot fare dhe se prindi(et) as qe ja thekin fare per t'ju pershtat dhe te komunikojn me femijet e tyre.
Sido te jete gjithkujt do i bjere nje dite te perballet me nje situate te tille me femijen e tij. Do jete nje rast i pare ku femija do reagoje pak si cuditshem, varet sesi do trajtohet nga prindi me vone, nese do e beje perseri apo do e perkeqesoje dhe me teper.
Per vete po i pergjigjem pak shkurt. Me heren e pare qe do ma benin ne publik e di qe do nxefesha keq fare do skuqesha nga nervat, do me shkonte ner men t'ja rrasja nje laper te mire ala shqiptarshe /pf/images/graemlins/laugh.gif , por duke e dit sesi ku perfundo ketu me ate lloj gjesti /pf/images/graemlins/tongue.gif (si ai rasti i amerikones vjet qe u kap nga camerat duke rraf te bijen) per momentin do ja plotesoja teken,(aman duke turfullu gjith nerva /pf/images/graemlins/laugh.gif "ec mer klysh i keq se kur te shkojm ne shpi shif se c'kom per te punu" /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ) Se cfare do beja me von pastaj eshte e gjith puna, por kam besim se do ja dilja me nje menyre ose me "ndonje tjeter" /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Ne vende publike kur njerezit presin nje lloj qetesie relative sic jane librari, kinema, restorant e kishe a duhet qe prindi te mare femijen e te iki, ose te dale jashte e ta qetesoj, apo njerezit (sidomos ata qe s'kane femije) duhet te mbyllin gojen e te kuptojne qe femijet qe qajne e ulerrasin jane pjese e te perditshmes e duhet te durojne?

Mos u tremb se s'jane keshtu tan femijet jo. /pf/images/graemlins/wink.gif
Ne libreri ke "Kendin e femijeve". Duan perrallat e veta edhe ata, por nglulin kemb se duan dicka te kalon deshira te ja u blesh.

Ne kinema aty eshte qetesi e plote, sepse per zhurme o ndryshe njerezit shoh filmin ne shpi te vet. Ne se ke ikur me pa Filmin " Pokèmon" femija nuk te qan perkundrazi i behet qefi. Ne se ke zgjedh noi film tjeter per te mendjenj normalisht qe do qaj, e coju prej vendit e ik!!!

Ne ristorant, vallai qetesi s'ka ne se s'i rrihet ulur ne tavoline i them luj neper vende ku s'ka njerez. Nuk mund te gozhdohet femija ne karrike 2-3 ore, duke degju muhabetet e te medhenjeve qe atyre s'ju interesojne .!!!!
Ose ma mire mos shko hic.

terepervetezotipertegjith

Primus registratum

femijve te vegjel i falet cdo gje jan engjej per mua e per te gjith gjeja me e paster ne bote ato jan shyqyr qe jan si srrine fgjithmone femij do ishte kjo bote me e paster /pf/images/graemlins/frown.gif

personazh

Valoris scriptorum

mu per vete qe te me mbanin urte me kultivun simbolin e policit-gogol kur isha i vogel. kte gje do bej dhe une me kalamojt e mi. sa here qe t'boje gafe me ulurit kot, vishem si polic e shtremoj surratin. s'ka, kalamojt dun rregull!

Isabelle

Valoris scriptorum

Edhe ti paske vujt nga polici-gogol syndrom ?

Pervec policit une kam pas llaftar dhe nji kushuri qe hynte dilte ne shpi dhe ishte doktor. Prej atij hoqa dore nga biberoni ne moshe te heret /pf/images/graemlins/laugh.gif . Sot e ksaj dite kam nje rrenqethje mishi kur e shof kte burrin e huj !

/pf/images/graemlins/laugh.gif

I

insane

Guest

ja fut i shpull qe ti bejne syte xixa!!!

Rambla

Primus registratum

une policet i kam frike dhe sot e kesaj here, mos i mesoni ato te shkrete me friken e policeve /pf/images/graemlins/frown.gif , dut do te kene inat gjithe jeten kur te rriten, mos i hy nje rruge me pasoja te tilla.

ene ti tjetri kujdes me shpullat (mgjth une jam gati e sigurte qe do ta perdor ndonjehere :smash: /pf/images/graemlins/laugh.gif )