EXCEL -- ndihme!

capuni

Primus registratum
EXCEL -- ndihme!

Jam duke punuar me nje excel worksheet te madhe dhe duhet te fshij qelizen e pare me data nqs paraprihet nga zero ne te njejtin rresht. Psh;

....A - B - C - D - E - F
1|
2| 4 - 3 - 0 - 0 - 4 - 9 .....
3| 0 - 0 - 0 - 5 - 6 - 7 ....
4| 0 - 3 - 3 - 4 - 5 - 9
5| ....

Ne shembullin e mesiperm dua te fshij nr 5 (qeliza D3) dhe zerot qe e paraprijne, nr 3 (qeliza B4) dhe zeron qe e paraprijn. Por nuk dua te shuaj nr 4 (qeliza E2) qe paraprihet nga disa zero.

Mund te me ndihmoj njeri me nje macro?

ujku81

Primus registratum
Re: EXCEL -- ndihme!

Oooooo shoku sa thell i paske hy!! une s'te ndihmoj dot, kam fillu me e harru Excelin!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ndonjeri mund te me rekomandoje nje liber te mire ose nje metode te mire mesimore per Excelin, per perdorues te avancuar?? Une si shumica e kam mesuar duke punuar, por ne nje moment si ky i Capunit me duhet nje reference.

Kordelja

Valoris scriptorum

S'eshte aq e komplikume sa me pas nevoje per macro.

Me sa kuptova une, right click mbi qelizen qe do me mshi, menuja qe hapet ka opsionin delete cell, me pas pops up nje tjeter menu e vogel qe thote, delete cell left, right, up ose down, me sa marr vesh une eshte up sepse ti do qe ato te dhenat pas zeros t'i ruash dhe ja ku u kry. Qe te mos gabosh ruj i kopje per prova dhe bej prova me keto qe te thashe.

nese s'te kam shpjegu mire ma co ta mshij una /pf/images/graemlins/laugh.gif

capuni

Primus registratum

Korde ti mir e ke, po une kam 15000 rreshta me data, do m'harxhohet gishti tu bo right click e do m'qerrohen syte tu kerku zero. /pf/images/graemlins/smash.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Hmmmmmmmmm ke te drejte, te duhen macro po ti mos gjuj se una i qeroj 700 rreshta oriz per ty /pf/images/graemlins/kiss.gif

Ma co iher mer ta shof t'thash...

capuni

Primus registratum

leje leje se mora shembullin tat ...e fillova to bo right click ...deri tashi kom bo nja 350 ...shyqyr zotit edhe 14650 m'kan ngel -- asigjo fare! /pf/images/graemlins/laugh.gif

ujku81

Primus registratum

A i mbarove Capuno?? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tipsy.gif

dimir

Forumium praecox

Nuk e kuptova tek
1_ dua te fshij nr 5 (qeliza D3) dhe zerot qe e paraprijne,
2_ nuk dua te shuaj nr 4 (qeliza E2) qe paraprihet nga disa zero
veshtire te gjesh nje algoritem te plotesoj kushte te tilla
duhet qe te kesh nje percaktim me te sakte te veprimeve qe kerkon.
dhe nje here te lutem, por me qarte na e spjego kete problem se me pelqejn algoritmet ne excel.

Kordelja

Valoris scriptorum

Me pak fjale; donte te fshinte te gjitha qelizat qe permbanin zero pa trazuar te tjerat.

Nese ti Dimir di te algoritem te tille ose te ngjashem qe permban vetem nje rregull te thjeshte, a mund te na e thuash pasi dhe une jam e interesuar.

Flm /pf/images/graemlins/smile.gif

capuni

Primus registratum

ideja eshte kjo: kam shitjet mujore te produktit tone per cdo dyqan per nje periudhe 1 vjetore. Pra gjithesej 15000 dyqane (rreshtat) dhe 12 muajt e viti (kollonat). Ka dyqane ku kemi pas shitje gjate gjithe vitit, ka dyqane qe nga mesi i vitit i hoqem produktet tona pra gjate muajve te fundit te vitit s'ka me shitje, gjithashtu ka edhe dyqane qe jane te reja dhe muajt e pare te vitit s'kane shitje. Une s'dua qe te kete zero ne 2 rastet e fundit sepse kur bej mesataren vjetore per dyqan, dyqanet e reja rezultojne sikur kane shitje te ulta sepse pjestohen me 12 ..kur ne fakt shitje ka pasur vetem 4 muajt e fundit dhe duhet pjestuar me 4.

Programi qe me jep kto raportet eshte SAP dhe kur s'ka shitje ve 0 ..kur ne fakt duhet lene bosh. Pra per ta shpjeguar sipas tabeles qe bera me siper.

....A - B - C - D - E - F
1|
2| 4 - 3 - 0 - 0 - 4 - 9 .....
3| 0 - 0 - 0 - 5 - 6 - 7 ....
4| 0 - 3 - 3 - 4 - 5 - 9
5| ....

Rreshti 3 dhe 4 jane dyqane te reja se fillojne me 0 ..pra dua qe te fshihet 0. ..por rreshti 2 qe ka 0 ne mes nuk dua qe ti hiqen zerot sepse aty tregon qarte qe ky dyqan nuk ka pas shitje gjate atyre dy muajve dhe keshtu duhet te perfshihet ne mesatare.

..e kam t'qarte qe eshte icik e komplikume ...une e bera me ca if statements per dyqanet qe s'kan patur shitje muajt e fundit ..por eshte icik me e komplikume per ato qe paraprihen me 0.

ujku81

Primus registratum

Capuno perdorni SAP-in ju aty?? SI eshte si program ne perdorim?? SAP eshte ERP me e madhe ne bote.

capuni

Primus registratum

U bona nja 8 muj qe e perdor dhe vetem 2-3 gjona di me bo. Kam pare te tjere ketu ne kompani qe e perdorin mire, dhe eshte program shume i fuqishem, kontrollon cdo gje, qe nga orari i prodhimit e deri tek transporti i mallrave tek klienti. Une e perdor vetem per te pare/analizuar shitjet javore/mujore/vjetore etj. Shperndaresit tane kane kompjutera dore dhe ne moment qe skanojn nje kuti qe cojne tek klienti, informacioni pernjehere shfaqet ne kompjuterat tona, kshu qe ne cdo moment e dim se ca eshte prodhu/shpernda/shit ..etj.

Ngaqe eshte program shume i gjere, te gjithe ktu te ne din vetem te bejne pjesen e tyre, kshu qe po ngece me ndonje vend s'di ke te pyesesh se t'gjith dine vetem ato dy-tre funksione qe u nevojiten.

SkErDi

Primus registratum

Capuni mund ta besh keshtu. Provoje shto nje kolone te re anash asaj te pares. Kolona jote e pare me te dhenat origjinale tani do te jete B-ja dhe tek A1 bej:
=if(B1=0,"",B1)
kjo ben qe nese tek cell anash ke nje vlere, tek kolona A anash saj do te kesh vleren perkatese dhe nese vlera eshte zero, tek kjo kolona e re s'do kesh asgje. Pastaj pasi ta cosh formulen me double click deri ne rreshtin e fundit do te kesh dy kolona : njera do kete zero dhe tjetra ne vend te zerove nuk do kete asgje. Copy kete kolonen e re komplet dhe Paste Special (Values) mbi kolonen B dhe ja ku i hoqe zerot dhe i le bosh vendet e zerove. Behet kollaj. Nuk di se sa mund te te ndihmoje kjo por nese ti do dicka automatike qe ta beje per te gjithe tabelen eshte pune me e ngaterruar /pf/images/graemlins/smile.gif

nikolle

Primus registratum

Si te beje nje tabel me permasa ne Excel. (Permasat e excelit nuk jane as ne mm oas ne cm).
Kush me ndihmon ja di per nder pasi me duhet nje tabele ku ka te percaktuar ne mm edhe kolonat edhe rrjeshtat.
Faleminderit

regele

Forumium maestatis

Fol pak me qarte!

Me duket shume e thjeshte qe te besh nje tabele, prandaj nuk e kuptoj pyetjen /pf/images/graemlins/smile.gif

Nese di te besh nje table, atehere shtyp mbi germen e kordinates ose mbi numrin e koordinates dhe ne kete menyre do te zgjedhesh komplet rreshtin ose kollonen! Kliko me te djathten dhe zgjidh Column width, ne rastin e kollones ose row height, ne rastin e rreshtit! Vendos permasat qe te interesojne! Nese i do ne mm dhe cm, bej nje kerkim te thjeshte ne gugell (mos prit ta bej njeri per ty /pf/images/graemlins/smile.gif ) dhe shiko raportin e konvertimit. Mos kerko raport konvertimi per pixel, se kjo varet nga rezolucioni i desktopit tend!

nikolle

Primus registratum
EXCEL

Ndoshta nuk u shpjegova mire nga ana teknike, pasi une mendoje se nuk eshte aq e lehte per mua, kurse juve ju duken gjera te lehta pasi i dini. Megjithse kam kerkuar qe pixel ti konvertoje ne mm perseri nuk me ka dalur tabela me ato permasa qe une dua te ndertoje. Pasi une dua te ndertoje nje tabele ne format A4 per se gjeri, ne fund me dalim me shume se sa duhet (ndoshta jashte Fletes)
Kete ndihme e kerkojme pasi jemi lodhur me mendjen tone. dhe kete nuk e duam as per qyl dhe as per te futur ne pune te tjeret. Por meqenese ne kete forum une kame lexuar dhe tema te tjera qe japin ndihme dhe per kete e mora meundimin qe te shkruaja.
Gjithsesi faleminderit dhe per sa me siper.

KoDoShi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Fol pak me qarte!

Me duket shume e thjeshte qe te besh nje tabele, prandaj nuk e kuptoj pyetjen /pf/images/graemlins/smile.gif

Nese di te besh nje table, atehere shtyp mbi germen e kordinates ose mbi numrin e koordinates dhe ne kete menyre do te zgjedhesh komplet rreshtin ose kollonen! Kliko me te djathten dhe zgjidh Column width, ne rastin e kollones ose row height, ne rastin e rreshtit! Vendos permasat qe te interesojne! Nese i do ne mm dhe cm, bej nje kerkim te thjeshte ne gugell (mos prit ta bej njeri per ty /pf/images/graemlins/smile.gif ) dhe shiko raportin e konvertimit. Mos kerko raport konvertimi per pixel, se kjo varet nga rezolucioni i desktopit tend!

[/ QUOTE ]

lexoje mer mire se cfare kerkon tjetri ene mos ja fut kot /pf/images/graemlins/smile.gif

Ajo cfare kekron ti ore vlla kerkon shume pune ..
me mire merr na nji . Se ktu nuk e kutpon dot edhe po ta shkruajme sepse eshte komplikume ..

regele

Forumium maestatis

Ok! Ti do qe te te dale tabela sa nje faqe A4 kur e printon dhe per kete nuk i pershtat dot permasat? Nese po, me sqaro, se kjo behet kollaj!

gbm

Primus registratum

mbase po ja fus kot por, provo kete marifet: per te hequr zerot - selsksiono kolonat qe te interesojne, klik tek "format" e pastaj klik tek formatim i kondicionuar o kushtezuar, varet nga gjuha e os. zgjidh vlerat qe te interesojne e veri ngjyren e bardhe. per tabelen ne a4 shko tek "anteprima stampa" pastaj tek "margini" e rregulloi duke i zvarritur, kontrolloi gjithnje ne faqen kryesore. pastaj kliko tek "file" e pastaj tek "stampa" e kliko tek rrethi per te zgjedhur pozicionimin e faqes(horizontal ose vertikal) e kontrolloje gjithnje tek anteprima stampa. s' di a te ndihmova apo i dije... shnet. /pf/images/graemlins/wink.gif