Ethernet Card

oneo

Forumium praecox
Ethernet Card

Kur bera abonimin per ALICE ADSL (in Italia), mora kastile nje modem ethernet Alcatel Speedtouch qe ta perdorja dhe me linuxin (eshte gjeja e vetme qe me intereson te mesoj keto kohe). Problemi eshte se me madrake 9.1 me lidhet heren e pare, por sapo mbyll ate dritaren ku kam dhene te dhenat (adresat IP, usrname, pswd), nuk me lidhet me per qamet. Ndersa me Red Hat 9 me nxjerr problem ne njohjen e modemit ethernet. Suse 8.2 akoma me keq, nuk me njeh monitorin Philips 109B40 lightframe (19 polsh) qe te pakten te hapet si linux. Sa per versione me te vjetra ose te tjera nuk punojne per shkak te ketij monitori.

Doja te dija nese mund te me ndihmoje dikush ne instalimin dhe perdorimin e internetit nga Madrake 9.1 (meqe eshte dhe distro ime e preferuar). Nuk ka problem nese ka goxha pune, por nese jane sqaruar mire mendoj se arrij ta bej.

Te fala, psyche

Eri

Primus registratum
Re: Ethernet Card

Fillimisht postuar nga Psyche:
[qb] Kur bera abonimin per ALICE ADSL (in Italia), mora kastile nje modem ethernet Alcatel Speedtouch qe ta perdorja dhe me linuxin (eshte gjeja e vetme qe me intereson te mesoj keto kohe). Problemi eshte se me madrake 9.1 me lidhet heren e pare, por sapo mbyll ate dritaren ku kam dhene te dhenat (adresat IP, usrname, pswd), nuk me lidhet me per qamet. Ndersa me Red Hat 9 me nxjerr problem ne njohjen e modemit ethernet. Suse 8.2 akoma me keq, nuk me njeh monitorin Philips 109B40 lightframe (19 polsh) qe te pakten te hapet si linux. Sa per versione me te vjetra ose te tjera nuk punojne per shkak te ketij monitori.

Doja te dija nese mund te me ndihmoje dikush ne instalimin dhe perdorimin e internetit nga Madrake 9.1 (meqe eshte dhe distro ime e preferuar). Nuk ka problem nese ka goxha pune, por nese jane sqaruar mire mendoj se arrij ta bej.

Te fala, psyche [/qb]
Merre hidhe kompjuterin dhe Linuxin bashke ...
mos harro edhe monitorin ..... :lol: :lol: :wub: :wub: :wub: :rockband:

oneo

Forumium praecox

ketu te gjithe jane injorante.

te pakten te tjeret nuk e nxjerrin injorancen e tyre ne pah (nuk denjojne as te japin pergjigje), ndersa ti eri e tregon qe s'ja ke haberin fare.

Ate punen e ethernet card e rregullova dhe hera e pare qe punoj me interndet adsl ne rregull pa problem se mos shkeputem nga linuxi.

Dje bera dhe axhornimin e file-ve te reja dhe me duket se sistemi do te qendroje goxha kohe me ndezur ne krahasim me windows xp.

Te fala psyche

Eri

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Psyche:
[qb] ketu te gjithe jane injorante.

te pakten te tjeret nuk e nxjerrin injorancen e tyre ne pah (nuk denjojne as te japin pergjigje), ndersa ti eri e tregon qe s'ja ke haberin fare.

Ate punen e ethernet card e rregullova dhe hera e pare qe punoj me interndet adsl ne rregull pa problem se mos shkeputem nga linuxi.

Dje bera dhe axhornimin e file-ve te reja dhe me duket se sistemi do te qendroje goxha kohe me ndezur ne krahasim me windows xp.

Te fala psyche [/qb]
hallall ma fute ... :tipsy: :tipsy: :tipsy: :tipsy: