Fake Plastic Mold Cookie People

eM

Paper Moon

How do we know what we are
Not who we appear to be
But who we pretend to be?
Do we fall into the mold
And be like others?
Or do we defy the mold?
But isn’t
Pretending to
Trying to
Wanting to
Be someone else… Being ourselves as well?
..if so, then why do we seem so fake?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Te jesh vetja apo te pretendosh te jesh dikush tjeter?

Te frenohesh para cdo vendimi apo ti maresh gjerat ashtu sic vine?

Fare vs. True

alinos

Forumium maestatis
Re: Fake Plastic Mold Cookie People

Shpesh ne nuk e njohim veten, e ne pamundesi per ta njohur krijojme nje prej letre...

gjekec

Primus registratum

I don't know why you see it this way,... maybe you should just look left instead of right and just be comfortable with who you are. Who in the world put it in your head that you're fake? Coz it's not like we invent our personality by ourselves or get it from God. Picking up or copying here and there it doesn't make you fake.. Wrong observation again /pf/images/graemlins/laugh.gif :cool:

eM

Paper Moon

same old sh*t!

i ma right but you are wrong! That is wat i do not want to hear anymore, form no1! pfff!!! :mad:

Darien

Primus registratum

ju siim in ë lauzi muud, PaperMoon /pf/images/graemlins/smile.gif

i ke hyrë thellë filozofisë me sa shoh

kam bërë 4 orë debat në makinë një ditë - ishim në rrugë, kishim kohë se shoferi nuk donte ndihmë - nëse ajo thënia e Dekartit 'mendoj, prandaj jam' është provë e pranueshme sipas ligjeve të logjikës apo jo (shpesh studiohet kjo metodë prove në "Discrete Math" nga studentët e shkencave (BS students) dhe në një lëndë me "logjikë - Logic" në emër nga studentët e arteve (BA students).

s'kam kohë të shkruaj gjatë tani, po të rekomandoj të lexosh Teoremën e Paplotësisë të Gëdelit (Goedel's Incompleteness Theorem) - ndoshta na bie rasti ta diskutojmë shtruar si lidhet kjo pyetja jote me Dekartin dhe me Gëdelin

a-alket

Primus registratum

kjo rendja mbas origjinalitetit eshte shume fallco gjithashtu

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PaperMooN:
[qb] same old sh*t!

i ma right but you are wrong! That is wat i do not want to hear anymore, form no1! pfff!!! :mad: [/qb]
Zemra qetsohu, un per kte temen tende po mendoja gjith mengjesin sot :rolleyes: :mad: :eek: . Mos shif shum ca thon te tjeret, bej ca te te vij permbar edhe do i resolvesh kto issuet qe ke. Mbase e ke problemin gjetke, psh.. ke nevoj per nje boyfriend.. Wish i could help.. o man i wish i could /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

TranofiljA

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bscemscs:
[qb] kjo rendja mbas origjinalitetit eshte shume fallco gjithashtu [/qb]
..couldn't agree more! /pf/images/graemlins/smile.gif (do kisha vene ate thumbs up..po e kan heq :mad: )

Ema

Goddes

[

Te jesh vetja apo te pretendosh te jesh dikush tjeter?

Te frenohesh para cdo vendimi apo ti maresh gjerat ashtu sic vine?

Fare vs. True [/QB][/QUOTE]

Mendoj,prandaj jam-tha Dekarti!
Kjo s'ka fort lidhje me njohjen e vetvetes.me shume i pershtatet ekzistences se njeriut.Dallimit mes reales dhe endrres,mes "enderroja sikur jetoja,apo jetoja ne nje enderr?".
-Persa i perket kesaj ceshtja eshte e thjeshte:Tavolina nuk mendon,por ekziston,eshte materialisht ekzistente ne syte e njeriut(ne mos flitnim per halucinacione),po ashtu dritarja,dyert,pallatet.Perderisa keto objekte s'mendojne,jane sende pa shpirt,rrjedhimisht pa llogjike e ndjenja i bie te themi se objekti Ekziston sepse "Dikush mendon se ai objekt ekziston".Ne kete pike hapen nja njeqin rruge te tjera qe po te doni i marrim mbare.... /pf/images/graemlins/wink.gif !

Kthehem tek te qenurit vetja:
-Ne rradhe te pare duhet zbuluar sa me shume vetja,ajo qe njeriu eshte ne te vertete.Duhet germuar me lopate brenda vetes,deri ne pikat me te fshehta,ne ato me te thellat.Duke mos patur frike te njihet ana qe te gjithe e mohojme e e shtrydhim brenda duke u perpjekur ti japim krahe vetes sone "te mire"(konceptin te mire s'po e shpjegoj ketu)!

Ne kete pike mund te them se gjithkush ndjek modele te caktuara,dikush per ideale te larta,dikush per parime te thjeshta,dikush sepse ashtu e shikon ai "te miren".
Kjo s'do te thote se njeriu pretendon te jete dikush tjeter,do te thote thjesht qe perpiqet te perceptoje e te imitoje ato pjese te karaketerit te dikujt qe i duken te mira per ekzistencen e tij....(do vazhdoj...)

Te frenohesh apo jo para cdo vendimi?
-Kjo eshte pak ceshtje karakteri e pak ceshtje njohjeje.Une mendoj se njeriu ndryshon,ne cdo hap te jetes.Jo gjithcka se ne fund i njejti brume eshte,po duke e punuar me dashuri,duke u kujdesur,duke i shtuar e rregulluar behet buke e mire.
Kjo do te thote se vendimet duhen marre patjeter brenda vetes,gjerat duhet te jene te qarta.Pastaj aftesite verbale jane te ndryshme nga njeriu ne njeri....

Do rikthehem se qeka yll tema vetem te lutem shume Paper me nis nje titull analog ne shqip te temes qe ta kemi me mire /pf/images/graemlins/wink.gif !

Ema

PrInCiPiEl

Primus registratum

Nëse do më lejohet :

Ti mund të bësh ç'të duash dhe të MBETESH ai që je, por unë do të mbrohem, do të jem ai që jam.
Ju pritni diçka !
Une s'kam të drejtë të pres diçka prej teje. Gjithsesi do të mbrohemi nga pasojat e aksioneve tuaja ose të qëndrimit tënd, por ti mund të bësh ç'të duash e të jesh çdo gjë që ke zgjedhur të jesh. S'kam të drejtë të pres çkado qoftë nga ti.

Nuk ju shpëton aksioni juaj, por qenia juaj !

Kanarina

Primus registratum

Is any thing optimistic in this Forum or the same old shit like crying in the rain?!

None looks good, it seems!

gjekec

Primus registratum

they'll tell you you're faking it if you happen to do that

eM

Paper Moon

Ne shoqerine njerezore ekzistojne ato qe quhen regulla te pashkruara. jane gjera qe te gjithe me i dime, i zpatojme dhe ndonese disa here nuk e pranojme gjithemone i kemi frike.

cfare ndodh kur keto “regulla” behen perngese ne te qenit vetja?
Une jam une dhe ne fund te fundit jetoj per vete. Por preseri asnjeher nuk arijme indipendencen. Bota ka ndryshuar. Nese shume shume shekuj me pare jetonim te vetmuar ne ate vetveten tone sot duhet ti japim kujdes cdo njeriu qe ka kalon prane. Tashme jemi qenie te ndyra, ne kuptimin qe pastertia e shpirtit na ka lene me kohe. Qenie te djallezuara, qe ndryshojne cdo moment per te mare formen me te pershtateshme.

Po ju sjell nje poezi tjeter, kete ralle jo nga une! /pf/images/graemlins/smile.gif

We Wear the Mask

We wear the mask that grins and lies,
It hides our cheeks and shades our eyes—
This debt we pay to human guile;
With torn and bleeding hearts we smile,
And mouth with myriad subtleties.

Why should the world be over-wise,
In counting all our tears and sighs?
Nay, let them only see us, while
We wear the mask.

We smile, but, O great Christ, our cries
To thee from tortured souls arise.
We sing, but oh the clay is vile
Beneath our feet, and long the mile;
But let the world dream otherwise,
We wear the mask!

Paul Laurence Dunbar

Mendime te reja! /pf/images/graemlins/smile.gif

Ema nuk di cfare te te them. Titulli keshtu me pelqen! Megjithate ti di pak me shume shqip se une! /pf/images/graemlins/smile.gif

PrInCiPiEl

Primus registratum

Ekzistenca e njeriut ndien nevojën për një ekzistencë tjetër !

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KaNaRiNa:
[qb] To who's attention was that? [/qb]
wha??..

ps: Tek firma ke ven pikcuditse ne vend te pikpyetjes, if i got my grammar right /pf/images/graemlins/laugh.gif

gjekec

Primus registratum

Do me pelqente, personalisht, qe te degjoja komente me natyre akoma me personale pasi kto pergjithesimet sikur shtojn mjegullen mbi tema te tilla, pasi dhe vet karakteri i temes esht personal. Pra me specifik, .... eh esht e veshtir, i know /pf/images/graemlins/laugh.gif

gjekec

Primus registratum

ooops, postimi i trete radhaz. Pse me djeg miza dhe mua me kete temen, ( e thash vete para se ta merrja si tip thumbi ironik /pf/images/graemlins/laugh.gif )... .. Mu kujtua dicka e thene nga dikush ketu ne forum ne lidhje me filmat/televizionin/(muziken /pf/images/graemlins/frown.gif , dhe "monkey see monkey do" behaviour.. lere se e qelba fare /pf/images/graemlins/laugh.gif

PrInCiPiEl

Primus registratum

Ceshtje e numrave imagjinare !
Per numra te tille me se miri eshte RACIONALIZIMI dhe ne fund RRENJEZIMI !