Erzat
Meqenese te gatuarit e kam mesuar jashte Shqiperise, perdorimin e erzave e kam mesuar nga kuzhina te huaja (kryesisht Italiane), madje edhe shume emra te erzave ne shqip nuk i di pervecse ne anglisht, dhe kam veshtiresi te kuptoj nese po flasim per te njejten gjethe kur bisedoj me dike qe i njeh erzat ne shqip.
Qellimi i temes eshte te tregojme cilat erza shkojne me cilin ushqim, per te arritur shijen e persosur.
Borziloku - Gjyshja ime rrit borzilok ne vazot ne ballkon, por fatkeqsisht nuk i perdorte ne gatim.
borziloku behet i pazevendesueshem kur perdoret i fresket ne gjellra me domate, nje domosdoshmeri ne bruscheta apo pizza margherita me domate dhe mocarela te fresket.
Meqenese te gatuarit e kam mesuar jashte Shqiperise, perdorimin e erzave e kam mesuar nga kuzhina te huaja (kryesisht Italiane), madje edhe shume emra te erzave ne shqip nuk i di pervecse ne anglisht, dhe kam veshtiresi te kuptoj nese po flasim per te njejten gjethe kur bisedoj me dike qe i njeh erzat ne shqip.
Qellimi i temes eshte te tregojme cilat erza shkojne me cilin ushqim, per te arritur shijen e persosur.
Borziloku - Gjyshja ime rrit borzilok ne vazot ne ballkon, por fatkeqsisht nuk i perdorte ne gatim.
borziloku behet i pazevendesueshem kur perdoret i fresket ne gjellra me domate, nje domosdoshmeri ne bruscheta apo pizza margherita me domate dhe mocarela te fresket.